Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
35
Szereplők
232
Vélemények
50
Képek
2
Videók
Shrek
 
HanGa   2020. 10. 18.

legújabb vélemény

Shrek bűn ronda és nem valami kedves, de a történet szórakoztató. Nagyon feldobják a dalok és Szamár az egyik legjobb mese karakter.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Mindenképp minden korosztálynak látnia kell. Egyedülálló humorú, jól kidolgozott karakterek. Kár, hogy nem álltak meg a második után, így egy kicsit elvesztette jelentőségét, de azért nekem tetszik.


 
indingo   2017. 04. 12.

Többször nézős mese, már csak a zenék miatt is. A története egész izgalmas és ami a kulcs benne, hogy rengeteg szereplővel dogolzik, akiket mindenki ismer innen-onnan.

 
Deku   2017. 07. 07.

Engem ez az animációs film nagyon megfogott. A karakterek eszméletlenül egyediek és szórakoztatóak mindegyik a maga módján. Bár be kell látni a Szamár nagyon viszi a hátán a humort.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

Az animációs filmek királya. Rengetegszer láttam már, lassan kívülről fújom a szövegét mégis mindig tudok nevetni rajta. Amellett, hogy vicces, azért fontos mondanivalója is van. Nem mindenki olyan, amilyennek látszik. De sajnos minden további rész egyre inkább veszít a színvonalából.

 
Orosz István   2016. 05. 23.

A legjobb mese, bárcsak az utolsó kettő is ilyen jó lett volna! Paródia a gyerekkori tündérmesékről, hogy nincs boldogan élünk míg meg nem halunk az életben nincsenek csodák saját lábra kell állni. A számár se fogta fel a lényeget hogy az ogre olyan ... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

Az egyik legmulattatóbb animációs film, tele kedves és mulatságos szereplőkkel, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Felidézi a gyermekkori mesék főbb karaktereit, kiparodizálva azokat.

A film összbevétele 484 409 218 dollár volt (imdb.com).

 

Shrek kapott egy csillagot a Hollywood Walk of Fame-en, Los Angelesben.

(Shelby07)
 

A "Shrek" jelentése Yiddish nyelven "szörny", valamint a német "Schreck" szóból származik, ami azt jelenti, hogy "terror" vagy "félelem".

(Shelby07)
 

A Shrek animációs film összesen 36 helyszínen játszódik, ami sokkal több, mint bármely más animációs filmben bemutatott helyszín.

(Shelby07)
 

Szamár mozdulatait kutyák és macskák mozdulatairól mintázták.

(Shelby07)
 

Raman Hui körülbelül 100 Fiona szobrot készített, mielőtt kiválasztotta, hogy melyik a legjobban sikerült, ami az animációs filmbe is bekerült.

(Shelby07)
 

Eredetileg Chris Farley lett volna Shrek szinkronhangja, de tragikus halála miatt a felvett hanganyagot sosem használhatták fel.

(HETEDIK )
 

A valóságban is létezett Shrek, hiszen a francia birkózó Maurice Tillet a megszólalásig hasonlított rá. A hasonlóság okozója az akromegália nevű kór, amely kamaszkorában támadta meg a sportolót.

(GedyPapa)
 

Shrek, Fiona és Szamár hangjait adó Mike Myers, Cameron Diaz, Eddy Murphy a munka során soha nem találkoztak egymással, mivel külön mondták fel a szövegüket.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Világszerte bruttó 484,409,218 dolláros bevételt produkált, 60 000 000 dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 88%-ot kapott a film 201 kritika alapján.

(Bogi87)