Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%
Filmadatlap
 
21
Szereplők
14
Vélemények
15
Képek
12
Videók

Érdekességek: Előre (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 136 037 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 58 006 676 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 327 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a benne szereplő leszbikus utalás miatt Ázsiában több országban betiltották, míg más országokban cenzúrázták a szöveget. Így a magyar szinkronban is a "barátnőm" helyett a "párom" szó hallható a karakter szájából.

(Artemisia )
 

A film eredeti nyelven tartalmaz egy LMBT-utalás. Mikor Ian és Barley az átváltoztató varázslat segítségével Bronco rendőrnek adja ki magát, a Küklopsz rendőrnő szájából hangzik el a mondat: "Nem könnyű a kezdő szülőknek. A barátnőm lányától a hajam tépem".

(Artemisia )
 

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp )
 

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp )
 

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp )
 

A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

(hp )
 

A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak.

(hp )
 

Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

(hp )
 

A film két főszereplőjének hangját kölcsönző Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.

(Thibo84)
 

Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Voyage of Doctor Dolittle (2020) után.

(Thibo84)
 

Julia Louis-Dreyfus 3. animációs filmje az Egy bogár élete (1998) és a Repcsik (2013) után.

(Thibo84)
 

John Ratzenberger 22. egymást követő Pixar filmje.

(Thibo84)
 

A Pixar első filmje John Lasseter részvétele nélkül a Disney's Animation Areas vezérigazgatói posztjáról való távozása után.

(Thibo84)