Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
47
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Pocahontas
 
Jackynee   2019. 10. 24.

legújabb vélemény

Igen jól bemutatja a nagy felfedezők korának éveit. A történet egy kicsit hasonlít a Rómeó és Júliára, csak itt a két család esetünkben az agresszív felfedezők és a őslakosok, és egy szerelmes pár John Smith és Pocahontas. Persze, mivel családi film, kapott egy boldog befejezést, de ezért valljuk be a valóságban nem igazán így történt volna. Ennek ellenére ajánlom legalább egyszer megéri megnézni.

 
indingo   2018. 04. 26.

A mesekönyv első 10 oldalát vagy százszor olvastam már mert az unokahúgom mindig azt kéri és mindig elölről kell kezdeni. A története olyan szokásos Disney mese.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 25.

Örökérvényű tanulság, érdekes téma

Egy örök kedvenc, amit jól esik újra és újra feleleveníteni. Egy olyan témát dolgoz fel, amely alapvetően érdekli az embereket és számos örökérvényű tanulsággal tud szolgálni. Hogyan fér meg egymás mellett telepes és bennszülött, hogyan lehet tanulni egymástól és hogy mit jelent a civilizáció? Azt, hogy csak úgy belépünk egy háborítatlan világba és a haladás nevében feldúlunk minden ott szunnyadó értéket? A mese megtanít arra, hogy a történelem során milyen sok hibát követett el az embriség s bár úgy történt volna mindez a valóságban is, ahogy a történet bemutatja. A Pocahontas-t felfoghatjuk akár egy Rómeó és Júlia történetnek is, amelyben egy indián lány és egy angol telepes szerelme rádöbbenti az embereket arrra, hogy a gyűlölet soha nem vezet jó útra. A kivitelezés egészen elképesztő, a környezetet gyönyörűen alkották meg, a figurák életszerűek, a kis mosómedve és a kutyus csetléseit-botlásait öröm volt nézni, Pocahontas pedig az egyik legszebb és legvagányabb hercegnő a Disney-univerzumban. A betétdalok és a filmzene tökéletesen illeszkedik nemcsak a történethez, hanem a hangulatok váltakozásaihoz is, ahogy indián és telepes együtt énekelnek a csatajelenetben, vagy az elején, amikor bemutatkozik a két világ. Óriási csalódás volt évekkel ezelőtt megnézni a második részt, amely tényleg lerombol egy legendát, úgyhogy ha valaki szeretne abban a tudatban maradni, hogy Pocahon... több»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 25.

Nem sok igazság szorult ebbe a rjazfilmbe ha a történeti tényeket nézzük, viszont annál gyönyörűbb. Nem csoda hiszen a Disney fő projektje volt 1995-ben. A dalok csodásak a kedvenc Disney dalom ebben a rajzfilmben van. Kimunkáltsága remek és valamiféle harmónia árad az egészből. A főgonosz idegesítő és a jófiúkért pedig reszket a néző. Szerintem az egyik legjobb rajzfilm amit a Disney ki tudott adni eddig.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Nagyon szép mese, remek a hangulata és a története sem az a bugyuta gyerek mese. tetszettek a jól elhelyezett dalocskák és a kis mosómedve nagyon cuki.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Ismét egy nagyon szép Disney mese. Sok mindenről szól, különbségekről, másságról és elfogadásról, no meg egy kis romantikus szál. Remek volt a látványa.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

Klasszikus és remek disney romantikus mese. Szívesen újranézem mind a mai napig akármikor. Érzelmes, megható és egyben szomorkás történet is mert nem maradhattak együtt. A zenéje főleg magyarul gyönyörű.

A film összbevétele 346 079 773 dollár volt (imdb.com).

 

Pocahontas neve a póheten törzy nyelvén "kis ledér"-t jelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pocahontas a mesében 18 éves. A valóságban azonban ennél fiatalabb volt, amikor először találkozott John Smith-el. (A kutatások szerint csupán 12 éves volt, míg a férfi 27, így nehezen alakulhatott volna ki köztük a valóságban szerelmi szál).

(ArpiHajdu és Réci)
 

1995-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Savages című dal nem gyerekeknek való szöveggel bírt, ezért át kellett írni, de a filmzene albumra az eredetit tették fel.

(mamiéstöti2)
 

A fotósorozathoz a ruhákat az eredeti animátorok rajzolták, és olyan híres divattervezők tervezték, mint Gianni Versacce vagy Anna Sui.

(mamiéstöti2)
 

Pocahontasról még egy fotósorozat is készült egy magazinban 1995-ben a Harpers Bazaar-ban.

(mamiéstöti2)
 

Chrisitan Bale a mesében Thomas hangja volt, Terrence Malick produkciójában pedig ő játszotta John Rolfe-t

(mamiéstöti2)
 

Terrence Malick filmjében Irene Bedard játszotta Pocahontas anyját.

(mamiéstöti2)
 

2005-ben Terrence Malick készített egy élőszereplős adaptációt a meséből.

(mamiéstöti2)
 

Csak Pocahontas kialakításában 55 animátor vett részt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.