Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Csodapark (2019)

Wonder Park
Filmadatlap
 
24
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Galéria (30)

Videók (10)

 
JRD   2022. 06. 03.

legújabb vélemény

1
Szórakoztató, de nem gyerekeknek!

Egy érdekes történet a nagyobb kamaszoknak és a felnőtteknek. A látvány, az akciójelenetek nem teszik alkalmassá kisgyermeknek való levetítésre. A néhol szinte brutális akciójelenetek miatt inkább hat félelmetesnek, mint szórakoztatónak és sajnos a lényegi mondanivaló emiatt el is veszik. A karakterek viszont szerethetők. Talán a mondanivaló hangsúlyozására jobban kellett volna figyelni, mint a látvány megkreálására. Ettől függetlenül érdemes megnézni, hiszen szórakoztató és látványos. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
atman.kolibro   2020. 02. 06.

1
Csodás

Meglepően tapasztalom, hogy itt és az IMDB-n is nagyon alul van értékelve ez a mese. Ennek ellenére megnéztem (hálajazégnek). Véleményem szerint megint az van, hogy a közvéleményre nem kell minden esetben adni. (nézzük csak meg a zenei toplistákat, ott se a minőség a divat, bár természetesen ízlések és pofonok, másnak meg az nem tetszik, ami nekem igen) Számomra ez egy remek mese, rég láttam ennyire kellemes animációt. Pompás humora van, továbbá a mondanivalója is gyönyörű. Én csak ajánlani tudom, na meg a Feleségem is. :)

 
NEO   2019. 04. 17.

2

Szinte azonnal teljesen a szívemhez nőtt ez a mese, elképesztő, hogy mennyi mondanivalót bele tudtak zsúfolni a készítők. Engem nagyon megnyert magának, így szinte nyomban a kedvencemmé vált. Az biztos legalábbis, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

1

Lendületes, aranyos mese, mely inkább a kisebb korosztályt célozza meg. Vicces, fordulatos, lendületes mese. Az animáció gyönyörű és egy két poén tényleg nagyon jó. Egyszer mindenképpen érdemes megnézetni a gyerkőccel, mert tuti befutó szerintem.

 
jojojo3   2019. 04. 13.

1

Nem mondom, hogy igen rossz film lenne a Csadapark, mert nem igaz, viszont annyira jellegtelen és semmi karaktere nincs, hogy azzal a lendülettel, ahogy mengézted, el is fogod felejteni. Valami nagyon hiányzott nekem belőle, de a kicsik jó eséllyel ellesznek rajta. Semmit nem vesztesz, ha ezt most kihagyod.

 
Ringló   2020. 02. 10.

1

Az alapötlet és az eleje varázslatos, de a sötétség és a közepén lévő akciófilmbe illő jelenetek egy kisgyerek számára nézhetetlenné és félelmetessé teszik a filmet....kár mert így ahelyett, hogy kidomborulna a film igazi mondanivalója, inkább elhalványul.

 
lexlutor   2019. 04. 11.

0

Szerintem ma már alapelvárás lehet egy animációs filmmel szemben, hogy egyaránt szórakoztató legyen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szerintem a Csodapark ezt egyáltalán nem tudja hozni. Egész biztos, hogy a kicsik jól ellesznek vele, de a felnőttebb... több»

A film összbevétele 119 045 065 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 110 655 931 forintot termelt.

 

A Csodapark Matthew Broderick negyedik egészestés animációs filmje (Az oroszlánkirály - 1994, Mézengúz - 2007, Cincin lovag - 2008).

(hp)
 

A filmet Dylan Brown rendezte, de a Paramount Pictures a direktor "illetlen és kifogásolható" viselkedése miatt nem tüntette fel a nevét a hivatalos stáblistán.

(hp)
 

A film eredeti címe Amusement Park (Vidámpark) volt, de a Paramount 2018. áprilisában hivatalosan is Wonder Park-ra (Csodapark) változtatta a címet.

(hp)
 

A film a bemutatását követő első héten 21 milliós összbevételre tett szert, ez azonban csak töredéke az animációs sikerfilmek által termelt összegeknek. A szintén az idén bemutatott Így neveled a sárkányodat 3 közel 100 millió dollárt termelt ugyanennyi idő alatt, míg Lego-kaland 2 hozzávetőlegesen 70 milliót.

(hp)
 

A filmet nem fogadta túlságosan lelkesen a krtika. A Csodapark jelenleg 56 szemlézett cikket követően 30 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. március). A Metacriticen 46 ponton áll a 100-ból, míg a CinemaScore-on B+ értékelést kapott (A+-től F-ig terjedő skálán).

(hp)
 
Gyerekszemszögből összefoglalva a Csodapark szerethető és élvezhető alkotás. Kedves, és bájos történet, tele érzelmekkel. Sokszor elérzékenyíti az ember, de persze tele van nevetéssel, a fantáziavilág pedig különösen látványos. több»
 
A Csodapark egy kedves és igazán látványos mese lett arról, hogy hogyan kell úgy felnőni, illetve felnevelni egy gyereket, hogy a csoda minél tovább tartson, de közben ne felejtsük el azt sem, hogy az életben vannak nehéz időszakok is. több»
 
Érezhetően jó szándékkal készült a Csodapark, és kétségtelen, hogy van benne némi kreativitás is, de animációs fronton, a XXI. században ez édeskevés. több»