Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
47
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Vélemények: Pocahontas (1995)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 04. 26.

A mesekönyv első 10 oldalát vagy százszor olvastam már mert az unokahúgom mindig azt kéri és mindig elölről kell kezdeni. A története olyan szokásos Disney mese.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 25.
Örökérvényű tanulság, érdekes téma

Egy örök kedvenc, amit jól esik újra és újra feleleveníteni. Egy olyan témát dolgoz fel, amely alapvetően érdekli az embereket és számos örökérvényű tanulsággal tud szolgálni. Hogyan fér meg egymás mellett telepes és bennszülött, hogyan lehet tanulni egymástól és hogy mit jelent a civilizáció? Azt, hogy csak úgy belépünk egy háborítatlan világba és a haladás nevében feldúlunk minden ott szunnyadó értéket? A mese megtanít arra, hogy a történelem során milyen sok hibát követett el az embriség s bár úgy történt volna mindez a valóságban is, ahogy a történet bemutatja. A Pocahontas-t felfoghatjuk akár egy Rómeó és Júlia történetnek is, amelyben egy indián lány és egy angol telepes szerelme rádö... több»


 
dailyfilmsan   2019. 01. 25.

Nem sok igazság szorult ebbe a rjazfilmbe ha a történeti tényeket nézzük, viszont annál gyönyörűbb. Nem csoda hiszen a Disney fő projektje volt 1995-ben. A dalok csodásak a kedvenc Disney dalom ebben a rajzfilmben van. Kimunkáltsága remek és valamiféle harmónia árad az egészből. A főgonosz idegesítő és a jófiúkért pedig reszket a néző. Szerintem az egyik legjobb rajzfilm amit a Disney ki tudott adni eddig.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Nagyon szép mese, remek a hangulata és a története sem az a bugyuta gyerek mese. tetszettek a jól elhelyezett dalocskák és a kis mosómedve nagyon cuki.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Ismét egy nagyon szép Disney mese. Sok mindenről szól, különbségekről, másságról és elfogadásról, no meg egy kis romantikus szál. Remek volt a látványa.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

Klasszikus és remek disney romantikus mese. Szívesen újranézem mind a mai napig akármikor. Érzelmes, megható és egyben szomorkás történet is mert nem maradhattak együtt. A zenéje főleg magyarul gyönyörű.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

hiánypótlás volt a mese megnézése, illet, hiszen a történetét ismerem, de sose láttam még. Kedves és aranyos rajzfilm, inkább ilyet kellene nézniük a mai gyerekeknek. A mosómedve bohóckodásai tetszettek a legjobban.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Multikulti mesefilm. Az indiánok szerintem minden gyereket érdekelnek... az indián varázsvilágot nagyon tudja hozni ez a mesefilm, ezáltal nem csak gyerekek, hanem felnőttek kedvence is.. szerintem nagyon bájos és bátor mese.

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

Klasszikus Disney mese a régebbiek közül, a dalok nagyon szépek, a történetet pedig ismerhetjük, igaz, mint gyerekeknek szóló meséknél illik, a történet vége idealizálva van.

 
szabomarc   2019. 02. 18.

Számomra csalódás volt ez a mese, mert lényegében az összes többi Disney-történet jobban megfogott, jobban élveztem a filmeket is. Ez valahogy nálam nem érte el a célját.

 
NFG   2018. 03. 25.

Nagyon régen láttam már! Számomra nem okozott maradandó élményt, de azért bármikor megnézném újra! Véleményem szerint beletartozik a legismertebb Disney mesékbe!

 
doroffee   2016. 02. 14.

Akit zavar a történelmi hűség hiánya, ne nézze. Ezt leszámítva nagyon megható, kedves film, és valamennyit azért megértet a gyerekekkel az amerikai telepesek és az indián törzsek kapcsolatáról.

 
Loborg   2015. 09. 29.

Nagyon jól eltalált és szépen tálalt változata egy egyébként tragikusnak mondható történetnek . A dalok szépek és a figurák nagyon szépen és egyedien megrajzoltak.

 
czigler.nora   2017. 08. 15.

Örök örök kedvenc, egyszerűen imádom. Minden dalt imádok benne, szerintem ma is kívülről fújom őket, akárcsak a történetet. Ha jól tudom, valamennyi igazságalapja ennek is van.

 
Vágottszemű   2019. 03. 16.

Nekem a többi Disney film jobban tetszett. Ez se volt rossz, de jobb is lehetett volna. Lehet, hogy csak nekem nem jött be a film, de egyszer megéri megnézni.

 
clay00   2017. 02. 19.

Az indián kultúrát kedvelőknek kötelező mese. Vad, harcos lány története,aki békében a természettel. Ha jól tudom igaz történeten alapul, talán emiatt sem olyan elrugaszkodott.

 
gerda   2017. 07. 04.

Gyerekkorom egyik legjobb meséje, érdemes megnézni, attól függetlenül is hogy régebbi mesének számít. A népek közötti különbségeket jól bemutatja és feltárja.

 
veresszsoltika   2017. 10. 22.

Kellemes, érzelem dús, nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is nagyon jó kikapcsolódás, szép történet, megindító jelenetek. Érdemes legalább egyszer megnézni.

 
NLHF   2017. 05. 22.

Gyerekkori kedvencem. Bármikor újra tudnám nézni. Gyönyörű szerelmi története egy indiánnak és egy telepesnek. Kicsit szomorú a vége, de így tökéletes. És mint a legtöbb Disney mesében a dalok csodaszépek.

 
Jackynee   2019. 10. 24.

Igen jól bemutatja a nagy felfedezők korának éveit. A történet egy kicsit hasonlít a Rómeó és Júliára, csak itt a két család esetünkben az agresszív felfedezők és a őslakosok, és egy szerelmes pár John Smith és Pocahontas. Persze, mivel családi film, kapott egy boldog befejezést, de ezért valljuk be a valóságban nem igazán így történt volna. Ennek ellenére ajánlom legalább egyszer megéri megnézni.

 
Ata   2015. 01. 26.

Nagyon szép mese, de a második része minden illúziót lerombolt a szememben, amikor az új pasiját választotta a halottnak hitt, de mégis élő szerelme helyett

 
eni20121004   2015. 02. 13.

Szerintem az egyik legszívhezszólóbb Disney mese. Ami megfogott benne főleg a zene, a szereplők ábrázolása és az, hogy nagyon megható, nem happy end lett a vége.

 
sanyika   2015. 01. 31.

Nagyon gyönyörű szép ebbe a mesébe Pocahontas és a szerelmesek ahogy megismerkednek és egymásba szeretnek egy látásra. Imádtam, gyerekként mindig ezt néztem

 
gyjudit   2019. 06. 03.

Nem öregedett jól. Már kis koromban sem szerettem, de amikor megismertem az igazi Pocahontas történetét egyenesen taszítani kezdett. Persze, mese, gyermekeknek, csak nem lehet olyan sötét... Azonban, nem lett volna muszáj egyáltalán mesét készíteni róla, ha az ezzel jár.

 
OrSi   2016. 01. 19.

Nagy kedvenc nálunk ez a mese. Nekem messze az egyik legkedvesebb Disney történetem, szerintem baromi aranyos, és az egyik legjobb zenéje van mondjuk a Herkules mellett. Arról nem is beszélve, hogy a mosómedve és a kutya irtó cukik, és ezt a filmet legalább még meg lehet nézni szinkronnal, mert nem olyan bűn rossz a fordítás meg a magyar színészi játék, mint a mai filmekben. Nálunk csak ilyen mesék mennek.

 
FunBoi   2014. 11. 09.

Édes kis film, mondjuk szomorú belegondolni, hogy egyrészt az egész szép szerelmi történetet a második részben (miért kell minden jó disney mesének egy második rész?! Oroszlánkirály 2.? Mulan 2.? Miért? Miért?), meg másrészt, hogy a valóságban ez egyáltalán nem így volt, hanem Pocahontast végül foglyul ejtették a telepesek, áttért a keresztény hitre, és Angliába költözött (ahogy a második részben :D).

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.