Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Két lépés távolság (2019)

Five Feet Apart
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Galéria (30)

Emily Baldoni
Moisés Arias
Kimberly Hebert Gregory
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Moisés Arias
Haley Lu Richardson
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Kimberly Hebert Gregory
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Cynthia Evans
Kimberly Hebert Gregory
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Cole Sprouse
Justin Baldoni
Moisés Arias
Justin Baldoni
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Cole Sprouse
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Haley Lu Richardson
Justin Baldoni
Cole Sprouse

Videók (10)

 
Fikatours_blogger   2022. 05. 25.

legújabb vélemény

0
Szem nem marad szárazon, vagy mégis?

Mi a helyzet, ha újdonsült szerelmedet nem érintheted meg, csak távolról szerethetitek egymást, különben mindkettőtöknek annyi. Micsoda dráma! Kár, hogy az alapötleten túl más fordulat, vagy egy frappánsabb befejezés nem jutott eszébe az írónak, mert így elég sokat feszengtem a kétórás film alatt, ami a dráma rovására ment.

 
indingo   2019. 05. 27.

a nap véleménye

3
A másfél méteres dákó története

A Két lépés távolság a manapság oly divatos, és már-már futószalagon gyártott fiataloknak szóló könyvadaptációk egyike. 2014 Csillagainkban a hiba, 2015 Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni, 2017 Minden minden, 2018 Éjjeli napfény. Hogy mi a közös ... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2020. 12. 05.

3
Nem lehet egy kalap alá venni más, hasonló témájú filmekkel

Sokáig vonakodtam a megnézésével, őszintén szólva nem tudom, miért, talán mert már sokkal mélyebben érintenek az ilyen jellegű történetek, és az ember hajlandó inkább kizárni, hogy ne okozzon saját magának szomorúságot. Aztán beadtam a derekam, és megnéztem, és természetesen ez is felkerült a kedvenc filmjeim listájára. Egyesek egy kalap alá veszik a hasonló témájú filmekkel (Csillagainkban van a hiba stb.), de mégis tud a film valami igazán mást is, különlegességet adni. Mint például azt, hogy a film által meglehet ismerni egy igen egyedi betegséget, annak tüneteit, kezelési módszereit, amit nem igazán ismernek azok, akik nem érintettek ebben a témában. Másrészt szerintem teljesen szerethetők a karakterek benne. Nincs benne különösebben csavar, és a film kifejlete is teljesen kiszámítható, ezzel ellenben végig magával ragad, és a drámai vonások mellett egy kis humorral is fűszerezve van, nem beszélve a romantikáról. Csak ajánlani tudom.

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Nem volt rossz a film, valóban egy romantikus történetet kapunk, szinte bele tudjuk élni magunk a szívszorító történetbe. Viszont negatívum, hogy ez is egy újabb beteg szerelem, ahol azt dolgozza fel, hogy két haldokló ember hogyan szeret egymásba re... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

1

Nagyon szép és megindító, érzelmes történet két fiatalról, akik nem tudnak változtatni az életükön, nem tudják azt tenni amit szeretnének, mivel betegek mindketten. Kifejezetten jól sikerült a film. Nem volt túltolva benne a romantika, hihető és élve... több»

 
Puncs   2022. 01. 20.

0
Tiniszerelem a kórház falai között

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A két lépés távolságot még tavalyelőtt láttam, a karantén alatt. Nem különösebben rajongok a romantikus tinidrámákért, de ez tetszett. A történet főszereplői két, 17-18 éves, cisztás fibrózissal küszködő tinédzser, akik a kórházban egymásba szeretnek. Az egyikőjük a Haley Lu Richardson által megformált vidám, optimista, kissé irányításmániás Stella, aki próbál mindent megtenni a gyógyulása érdekében, vele szemben áll a nemtörődöm, a szabályokat felrúgó Will, aki már rég beletörődött a sorsába. Utóbbit Cole Sprouse kelti életre. Szerelmük nem épp egyszerű, különbözőségük mellett betegségük is nehezíti szerelmük megélését. A fertőzések miatt mindig két lépés távolságot kell tartaniuk egymással. Innen a film címe. Ahogy kapcsolatuk virágzásnak indul, úgy erősödik fel egyre jobban a betegségük. A film témája nem éppen újszerű, ennek ellenére végig lekötött. Mindkét színész telitalálat volt a főszerepekre, a mellékszereplők már kevésbé jöttek be. Nekem egyértelmű hiányosság volt, hogy kevésbé lett megjelenítve a filmben az, hogy milyen gyötrelmeken kell átmennie a két fiatalnak. Kár, hogy ez nem kapott nagyobb játékidőt. Az zárás viszont kárpótolt ezért, kétségkívül sokat dobott az összképen. A doboz papírzsebit mindenképpen be kell készíteni a végére! Nekem a film itt-ott kissé szirupos, úgy érzem, kevesebb is elég lett volna, ennek ellenére szívből tudom ajánlani, mert egy igazán aranyos, kedves film.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

0

Megrázó film volt. Maga a betegség nem annyira ismert. A rázó mellény elég megdöbbentő volt.

A film összbevétele 80 095 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 113 066 335 forintot termelt.

 

A film főszereplői, Cole Sprouse (Will) és Moises Arias (Poe) is népszerű Disney-sorozatokkal kezdték a pályájukat (Zach és Cody, Hannah Montana). Sőt, a Wizards on Deck with Hannah Montana (2009) forgatásán már együtt álltak a kamerák elé.

(hp)
 

Claire Wineland író-aktivista, ami maga is cisztás fibrózissal született, aktívan segítette a főszereplők felkészülését. Claire 2018. szeptemberében hunyt el, miután agyvérzést kapott egy sikeres tüdőátültetést követően.

(hp)
 

A Julie-t alakító Emily Baldoni a való életben a rendező, Justin Baldoni felesége.

(hp)
 

A Két lépés távolság magasan a várakozások felett teljesített a mozipénztáraknál. A film a 7 milliós büdzséje mellé 50,7 milliót kaszált világszerte 2019. áprilisáig.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A Két lépés távolság jelenleg 100 szemlézett cikket követően 54 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. április). A kritikusok méltatták Haley Lu Richardson alakítását, azonban a többségük szerint túlságosan klisés a forgatókönyv.

(hp)