2020.05.12 12:41 Artemisia Olvasottság: <100x
5

Ha olvad a jég...

Szépen továbbszövi Manfréd, Sid és Diego kalandjait, kiterjeszti a Jégkorszak-univerzumot, jobban megmutatja hőseink élőhelyét, és mindenféle kedves ősállatkával népesíti be a nyüzsgő völgyet. Most újfajta fenyegetéssel néznek szembe, a globális felmelegedés hatásai nehezítik meg az életüket.

Zseniális, hogy milyen logikus, izgalmas és vicces cselekményt sző egy ilyen komoly téma köré, mert tulajdonképpen egy tömeges kihalási periódus kezdetén járunk. Bár érzeni az esemény súlyát, zömében mégis vidám és szórakoztató animáció, és ez bámulatos eredmény.

Ha olvad a jég...

A globális klímakörülmények szerves részét képezik a cselekménynek, de a karakterek személyes érzéseiből is bőven vittek a történetbe. A magányos Mani a kihaló mamutok utolsó képviselőjének hiszi magát, azonban most sorsdöntő találkozásban van része, megismeri Ellie-t, a kis nőstény mamutot, aki nem tudja magáról, hogy mamut, mert oposszumnak hiszi magát. Nagyon romantikus jelenetek során kerülnek egyre közelebb és közelebb egymáshoz, Mani végre új esélyt kap a boldogságra.

Az Ellie-vel, valamint "bátyjaival" Eddie-vel és Ropsszal gyarapodott csapatra azonban talán még nagyobb feladat vár most, mint az első részben. Ki kell szabadítaniuk a jég fogságából a bárkát, mielőtt az egész völgyet elöntené a víz, közben pedig hatalmas őshüllőkkel is megküzdenek.

Minden karakter fejlődik és tanul valamit a történet végére, Mani és Ellie egymásra találnak és megtudják, hogy korántsem halt ki a fajuk, Diego legyőzi a víztől való félelmét, Sid hozza a szokásos mókamester formáját. Egyedül Motkány nem tud zöld ágra vergődni a makkjával.

Gyönyörű az animációs film üzenete, mert a reményről szól, hogy a pusztulás közepette összefognak és önzetlenül segítenek egymásnak az állatok, aminek köszönhetően mindenki megmenkül.

animáció | családi | kaland | vígjáték

Jégkorszak után globális felmelegedés: jól hangzik, és valóban, a kis völgy prehisztorikus lakói, köztük hőseink, Sid a lajhár, Manfréd a mamut, és Diego a tigris,... több»

5