Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
46
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
3
Videók
 
indingo   2017. 04. 14.

Az egyiptomi környezet újdonságot hoz a Walt Disney mesékhez képest. Remek dalok vannak benne, érdekes a története és igazán viccesek a a karakterek is.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 25.

Mi történik, hogyha az Ezeregy éjszaka meséi ötvöződnek a Disney-hangulattal? Megszületik az Aladdin. Ebben a mesében remekül sikerült érzékeltetni a készítőknek az ellentéteket. Már maga a mese hangulata is kettős, ugyanis Jafar alakja és az ő mesterkedése miatt már-már lehetne egy kissé ijesztőnek is nevezni (főként amikor a végén egy óriási kígyóvá változik), azonban mellette ott van a folyton poénkodó Dzsini alakja is tőkéletes ellenpontként. A színeket is nagyon ügyesen kezelik, ha csak egy cseppnyi kétség fér ahhoz, hogy ki a jó és ki a rossz fiú, elég ránézni az öltözékének színeire és máris megkapjuk a választ. Továbbá már a mese alap mondanivalójában is ott húzódik az ellentét: Miért akarod másnak mutatni magad, mint ami valójában vagy? Hiszen Jázmin bár egy fényűző palotában él, mégis megszökik és koldusnak öltözve vegyül el a nép között, Aladdin pedig szegény, ám hercegnek adja ki magát. De miért is? Hiszen Jázmin pont azt a fiút szereti benne, aki megmentette őt a piacon a mogorva árustól. Dzsini karakterén keresztül bebizonyosodott, hogy Robin Williams-nek már teljes valójában nem is kell megjelennie a filmvásznon ahhoz, hogy valami fantasztikusat alkosson, hiszen már a puszta hangjában is ott rejlik az egész személyisége. Rajta kívül pedig ott van Abu, a szőnyeg, valamint Rajah, az oroszlán is, akik hű társként szegődnek a főszereplők mellé. Az Aladdin másik nagy erénye a varázslatos filmezene és a betétdalok (köztük természetesen az Egy új élmény, amely egy igazi klasszikussá vált az évek során). Az Aladdin vitathatatlanul egy Disney-klasszikus, igen egyedi hangulattal, amely varázsszőnyegen repíti el a nézőt egy igazi egzotikus mesevilágba.


 
Deku   2017. 07. 07.

Ennél a Disney mesénél talán maga a hangulata volt a legmegkapóbb, elemi erővel beránt egy idegen világba és teljesen elhiteti a nézővel, hogy ő is ott van. Csúcs szuper lett.

 
Snowball   2016. 12. 12.

Ez a film eszméletlen jóra sikerült. A legtöbb elem amit használtak benne szinte kiváló szintet ütött meg és nem éreztem egy percig se az unalom szikráját sem. Nem is gondoltam az elején, hogy ennyire szuper lehet.

 
GedyPapa   2017. 03. 18.

A valaha készült egyik legkiválóbb rajzfilmes alkotás a Walt Disney hőskorából! Aladdin, Jázmi, Jaffar, mind-mind olyan karakterek, akik mindenkinek mondanak valamit!

 
Megunhatatlan a kicsike, hiába telt már el jó néhány év a bemutató óta, semmit sem öregedett ez az alkotás, amely nálam legalábbis a legjobb Disney-filmek között van, olyan elementáris humorral vegyíti az Ezeregyéjszaka minden csodáját, amelyből sohasem elég, fogjuk a gyerekre (vagy kiskorú ismerősre) és nézzük újra, ahányszor csak tehetjük, mert nagyon jót tesz a kis lelkünknek ez a dögös mese.

8/10 több»
 

A rajzfilmben Dzsini több Disney szereplőt is megjelenít. Például Pinocchió-t és A kis hableányból Sebastian-t.

(nanita95 )
 

Aladdin alakjához több verziót készítettek, először Michael J. Fox Vissza a jövőbe-beli alakját vették alapul, ám végül ezt a verziót túl kisfiúsnak találták.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az erdeti tervek szerint Jafar gurult volna folyton dühbe és a madara, Jagó csendesítette volna le őt, azonban hamarosan rájöttek, hogy sokkal ijesztőbb egy higadt és kiszámíthatatlan Jafar, így felcserélték a szerepeket.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.