A négy évszak

A négy évszak

The Four Seasons

Három külvárosi házaspár nyaral együtt minden évszakban, de feszültségek támadnak, amikor az egyik pár szétválik, és a férj egy sokkal fiatalabb nőt hoz magával a következő utakra.

(szarka84)

Premier: 2025.05.01. | Netflix (2025.05.01.)

Sorozat áttekintés

Kerri Kenney-Silver
Kerri Kenney-Silver

2025.05.18 Alexa

40-50év közöttieknek

Szerintem meglepően jól ábrázolja a családi és baráti viszonyokat ebben a korban. Tetszett, hogy nem a gyerekek vannak a középpontban, hanem tényleg a főszereplők. Hogyan élik meg a házastársak egymás hülyeségeit,barátság fontosságga, és vannak benne nagyon mély üzenetek könnyed formában tálalva. Emberi kapcsolatok hétköznapi módon tálalva, és van pár jó poén is benne amiken felnevettem. Mondjuk a vége az első évadnak nem tetszett...nem tudom ezt innen hogy viszik tovább, kíváncsi vagyok. Szerintem érdemes megnézni, és elgondolkozni sok teljesen alap párbeszéden, szituáción.Összeségében szerintem egy nagyon jól összerakott sorozat és karakterek. Aki viszont nevetős sorozatra vágyik, az csalódni fog.Mert bár könnyed a tálalás, mély dolgokról van szó.

2025.05.04 Kittikee

Ahogyan váltakoznak az évszakok, úgy újul meg, avagy vész el egy-egy kapcsolat, házasság. Hiába hosszú vagy rövid távú, ha valami nem klappol, vagy teszel érte, vagy elengeded, persze csak akkor, ha van értelme még küzdeni. Nyolc epizód tele szerelem... Több

2025.05.04 Obsitos

Keserédes történet

Ez egy szép-szomorú, keserédes történet. Aki vígjátékra vágyik, ne nézze meg! Nincsen benne egy kacagtató poén sem. Inkább olyan „szomorkásan elmosolyodok” hangulat lengi át az egész sorozatot. Ez egy remek dráma, amelyben benne van az emberi kapcsolatok mindennapjainak összes szépsége és fájdalma. A színészek remekelnek, a dialógusok életszerűek, a történetvezetés finom és intelligens. (Miért kell minden Netflixes sorozatba meleg szál?! Alapból nem zavarna, de az zavar, ha azt érzem, hogy ez öncélú.) 8/10

2025.05.05 Viktória Tóth

Nem szomorkodtam

Ez egy remek sorozat kitűnő zenével és remek alakításokkal. Nagyon jókat mulattam rajta, igenis van benne humor. Egy percig nem unatkoztam. Kicsit érettebb embereknek ajánlom, akik már tapasztaltak jó pár dolgot az életben. Nem egy felszínes, szimpla vígjáték, hanem van mondanivalója.

Az eredeti film főszereplője és rendezője, Alan Alda producerként vett részt a sorozat elkészítésében, biztosítva az eredeti mű szellemiségének megőrzését. Szerző: Hupka Adrián

A sorozat Alan Alda 1981-es, azonos című filmjének modern adaptációja, amely három házaspár évszakos vakációin keresztül mutatja be a hosszú távú kapcsolatok dinamikáját, különös tekintettel arra, amikor egyikük bejelenti válási szándékát. Szerző: Hupka Adrián