2022.01.02 20:28 Artemisia Olvasottság: 237x
6

Óriáskutya

Norman Bridwell Clifford-könyvei itthon nem képezik olyan szerves részét a gyermekirodalomnak, ugyanakkor a nagy piros kutya története már egy rajzfilmsorozat formájában is eljutott hozzánk a 2000-es évek elején. Most pedig a széles vásznon is láthatjuk élőszereplős mozifilmként. Walt Becker, az Alvin és a mókusok 4 rendezője egy könnyed családi komédiát alkotott, középpontjában a magányos New York-i kislány, Emily és szórakozott nagybátyjának Clifforddal, az óriásira nőtt kutyával való kalandjával.

Az alapanyag ismeretében nem kell sem bonyolult cselekményre, sem nagy csavarokra számítani, viszont a maga egyszerűségében szórakoztató, bájos és humoros alkotás. A legjobban működő eleme az Emily és Clifford közötti érzelmi kötelék bemutatása, igazán megható a közöttük lévő szeretet és ragaszkodás. A cselekmény, bár néhol megmosolyogtatóan komolytalan vagy épp totálisan klisés, de végig fenn tudja tartani az érdeklődést, és abszolút élvezhető is .

Óriáskutya

A látvány, a New York-i városképek nagyon szépek, egyedül a CGI hagy maga után kívánnivalót, vagyis Clifford megjelenítése. Persze nem várható el, hogy fotorealisztikusan mutassanak be egy 2-3 méter magas, piros színű kutyát, de itt konkrétan rajzfilmfigurának néz ki. Viszont így kedvelhető, a kutyák összes aranyos és mókás szeszélyével együtt.

A mindössze 14 éves Darby Camp hitelesen alakítja Emily Elizabeth karakterét (akinek a nevét Norman Bridwell a saját lányától kölcsönözte), és a karakterfejlődése is látványos, ahogy magányos, visszahúzódó gyerekből a kutyájáért bátran kiálló lány lesz .

Emily jóképű nagybácsijának szerepében látható, aki nemrég a Disney első nyíltan meleg karakterét játszotta a Dzsungeltúrában Emily Blunt és Dwayne Johnson oldalán. Szintén kedvelhető figurát hoz, akit az unokahúga és a kutyája tanít felelősségre.

A fő antagonistát Tony Hale alakítja, aki a sablonkarakterből is kihozza, amit lehet.

Összességében: ha úgy ülünk be a filmre, hogy nincsenek nagy elvárásaink, egy kedves élménnyel gazdagodhatunk.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Kicsoda Clifford? Egy nagy és piros kutya, de értsd szó szerint. Nagyobb, mint bármelyik másik eb, amit valaha láttál, és pirosabb, mint a legérettebb alma. Ugyanakkor ne tévesszen... több»

6