Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Clifford, a nagy piros kutya (2021)

Clifford the Big Red Dog
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
9
Képek
10
Videók

Galéria (9)

Darby Camp
Kenan Thompson
Kenan Thompson
Darby Camp
Darby Camp
Darby Camp

Videók (10)

 
Török389133   2022. 09. 24.

legújabb vélemény

0

Aranyos és vicces, de a történet nagyon gyerekes, és a végére már unalmas lesz.

 
Artemisia   2022. 01. 02.

a nap véleménye

6
Óriáskutya

Norman Bridwell Clifford-könyvei itthon nem képezik olyan szerves részét a gyermekirodalomnak, ugyanakkor a nagy piros kutya története már egy rajzfilmsorozat formájában is eljutott hozzánk a 2000-es évek elején. Most pedig a széles vásznon is láthat... teljes kritika»

2
 
Lubi   2021. 11. 10.

3

Clifford, a nagy piros kutya története minden jószándéka ellenére se több egy klisékből építkező, bárgyún humortalan, fantáziátlan mesénél. A felsorakozó komikus tehetségek (John Cleese; Jack Whitehall; Kenan Thompson) nem képesek kibontakozni. A fil... több»

 
picurka   2022. 02. 20.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az előzetesét még tavaly nyáron láttam, és akkor döntöttem el, hogy meg fogom nézni. Végül 2022. február 19-én elmentünk az öcsémmel és az apukámmal megnézni, és mind a hármunknak kifejezetten tetszett. :) Maga a kutyus nagyon cuki, és a poénok is el... több»

 
HE7EDIK   2022. 08. 21.

0
Szeressük egymàst

Félve ültem le megnézni, de abszolút pozitívan csalódtam. Egy sablonos gyerekmesére számítottam, de nagyon is komoly mondanivalót csempésztek bele, amellett még felnőtt fejjel is lehet rajta nevetni. Néha ilyen is kell, nagyon is!

 
kevelin   2022. 07. 11.

0

Egy borzalmasan unalmasra megrendezett film, alapvetően jó sztorival. Mind a mai napig gyerek lelkem van, főleg kutyák tekintetében, de ez borzasztó nagy csalódás volt.

 
Jumanji175   2022. 01. 03.

0
Jó nagy adag szeretetbomba

Az idei első mozis élményemre máris sor került az év harmadik napján, és a választás - ugyan nem teljesen részemről, de - erre a filmre esett. Be kell valljam, semmit nem tudtam a film előzményeiről, a meséről egészen a film első előzeteséig nem is hallottam, és azóta sem néztem meg egyetlen részt sem belőle. Nem tudtam tehát, pontosan mire számítsak azon kívül, hogy egy óriási kutya fog rohangálni a filmben New York utcáin, de amit kaptam, az egy olyan meglepetés lett, amire nem számítottam. Alapból kutyapárti vagyok, még úgy is, hogy nekem nincsen, ez a film pedig annyira aranyos és mesés volt, amilyet már nagyon rég nem tapasztaltam. Többször a könnyem is kicsordult egy-egy érzelmesebb jeleneten. A színészek közül egyetlenegyet sem ismertem korábban, és a Casey-t alakító Jack Whitehouse-on kívül egyetlenegy sem vált kedvenccé. Ő kicsit ellopta a show-t, a piros kutyán kívül az ő karaktere volt még nagy pozitívum számomra. Ez talán azért van, mert szinte minden mozdulatával tudtam azonosulni. Hasonló ember vagyok én is időnként. A többi szereplő szinte egytől egyig idegesítő vagy érdektelen volt, legfőképp a főszereplő kislány volt az, aki nem nyerte el a tetszésem, és a magyar szinkron abszolút nem segített rajta. A hibái ellenére egy nagyon szórakoztató film volt, Clifford abszolút azzá tette.

A film 251 581 329 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 163 144 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Clifford, a nagy piros kutya Norman Bridwell azonos című gyerekkönyv-sorozatán alapszik.

(hp)
 

A film fejlesztéséről először 2012-ben hallhattak a film alapjául szolgáló könyv rajongói. Az eredeti tervek szerint Universal Pictures és az Illumination Entertainment készített volna félig animációs, félig élőszereplős adaptációt, de a projekt végül fiókba került.

(hp)
 

A film forgatása 2019. június 10-én kezdődött meg New York Cityben. A munkálatok augusztus 23-án értek véget.

(hp)
 

A Clifford, a nagy piros kutya premierjét eredetileg 2020. novemberére tűzte ki a Paramount, de a koronavírus-járvány miatt a bemutatót egy évvel elhalasztották.

(hp)
 

A film alapján egy képregény is készül, melynek írója Georgia Ball, illusztrátora pedig Chi Ngo. A képregény a tervek szerint 2021. augusztus 23-án jelenik meg, három hónappal a film premierje előtt.

(hp)
 
A lényeg, hogy ez a film nem a képtelen, de amúgy cuki történetével, hanem a sablonos, durva panelekből összeeszkábált, dögunalmas forgatókönyvével pusztít. Persze a korrektség jegyében jegyezzük meg, hogy mindezt ártalmatlanul teszi. Nincs benne a kicsikre ártalmas tétel, így a kisebbek simán megtalálhatják a számításukat. több»