Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
❤Fanniiii❤   2020. 05. 17.

legújabb vélemény

szomorú film,és nagyon tetszik!

 
indingo   2019. 05. 27.

a nap véleménye

A másfél méteres dákó története

A Két lépés távolság a manapság oly divatos, és már-már futószalagon gyártott fiataloknak szóló könyvadaptációk egyike. 2014 Csillagainkban a hiba, 2015 Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni, 2017 Minden minden, 2018 Éjjeli napfény. Hogy mi a közös ezekben a filmekben? Mindegyik történet középpontjában egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő tini áll, aki egy a legtöbb néző számára ismeretlen betegségben szenved. Furcsa rövidítések: XP, azaz xeroderma pigmentosum, CF, azaz cisztás firbrózis, vagy SCID, azaz súlyos kombinált immundefektus. Amiket jó is, hogy megismer az ember, hogy milyen furcsa betegségek vannak a világban. A Két lépés távolság eredeti címén Five feet apart, azaz Öt láb távolság. Láb mint hosszmérték. Hogy miért lett két lépés belőle a filmben többször elhangzó két méter helyett, azt hagyjuk a fordítókra. A készítők még inkább az érzéseinkre próbáltak hatni. A történet 90%-a egy kórházban játszódik, amely még inkább összenyomja a történetet. Át lehetett érezni, milyen is lehet az, amikor az ember a kórházban tölti élete minden percét, mennyire unalmas és egyhangú, mikből marad így ki, és még a betegsége velejáróival is meg kell küzdenie. Talán az első olyan tinifilm, ahol magát a betegséget, a kezelést is bemutatják. Helyet kap a történetben a küzdés, a szerelem és a barátság témája. Összességében egy komoly film, de helyet kapott benne a jó ízlésű humor i... több»


 
Shelby07   2020. 03. 26.

Nem volt rossz a film, valóban egy romantikus történetet kapunk, szinte bele tudjuk élni magunk a szívszorító történetbe. Viszont negatívum, hogy ez is egy újabb beteg szerelem, ahol azt dolgozza fel, hogy két haldokló ember hogyan szeret egymásba reménytelenül, miközben tudják, hogy meg fognak halni és nem sok esélyük van a hosszú és boldog életre. Egy kicsit már unalmas és egyben szomorú is, hogy folyamatosan felhasználják a súlyos betegség lapot.. Túl sok hasonló film van már a piacon és ez is csak egy a sok közül. Persze maga a mondandója az szép és egyben elgondolkoztató, de én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy lassan el kellene felejteni a "tudom, hogy meg fogok halni ha ezt meg ezt csinálom, de én akkor is bevállalom" történeteket.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Megrázó film volt. Maga a betegség nem annyira ismert. A rázó mellény elég megdöbbentő volt.

 
TomÁcs   2019. 09. 24.

Ami tetszett a filmben, hogy nem egy szokványos befejezéssel zárták le, annak ellenére hogy a történet nem volt rendhagyó.

 
VvV   2019. 10. 27.

Picit mást vártam, de kellemesen csalódtam a filmben. Nem volt túl nyálas. Hihető volt a történet, a szereplők helyzete és értései.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Nagyon szép és megindító, érzelmes történet két fiatalról, akik nem tudnak változtatni az életükön, nem tudják azt tenni amit szeretnének, mivel betegek mindketten. Kifejezetten jól sikerült a film. Nem volt túltolva benne a romantika, hihető és élvezhető volt. A két főszereplő között is jól működött a kémia a vásznon. Szomorú de szép szerelmi történet.

Emily Baldoni
Moisés Arias
Kimberly Hebert Gregory
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Moisés Arias
Haley Lu Richardson
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Kimberly Hebert Gregory
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Cynthia Evans
Kimberly Hebert Gregory
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Moisés Arias
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Justin Baldoni
Cole Sprouse

A film összbevétele 80 095 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 113 066 335 forintot termelt.

 

A film főszereplői, Cole Sprouse (Will) és Moises Arias (Poe) is népszerű Disney-sorozatokkal kezdték a pályájukat (Zach és Cody, Hannah Montana). Sőt, a Wizards on Deck with Hannah Montana (2009) forgatásán már együtt álltak a kamerák elé.

(hp)
 

Claire Wineland író-aktivista, ami maga is cisztás fibrózissal született, aktívan segítette a főszereplők felkészülését. Claire 2018. szeptemberében hunyt el, miután agyvérzést kapott egy sikeres tüdőátültetést követően.

(hp)
 

A Julie-t alakító Emily Baldoni a való életben a rendező, Justin Baldoni felesége.

(hp)
 

A Két lépés távolság magasan a várakozások felett teljesített a mozipénztáraknál. A film a 7 milliós büdzséje mellé 50,7 milliót kaszált világszerte 2019. áprilisáig.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A Két lépés távolság jelenleg 100 szemlézett cikket követően 54 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. április). A kritikusok méltatták Haley Lu Richardson alakítását, azonban a többségük szerint túlságosan klisés a forgatókönyv.

(hp)
 
Ha minden jó szándékot figyelembe veszek a rendező munkájával kapcsolatban, akkor is kritikát kell megfogalmaznom… sajnos sokszor észrevehető hogy a tartalom helyenként megfullad a tiltott romantika sziruposságában. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.