Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Shrek (2001)

Shrek
Filmadatlap
 
35
Szereplők
236
Vélemények
50
Képek
2
Videók
Shrek

Galéria (50)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 08.

legújabb vélemény

3
Bebetonozta magát a legjobbak közé...

Nem kell szépíteni: A Shrek az első volt a hasonló stílusú animációk között. Jött, látott és tarolt. Sőt, egy világ ismerte meg a felcsendülő számokat. Hányan vannak, akik Cohen Halleluja című számát úgy azonosítják be, hogy a Shrek betétdala? Megjegyzem: az eredeti hangok nem igazán voltak a legjobb választások, de a magyar szinkron nagyon ott volt (mondjuk ki is jelenthetjük, hogy sok esetben a magyar szinkron jobban passzol a karakterekhez, mint az eredeti hangjuk). Gesztesi felejthetetlen szinkronja pedig ...nos azt hiszem ezt nem kell ecsetelnem! Van a filmben minden: humor, zene, dráma, csavar, idegesítő legjobb barát és kaland! (Hogy igaz vagy sem, de vannak olyan pletykák a világban, miszerinta címadó figuráját egy bizonyos Maurice Tillet-rúl mintázták, aki egy francia pankrátor volt és képei alapján valóban elég sok hasonlóságot mutat Shrek barátunkkal.) Bármi is légyen az igazság, egy biztos: A Shrek bármely része szuper kikapcsolódás minden korosztálynak! Szóval kalandorok! Filmre fel és jó szórakozást!

3
 
HercegPeter   2016. 12. 02.

4

Az animációs filmek királya. Rengetegszer láttam már, lassan kívülről fújom a szövegét mégis mindig tudok nevetni rajta. Amellett, hogy vicces, azért fontos mondanivalója is van. Nem mindenki olyan, amilyennek látszik. De sajnos minden további rész egyre inkább veszít a színvonalából.

 
indingo   2017. 04. 12.

3

Többször nézős mese, már csak a zenék miatt is. A története egész izgalmas és ami a kulcs benne, hogy rengeteg szereplővel dogolzik, akiket mindenki ismer innen-onnan.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

3

Jó kis mese, nemcsak felnőtteknek! Humoros, vidám, és megkapó egyedi történet! Nagyon jók a szinkronhangok, és persze Szamár idegesítő humora a csúcs az egész mesében!

 
Artemisia   2018. 10. 02.

3

Minden szempontból mérföldkő a rajzfilmek történetében. Egyedülálló kultusz épült köré, hiszen az egész tematikája, teljesen más erők mozgatják, mint az eddigi rajzfilmeket. Nyíltan szembe megy megszokott konvekciókkal, gyakorlatilag parodizálja a m... több»

 
Deku   2017. 07. 07.

3

Engem ez az animációs film nagyon megfogott. A karakterek eszméletlenül egyediek és szórakoztatóak mindegyik a maga módján. Bár be kell látni a Szamár nagyon viszi a hátán a humort.

 
Orosz István   2016. 05. 23.

3

A legjobb mese, bárcsak az utolsó kettő is ilyen jó lett volna! Paródia a gyerekkori tündérmesékről, hogy nincs boldogan élünk míg meg nem halunk az életben nincsenek csodák saját lábra kell állni. A számár se fogta fel a lényeget hogy az ogre olyan ... több»

A film összbevétele 484 409 218 dollár volt (imdb.com).

 

Kevesen tudják-talán csak amolyan filmberkeken belüli legenda-, hogy SHREK karakterét bizony egy élő emberről mintázták. A francia MAURICE TILLETT volt, (az 1930-40-es évek egyik híres pankrátora). Képeit elnézve erős hasonlóságot mutat az animációs alakkal.

(JRD )
 

Jeffrey Katzenberg a PDI animációs csapat segítségével alkotta meg a mai Shrek kinézetét.

(stevepisti)
 

A megfilmesítési jogokat 1991-ben Steven Spielberg vásárolta meg, amit '95-ben eladott a Dreamworksnek.

(stevepisti)
 

Egy 1990-ben William Steig által íródott 30 oldalas mesekönyv az alapja a mai Shreknek.

(stevepisti)
 

Shrek kapott egy csillagot a Hollywood Walk of Fame-en, Los Angelesben.

(Shelby07)