Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
42
Vélemények
19
Képek
8
Videók

Érdekességek: Szenilla nyomában (2016)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 028 570 889 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 310 991 868 forintot termelt. A hazai mozik összesen 240 081 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film összbevétele 1,029 milliárd USD.

(czerik)
 

Ennek a csodás filmnek az előzetesét az ismert Elen show-ban mutatták be először

(felicity)
 

Szenilla a legnépszerűbb Pixar karakter a Facebook-on. 25 millióan likeolták.

(felicity)
 

A Merida, a bátor és az Agymanók után a Szenilla nyomában a harmadik olyan Disney film, amelyben a főszereplő egy erős és független női karakter.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Szenilla nyomában Ed O'Neill (Hanknek, a polipnak kölcsönözte a hangját) második Disney filmje. Az első a Rontó Ralph volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sia, aki a film főcímdalát (Unforgettable) énekli jó barátja Ellen DeGeneresnek, vagyis Szenilla megformálójának.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film megjelenését Ellen DeGeneres (Szenillának kölcsönözte a hangját) jelentette be a saját show műsorában.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ebben a filmben Hayden Rolance szinkronizálja Némót, mivel a karakter korábbi szinkronhangja, Alexander Gould "kinőtt" a szerepből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Hank, a polip megalkotása eddig nem látott kihívások elé állította a Pixar animációs szakembereit. A lábasfejű jószág csápjait ugyanis jóval nehezebb a képernyőn mozgatni, mint a végtagokat, mivel utóbbi esetben a csontok kiszámítható mozgást biztosítanak, a polip csápjai azonban bármerre tekeredhetnek. Hogy mennyire bonyolult feladatról van szó, azt jól mutatja, hogy összesen 18 grafikus mintegy 146 változatot készített el a polip mozgásáról, a teljes folyamat 13 hónapot vett igénybe.

(AngelCass)
 

A film forgatókönyvírója, Andrew Stanton eredetileg a Circle 7 Animation stúdió munkatársa volt. Az említett stúdió több animációs filmet is készített, mint például a Toy story - Játékháború-t, a Némó nyomában-t vagy például a Toy story - Játékháború 2.-t.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.