Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90
Filmadatlap
 
46
Szereplők
108
Vélemények
22
Képek
3
Videók
Aladdin
 
Szilonka   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Remek mesefilm. Gazdag a megjelenítése és a története, jók a karakterek és a párbeszédek.

 
indingo   2017. 04. 14.

Az egyiptomi környezet újdonságot hoz a Walt Disney mesékhez képest. Remek dalok vannak benne, érdekes a története és igazán viccesek a a karakterek is.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 25.

Varázsszőnyegen repít el az egzotikus mesevilágba

Mi történik, hogyha az Ezeregy éjszaka meséi ötvöződnek a Disney-hangulattal? Megszületik az Aladdin. Ebben a mesében remekül sikerült érzékeltetni a készítőknek az ellentéteket. Már maga a mese hangulata is kettős, ugyanis Jafar alakja és az ő mesterkedése miatt már-már lehetne egy kissé ijesztőnek is nevezni (főként amikor a végén egy óriási kígyóvá változik), azonban mellette ott van a folyton poénkodó Dzsini alakja is tőkéletes ellenpontként. A színeket is nagyon ügyesen kezelik, ha csak egy cseppnyi kétség fér ahhoz, hogy ki a jó és ki a rossz fiú, elég ránézni az öltözékének színeire és máris megkapjuk a választ. Továbbá már a mese alap mondanivalójában is ott húzódik az ellentét: Mié... több»

 
Deku   2017. 07. 07.

Ennél a Disney mesénél talán maga a hangulata volt a legmegkapóbb, elemi erővel beránt egy idegen világba és teljesen elhiteti a nézővel, hogy ő is ott van. Csúcs szuper lett.

 
GedyPapa   2017. 03. 18.

A valaha készült egyik legkiválóbb rajzfilmes alkotás a Walt Disney hőskorából! Aladdin, Jázmi, Jaffar, mind-mind olyan karakterek, akik mindenkinek mondanak valamit!

 
Megunhatatlan a kicsike, hiába telt már el jó néhány év a bemutató óta, semmit sem öregedett ez az alkotás, amely nálam legalábbis a legjobb Disney-filmek között van, olyan elementáris humorral vegyíti az Ezeregyéjszaka minden csodáját, amelyből sohasem elég, fogjuk a gyerekre (vagy kiskorú ismerősre) és nézzük újra, ahányszor csak tehetjük, mert nagyon jót tesz a kis lelkünknek ez a dögös mese.

8/10 több»

A film összbevétele 504 050 219 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilmben Dzsini több Disney szereplőt is megjelenít. Például Pinocchió-t és A kis hableányból Sebastian-t.

(dailyfilmsan)
 

Aladdin alakjához több verziót készítettek, először Michael J. Fox Vissza a jövőbe-beli alakját vették alapul, ám végül ezt a verziót túl kisfiúsnak találták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az erdeti tervek szerint Jafar gurult volna folyton dühbe és a madara, Jagó csendesítette volna le őt, azonban hamarosan rájöttek, hogy sokkal ijesztőbb egy higadt és kiszámíthatatlan Jafar, így felcserélték a szerepeket.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.