Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A kis hableány (1989)

The Little Mermaid
Filmadatlap
 
32
Szereplők
43
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Vélemények: A kis hableány (1989)

 
JRD   2022. 04. 19.

legújabb vélemény

1
Disney filmek igazán nagy generációjának egyike...

Manapság a Disney mélyrepülésben van, de közel 100 évig a disney név egyet jelentett a minőségi gyermekfilmekkel, az igényes szórakoztatással. A kis hableány ennek a közel egy évszázados sikernek az egyik remeke. Kedves történet, gyerekkompatibilissé téve. Nem utolsó sorban olyan dallamokkal, melyeket ha meghallunk azonnal átváltunk Sebastianba vagy Arielbe. Az örök kedvenc! Akárcsak a 101 kiskutya, a Hamupipőke, a Csipkerózsika, a Dumbo, A Bambi, Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió, Alice Csodaországban, Mary Poppins, Kicsi kocsi kalandjai, Benji kalandjai, Nehéz napok egy Föld nevű bolygón, Elvarázsolt kastély, Csiribí-csiribá...stb... Mindenképpen érdemes a figyelemre sok társával egyetemben! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

1

Klasszikus Disney rajzfilm a maga 30 évével még mindig nézheő, szerethető. Atengerek urának legkisebbik lánya engedetlenmint mindenki és ez szüli a kaotikus tetőpontot, na meg persze a szerelem. Személy szerint annyira nem tartom jónak a dalokat benn... több»


 
indingo   2017. 04. 14.

0

Egész estés mese, amely kiváló kikapcsolódást nyújt Vannak benne álmok, amiért küzdenek a szereplők. A karakterek viccesek voltak, gyönyörű a mese látványa.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 03.

0
Disney TOP10-es

A kis hableány mára egyértelműen a klasszikus Disney-filmek sorába emelkedett, mégis az a jó ezekkel a produkciókkal, hogy annak ellenére, hogy nem mai darabok (hihetetlen belegondolni, hogy A kis hableány például a születésem előtti évben készült) n... teljes kritika»

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

Igazi Disney klasszikus, egy kedves kis romantikus mese, tele szerethető karakterekkel. Elsősorban természetesen gyerekeknek szól, de még felnőtt fejjel is élvezhető.

 
MP170506   2017. 07. 31.

0

Gyönyörű mese. Romantikus, de ugyanakkor tanulságos is, kicsiknek és nagyoknak egyaránt sokat mondó alkotás. Gyönyörű képi világ, aranyos karakterek. Örök klasszikus.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Ez a mese főleg a zenével lopta be magát a szívembe. Gyönyörű szinte minden egyes dalbetéte. A Vár rám a föld és a Ringató a víz is imádnivaló és gyönyörű. Ariel serdülőkori harcába pedig így vagy úgy minden tini bele tudja magát képzelni.

 
VvV   2018. 12. 27.

0

Igazi tengeri kaland, sok-sok élelőnnyel egy kalandos történetben. Látványos és hangulatos történet remek dalokkal.

 
rainman   2017. 04. 16.

0

A Disney reneszánsza Az utolsó kishableánytól indult! A mai napig az egyik legnagyszerűbb rajzfilm a széles repertoárjukból! Alan Menken fülbemászó dallamai, a minőségi musicalbetétek, a nagyszerű szinkron, a bájosan giccses történet, mind méltóvá te... több»

 
Timcsi   2019. 02. 01.

0

Nem csodálkozom rá, hogy Disney lecsapott a történetre. Sok átvitt értelmű dolog van benne. A története eléggé megható.

 
KCintia   2022. 04. 18.

0
Még mindig imádom!

Gyerekkorom egyik kedvenc Disney-meséje (a sok közül...), de még mindig ugyanannyira lehet élvezni szerintem felnőtt fejjel is, mint gyermekként. Egy valami volt, ami engem valamiért picit zavart, az nem más volt, mint a szinkronhangok. Valamiért nem éreztem odapasszolónak őket, de egy kis idő után megszokja ezt is az ember, és tudja élvezni végig a mesét.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 22.

0

Milyen furcsa, hogy mindenki arra vágyik, ami nem született velejárója: az elérhetetlen. Ariel is talán ezért vágyik a földi létre. Nagyon szép, tanulságos mesefilm, Ursula alakja kicsit ijesztő, de nagyon hatásos.

 
Csillagpor   2018. 09. 30.

0

Egyik legjobb Disney mese, bár így újranézve a történet nem éppen friss. Miért mindig hercegbe szeretnek bele a főszereplők vajon. Hogy mutassa titkon a történet a gyerekeknek, hogy az elérhetetlent, lehetetlent hajszolják, arról ábrándozzanak... na ... több»

 
Leilani   2016. 07. 24.

0

A kedvenc Disney mesém, Ariel karaktere nagyon közel áll hozzám. A film hangulata varázslatos. Igazi klasszikusnak számít, minden korosztály számára tökéletes élményt nyújt. A film zenéi is kiválóak.

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

0

A kedvenc Disney mesém a régebbiek közül, gyönyörű és meghatóü dalokkal. A magyar szinkron kiemelkedő, Oszvald Marika csodás hangján a legszebb az összes nyelv közül. :)

 
szabomarc   2019. 02. 16.

0

Nagyon régen láttam, még gyerekkoromban párszor. A történet jó, de néhol elég gagyi és sablonos, bár egy gyerekmesénél alapvetően ez várható is. Nem volt rossz.

 
Attila G.   2019. 04. 23.

0
Ringat a víz

Sok mindent leírtak már előttem erről a rajfilmről; ha jól láttam, csupa, csupa pozitív dolgot, amivel igazából teljes mértékben egyetértek. Viszont nem feltétlenül szeretném megismételni a leírtakat. Szeretnék egy kicsit elmélkedőbb hozzászólást írn... teljes kritika»

 
Loborg   2015. 09. 29.

0

Gyermekkorom ( és gondolom nem vagyok vele egyedül ) meghatározó élménye volt ez a rajzfilm . Egyszerre vicces és szép történet (nem úgy, mint az eredeti sztoriban).

 
czigler.nora   2017. 08. 15.

0

Aranyos mese, bár nem tartozik a kedvenceim közé. Szépek a rajzok, aranyosak a karakterek, és jó zenék is vannak benne. Ez is egy Disney klasszikus, kislányoknak kötelező.

 
Kazydo   2021. 11. 29.

0

Kislányként egy ismerős videókazettáját rongyosra néztem, amin ez a mese volt. Ursula a kedvenc gonosz karakterem, Shubert Éva tette tökéletessé a hangjával, de Arielnek sem lehetett volna jobb magyar hangja Oszvald Marikánál, csodásan énekelt. Bele... több»

 
Vágottszemű   2019. 03. 13.

0

A története eléggé abszurd, de attól még a gyerekek élvezni fogják. Nincs benne sok logikai dolog, ezért felnőtt fejjel nem valami élvezhető a film, de nosztalgiának jó.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

0

Egész estés mese, aranyos karakterekkel, aranyos zenével és bajos, igazi klasszikus Disneys rajzolással. A szereplők tartanak valahonnan valahová, mindenki kedvelhető, szimpatikus, vicces karakter. Bár a mese mar majdnem harminc éves, mégis időtálló, értéket képvisel, egy élmény.

 
gyorfigyuri10   2018. 10. 03.

0

A kis hableány egyértelműen egy örök klasszikus a Disney mesék sorában. Nagyon fülbemászó kis zene a Ringat a víz című dal. Imádnivaló kis karakterek vannak benne, viccesek, szórakoztatóak és szépen ki vannak dolgozva. Ariel pedig káprázatos. Nagyon... több»

 
oneminute   2018. 07. 06.

0

Ariel az örök klasszikus. Mindig bajba keveredik, de a kis segítői a legnagyobb csávából is kihúzzák.

 
fcbnandi   2015. 10. 30.

0

Szintén gyerekkori nagy kedvenc mese. Annyira jó a története és a karakterek is annyira jók. A zenéit is nagyon szeretem. Már kívülről fújom az összeset. Ez is olyan mese, amit minden gyereknek látnia kell.

 
[email protected]   2015. 11. 11.

0

A kis hableány legtunderibb feldolgozása. Nagyon aranyos kellemes szereplőkkel teli édes történet. Amellett hogy mese Igazi története is van. Korosztálytól függetlenül szórakoztató.

 
szkodvig   2017. 05. 30.

0

Nem régen láttam,talán 3 hónapja kb. Előtte nem nagyon érdekelt gyerekként sem ám a párom rávett,hogy nézzük meg. Nagyon jó kis mesefilm,nem csalódtam benne. A második részéről azonban ez nem mondható el.

 
Hedy0809   2017. 02. 01.

0

Gyerekkoromban tudtam kívülről. A dalokat még most is. :D Gyönyörű rajz,fantasztikus dalok,csodás történet. Az egyik legjobb Disney! :)

 
fazekasanett92   2016. 11. 28.

0

A kis hableány egy igazi romantikus mese. Örök kedvencem. Szép és látványos , nagyon jó az animáció, szerethetőek a szereplők, felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt jó kikapcsolódás.

 
Fildi   2015. 03. 31.

0

Nagyon aranyos mesefilm, ami időtálló és egész kis gyerekek is nézhetik. Különösen ez a feldolgozás nagyon tetszett és felnőttfejjel is nézhető.