Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
47
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Pocahontas
 
indingo   2018. 04. 26.

A mesekönyv első 10 oldalát vagy százszor olvastam már mert az unokahúgom mindig azt kéri és mindig elölről kell kezdeni. A története olyan szokásos Disney mese.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 25.
Örökérvényű tanulság, érdekes téma

Egy örök kedvenc, amit jól esik újra és újra feleleveníteni. Egy olyan témát dolgoz fel, amely alapvetően érdekli az embereket és számos örökérvényű tanulsággal tud szolgálni. Hogyan fér meg egymás mellett telepes és bennszülött, hogyan lehet tanulni egymástól és hogy mit jelent a civilizáció? Azt, hogy csak úgy belépünk egy háborítatlan világba és a haladás nevében feldúlunk minden ott szunnyadó értéket? A mese megtanít arra, hogy a történelem során milyen sok hibát követett el az embriség s bár úgy történt volna mindez a valóságban is, ahogy a történet bemutatja. A Pocahontas-t felfoghatjuk akár egy Rómeó és Júlia történetnek is, amelyben egy indián lány és egy angol telepes szerelme rádö... több»


 
dailyfilmsan   2019. 01. 25.

Nem sok igazság szorult ebbe a rjazfilmbe ha a történeti tényeket nézzük, viszont annál gyönyörűbb. Nem csoda hiszen a Disney fő projektje volt 1995-ben. A dalok csodásak a kedvenc Disney dalom ebben a rajzfilmben van. Kimunkáltsága remek és valamiféle harmónia árad az egészből. A főgonosz idegesítő és a jófiúkért pedig reszket a néző. Szerintem az egyik legjobb rajzfilm amit a Disney ki tudott adni eddig.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Nagyon szép mese, remek a hangulata és a története sem az a bugyuta gyerek mese. tetszettek a jól elhelyezett dalocskák és a kis mosómedve nagyon cuki.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Ismét egy nagyon szép Disney mese. Sok mindenről szól, különbségekről, másságról és elfogadásról, no meg egy kis romantikus szál. Remek volt a látványa.

A film összbevétele 346 079 773 dollár volt (imdb.com).

 

Pocahontas neve a póheten törzy nyelvén "kis ledér"-t jelent.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Pocahontas a mesében 18 éves. A valóságban azonban ennél fiatalabb volt, amikor először találkozott John Smith-el. (A kutatások szerint csupán 12 éves volt, míg a férfi 27, így nehezen alakulhatott volna ki köztük a valóságban szerelmi szál).

(ArpiHajdu és Réci )
 

1995-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.