Közösség

Vélemény:

84 Énekelj! 2

(2021)

Egy méltó folytatás

Képkockák   2022.03.13 23:21
1

Számomra az első részt magasan felülmúlta, ami nagy szó, hiszen az első rész is egy kiemelkedő, érdekes és szórakoztató animációs film volt, de ezen nagyon talán nem is csodálkoznék, hiszen mostanság mind az Illumination, mind a Disney, mind egyéb animációs filmeket gyártó vállalatok ontják a jobbnál jobb filmeket. Az első epizódból kellő karaktert vettek át (bár én hiányoltam kicsit az egeret, főleg Seth McFarlane nagyon jó énekhangja miatt), hogy legyen mihez kötődni, valamint hogy legyen hely újakat bevonni. Az alapsztori sokat nem változott, egy mindent elsöprő műsort kell alkotnia kedvenc koalánknak egy meglehetősen szűk határidőn belül. Talán ez a film mutatja meg legjobban, hogy egy animáció mennyivel több mindent tud adni, mint egy film vagy egy élő előadás, ha kellő figyelmet és szakértelmet áldoznak rá, hiszen a főműsor csak a magja a történetnek, bár körülötte történik minden, a többi folyamat és cselekmény az, ami igazán leköti a nézőket. Beismerem, kicsit féltem attól, hogy a folytatás rosszul sikerül majd (ahogy az általában lenni szokott), és a moziban is inkább az Encantóra esett a választásom először, de szerencsére pozitívan csalódtam. Most, hogy megmutatták, hogy lehet jó folytatásfilmet csinálni az animáció területén is, igazán jöhetne egy Zootropolis/Zootopia-folytatás is, amit talán most a legjobban várok az animációs filmek közül.