Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
23
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
12
Videók

Érdekességek: Előre (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 66 743 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 890 915 forintot termelt. A hazai mozik összesen 21 136 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp)
 

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp)
 

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp)
 

A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

(hp)
 

A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak.

(hp)
 

Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

(hp)
 

A film két főszereplőjének hangját kölcsönző Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.

(Thibo84)
 

Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Voyage of Doctor Dolittle (2020) után.

(Thibo84)
 

Julia Louis-Dreyfus 3. animációs filmje az Egy bogár élete (1998) és a Repcsik (2013) után.

(Thibo84)
 

John Ratzenberger 22. egymást követő Pixar filmje.

(Thibo84)
 

A Pixar első filmje John Lasseter részvétele nélkül a Disney's Animation Areas vezérigazgatói posztjáról való távozása után.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.