2019.03.25   szerző: hp   hozzászólások: 0

Jordan Peele új horrorja minden várakozást felülmúlva szerezte meg a bevételi toplista első helyét.

A Mi a legsikeresebb premierfilm az Avatar óta, még Amerika Kapitányt is bedarálta

Elképesztő magabiztossággal kezdte meg mozis szereplését a Tűnj el! rendezőjének új horrorja. A film 70 millió dollárt kaszált a hazájában egyetlen hétvége alatt, amivel minden idők harmadik legerősebb nyitását produkáló korhatáros horrorja lett, alig lemaradva a tavaly októberben bemutatott Halloweentől. Összehasonlításként, a Tűnj el!, mely szintén hatalmas nézői és kritikai siker volt ugyanennyi idő alatt 33,3 milliót hozott, ha pedig a nemzetközi piacot is számoljuk, a Mi már 87 milliónál jár, miközben a költségvetése mindössze 20 millió dollár volt.

De ez még közel sem minden, ugyanis a 2007-es Avatar óta nem termelt ennyi pénzt eredeti (nem franchise, nem folytatás, nem adaptáció, remake vagy reboot), élőszereplős produkció, mint most a Mi. A 70 milliós hétvége pedig abszolút rekordnak számít az eredeti korhatáros filmek mezőnyében.  

A dobogó második fokát jócskán lemaradva a három hete bemutatott Marvel Kapitány szerezte meg 35 millióval, bár a Marvel minden bizonnyal cseppet sem bánja, hogy filmjük elvesztette a vezető pozíciót, ugyanis az elmúlt hetekben a produkció összbevételei már 910 millió dollárig kúsztak fel, és minden bizonnyal már csak napok kérdése, hogy a képregény adaptáció átlépje a 1 milliárd dolláros álomhatárt.

A múlt héten bemutatott animációs film, a Csodapark tudott szépíteni egy kicsit, de a 9 milliós hétvégével együtt 'csak' 30 milliónál jár Észak-Amerikában, ami egyrészt csalódást keltő, másrészt megpecsételi az esetleges folytatás sorsát.

Mivel a Mi mellett egy országos premierfilm sem került a mozikba, a mezőnyben nem történt jelentős változás. A negyedik helyet a Két lépés távolság című, hamarosan a hazai mozikba is érkező romantikus film szerezte meg, míg az ötödik helyen az Így neveld a sárkányodat 3. zárt.

Tizenkilenc (!) héttel a premierjét követően először szorult ki a top10-ből az Oscar-díjas Zöld könyv - Útmutató az élethez, jövő héten pedig minden bizonnyal az Alita: A harc angyalától kell majd búcsút intenünk, mely ezen a hétvégén már csak a tizedik helyet szerezte meg 1 millió dollárral.

A teljes listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

akció | kaland | sci-fi

A távoli jövőben Ido, az orvos Iron City roncstelepén egy különleges kiborgra bukkan. Alitának semmilyen emléke sincs a múltjáról, minden új számára ebben a világban. Ido... több»

$1,015,000    
#9

78 A Lego-kaland 2  (2019)

akció | animáció | családi

Öt éve már, hogy minden szupi szuper volt, a városka lakóinak azonban most egy új veszéllyel kell szembenézniük - méghozzá egy távoli galaxis, a Tesho-rendszer Duplo... több»

$1,125,000    
#8

NA No Manches Frida 2  (2019)

vígjáték

Zequi úgy szeretné visszanyerni álmai nőjének szívét, hogy megpróbálja győzelemre vinni az iskola röplapdacsapatát. több»

$1,780,000    
#7

NA Gloria  (2018)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy ötvenes éveiben járó szabad szellemű nő az L. A. táncklubban keresi a szerelmet.   több»

$1,802,500    
#6

vígjáték

A vidám családi összejövetel hamarosan rémálomba fordul, amikor Madea és a család azon veszik észre magukat, hogy egy váratlan temetést szerveznek - ami kiboríthatja a családi... több»

$4,500,000    
#5

akció | animáció | családi

Hőseink kalandjai egy harmadik epizódban folytatódnak tovább. Hablaty a falu vezetőjévé vált, Fogatlan pedig a sárkányok vezére lett. Barátságuk úgy tűnik csakugyan... több»

$6,533,000    
#4

dráma | romantikus

Szívszorító történet két kamaszról, akik ifjú koruk nagy részét kórházban töltik. A 17 éves Stella örökletes betegségben szenved. Ha közvetlen kapcsolatba kerül bárkivel,... több»

$8,750,000    
#3

69 Csodapark  (2019)

animáció | családi | fantasy

June egy vidám és élénk fantáziájú kislány, aki egy nap egy rejtett, de varázslatos vidámparkra bukkan. A hely tele van fantasztikus játékokkal, beszélő állatokkal és... több»

$9,000,000    
#2

75 Marvel Kapitány  (2019)

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»

$35,021,000    
#1

58 Mi  (2019)

horror | misztikus | thriller

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az... több»

$70,250,000