Jégkorszak: 5 vicc, amit csak a felnőttek érthetnek

A Jégkorszak című animációs filmek a fergeteges humoruk miatt lettek igazán sikeresek, és bizony az alkotók a felnőtt korosztályra is gondoltak. 

A Jégkorszak-saga elősorban a fiatalabb korosztálynak készült, néhány poénját azonban csak a felnőttek érthetik meg. Ezek közül gyűjtöttünk össze 5-öt, melyeket tényleg nehéz lenne megmagyarázni a fiatalabb nézőknek. 

MEGMENTENI A FAJT

A Jégkorszak 2. - Az olvadásban Manny, aki azt hitte, hogy ő az egyetlen mamut. Ekkor találkozik Ellie-vel, egy másik mamuttal, aki meg van győződve arról, hogy ő egy oposszum. Amikor végre megérti a helyzetet, Manny megkérdezi tőle, hogy felfogta-e, hogy most már megmenthetik a fajunkat. Finoman szólva erős javaslat, amire Ellie így válaszol: Micsoda? Még csak öt perce vagyok mamut, de máris rámhajtsz!

Ő BIZONY FÉRFI VOLT

A Jégkorszak 3. - A dínók hajnala című részben Sid tejet próbál szerezni, és ehhez egy jakot próbál "megfejni", aki egyáltalán nem örül a műveletnek. 

Azt hittem, hogy nőstény vagy - kiáltott fel a lajhár. Ez nyilvánvalóan nem így volt.

KASZTRÁLÁS

A Jégkorszak 3-ban Buck hencegve meséli, hogyan csapott össze egy T-Rexszel. Ekkor mondja el, hogy egy kagylóhéjjal a dínóból tyrannosaurus lányt csinált. Ezt itt ennyiben is hagynánk.

TETTENÉRÉS

Emlékeztek még Motkány szőlőfürtös jelenetére. Amikor a fürt eltűnik, a két szőrös kis lény meglehetősen zavarban van, hiszen rajtakapták őket, amint épp a ‘fajukat próbálják megmenteni.’

A HÚSEVŐ NÖVÉNY BELSEJÉBEN

Amikor Manny és Diego a Jégkorszak 3-ban egy óriási húsevő növény csapdájában találják magukat, a lény emésztőnedvei kezdenek hatni, amitől a két barát alaposan zavarba jön. 

- Mindent érzek - mondja a tigris.

- Ne mondj ilyet, amikor hozzám préselődsz - válaszolja a mamut. Diego szerencsére gyorsan tisztázza a dolgot…

88 Jégkorszak  (2002)

animáció | családi | fantasy | kaland | road movie | vígjáték

Egy lökött lajhár, egy marcona mammut, egy kardfogú tigris és egy embergyermek - minden készen áll egy nagy kalandra. Sid, a lajhár, akit magára hagyott a családja, csatlakozik... több»