2017.02.25 18:49 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Örökérvényű tanulság, érdekes téma

Egy örök kedvenc, amit jól esik újra és újra feleleveníteni. Egy olyan témát dolgoz fel, amely alapvetően érdekli az embereket és számos örökérvényű tanulsággal tud szolgálni. Hogyan fér meg egymás mellett telepes és bennszülött, hogyan lehet tanulni egymástól és hogy mit jelent a civilizáció? Azt, hogy csak úgy belépünk egy háborítatlan világba és a haladás nevében feldúlunk minden ott szunnyadó értéket? A mese megtanít arra, hogy a történelem során milyen sok hibát követett el az embriség s bár úgy történt volna mindez a valóságban is, ahogy a történet bemutatja.

A Pocahontas-t felfoghatjuk akár egy Rómeó és Júlia történetnek is, amelyben egy indián lány és egy angol telepes szerelme rádöbbenti az embereket arrra, hogy a gyűlölet soha nem vezet jó útra.

Örökérvényű tanulság, érdekes téma

A kivitelezés egészen elképesztő, a környezetet gyönyörűen alkották meg, a figurák életszerűek, a kis mosómedve és a kutyus csetléseit-botlásait öröm volt nézni, Pocahontas pedig az egyik legszebb és legvagányabb hercegnő a Disney-univerzumban.

A betétdalok és a filmzene tökéletesen illeszkedik nemcsak a történethez, hanem a hangulatok váltakozásaihoz is, ahogy indián és telepes együtt énekelnek a csatajelenetben, vagy az elején, amikor bemutatkozik a két világ.

Óriási csalódás volt évekkel ezelőtt megnézni a második részt, amely tényleg lerombol egy legendát, úgyhogy ha valaki szeretne abban a tudatban maradni, hogy Pocahontas és John Smith szerelme az elválásuk ellenére is beteljesült, akkor mindenképp felejtse el ennnek a roszul sikerült folytatásnak a létezését.

Amikor a záró jelenetben feltámad a szél, kicsit rajtam is végig futott a hideg, egyik nagy erénye a Disney-produkcióknak, hogy többségük (a Pocahontas mindenképpen) ilyen elemi erővel tud hatni a közönségre. Ezért is szeretjük őket olyan nagyon.

85 Pocahontas  (1995)

animáció | családi | dráma | kaland | musical | romantikus

John Smith sok társával együtt a pénz reményében érkezik az Újvilágba, és fel van készülve rá, hogy ha kell, megküzdjön a barbár vademberekkel, akik ellenük szegülnek. Nem... több»

0