2020.05.06 17:47 Artemisia Olvasottság: 151x
4

Érzelmes, humoros történet

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Amilyen érzelmes, olyan vicces. Ez a két vonás teszi olyan nagyon szerethetővé. Gyönyörűen bemutatja Carl Fredricksen hátterét és előéletét, így jobban értjük, miért olyan szerves része a rajzfilmnek. Russel, Kevin és Dough elsősorban a humort szolgáltatják, de érzelmekben is bővelkednek; Russel és Kevin között igazi barátság alakul ki, Kevin nemcsak maga, hanem a fiókái miatt is menekül, Dough, a kiközösített és mellőzött kutyus pedig új gazdákra talál. A mogorva, zárkózott Carl hezitál, hogy bizalmába fogadja-e három furcsa útitársát. És az akciódús, izgalmas cselekményt ezek az érzelmek irányítják, ezért is olyan lebilincselő. Még Charles Muntz indítékait is árnyaltan mutatja be, elmondja, miért olyan fontos neki, hogy foglyul ejtse Kevint; pedig ő a történet antagonistája.

Érzelmes, humoros történet

Az animáció másik fénypontja pedig a humor. Russel, a kétbalkezes, örökmozgó kisgyerek elég sablonkarakter, de szerethető, és a mogorva Carllal nagyon vicces kontrasztot alkot. Kevin karaktere fantasztikus. Butuska madár még soha nem volt ekkora arc, mint ő, nagyszerű hangulatot csinál a képernyőn (csokira bepörgés, görbe bot keresztbe lenyelése). És ott van a szuperaranyos Doug és Muntz többi szeleburdi kutyája, akiket a Mókus! felkiáltással vagy egy lasztival bármiből ki lehet zökkenteni, még az érdekes madárőrzéséből vagy a gumicsonttokkal felszerelt vadászgépeikből való bombázásból is:-)

A kacagtató, szórakoztató történet végén pedig szép tanulságként Carl megnyitja a szívét új barátai előtt, Ellie akarata végül teljesül, mert a házuk Paradise Falls vízesésénél köt ki végül. Gyönyörű befejezés.

88 Fel!  (2009)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené... több»

4