Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
103
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Vélemények: Toy story - Játékháború (1995)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Először kicsit féltem ettől az animációtól, de fél óra nézés után már tudtam, hogy a folytatását is fogom követni. Mindenképp ajánlom minden korosztálynak.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 28.
Maradandód alkotni - Toy Story

Akárki akármit mond, számomra a Toy story mindig a top mesék között marad. Emlékszem, gyerekkoromban megvolt VHS-en, s naponta megnéztem, s minden egyes alkalommal ámulatba ejtett, ahogy a játékok életre kelnek, majd egy nem mindennapi kalandban lesz részük. Azóta persze sok-sok év telt el, de valahányszor előveszem ezt a filmet, mindig sikerül visszarepítenie a gyerekkorba, s ez nem kis teljesítmény. A fentiek pedig még csak nem is a film technikai vívmányainak köszönhetőek (persze nem kis érdem a világ első, egész estés komputer animációs filmjének lenni), sokkal inkább a történetének és a szereplőinek. Pedig a sztori főbb szegmenseit mind ismerjük, mégis, a gyerekjátékok szintjén alkalmaz... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nagyon ötletes jól megvalósított és látványos mese, amit az alkotók elképzeltek. Imádom.

 
indingo   2017. 04. 12.

Aki volt gyerek az szereti ezt a mesét. Könnyed története van, de mégis nagyon mozgalmas. A karakterek igazi személyiségek, nagyon jó párbeszédek vannak benne.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Nagyon kezdetleges a technika, de látszik hogy nagyon igyekeztek az animátorok hogy ez egy jó rajzfilm legyen. Jó is, történetileg és narratív jelleggel is csak azt lehet mondani rá hogy szuper, mint bevezető film. Megismertet Andy-vel és az ő játékaival. Megtudjuk miként él a játékvilág népe és a szabályokról is kapunk némi utalást. Woody és Buzz történetének első fejezete nem túl fanáziadús de eseményekben annál inkább bővelkedik. Látszik hogy az emberek másodlagos szereplők, így nincsenek is úgy kidolgozva mint a játékok. Ha csak abba gondolok bele hogy a film velem egy idős és ennek ellenére egy külön világot épít fel csak elismerésemet tudom kifejezni.

 
Szilonka   2017. 07. 11.

Nem mai darab, de még most is mindenki megtalálja benne azt a karaktert/jelenetet ami közel áll a szívéhez. Ezt még egy közeli moziban láttam, ami már sok-sok éve bezárt.

 
beero88   2016. 01. 17.

Az írók nagyon jól eltudták találni egy kisgyermek képzelgéseit és ezáltalán könnyen szerethetővé is tette annak a korosztálynak. Kis koromban láttam én is akkor tetszett mai fejjel azonban már csak mosolygok rajta. Szerettem.

 
Thibo84   2019. 06. 08.

Ez az alkotás egy új korszakot, az animációs filmek forradalmát indította el. A grafika és a karakterek kidolgozottsága szép lett, a történet szívmelengető, ugyan akkor humoros is. Csak egyet nem értettem már akkor sem és most sem, hogy ha Buzz úgy vélte, ő nem egy játék, akkor Andy jelenlétében miért vált mindig mozdulatlanná.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Nagyon aranyos és érdekes mese. Érdekes belegondolni gyermek fejjel, hogy élnek tényleg valóságban a játékok. Még felnőtt fejjel is nagyon élvezetes volt a mese. Képzelem hogy gyermeki szemmel milyen jó lehet. Mindenkinek ajánlom.

 
Dodi   2015. 06. 18.

Nagyon aranyos mese, rendkívül szórakoztató. A karakterek pedig kiválóak!

 
Bazzzsi   2017. 10. 20.

Egy végtelenül szórakoztató és ízléses mesefilm. Nagyon tetszett a története, mindenkinek volt 1-2 kedvelt játéka és azokat az időket juttatja a mese az eszünkbe, amikor még azokkal játszottunk.

 
VvV   2016. 05. 11.

Egyik kedvenc mesém. Mindenkinek volt gyerekkorában olyan játéka, akit nagyon szeretett és valahogy ezeket az időket idézi fel bennem a film.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Klasszikus 10 évesek gyönyörű látvány világgal animációval. Nagyon izgalmas és akciódús a történet. Mi lenne ha valójában a játékok élnének csak mi nem látnánk hogy ilyenek mivel rejtőzködnek. Gyerek mesének ez igazán frappáns alapgondolat. Felnőtt felnőtt fejjel és igazán szeretem Buzz és Woodi kalandjait.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

A filmipar nem is járhatott volna jobban, mint ezzel a nagyszerű és látványos filmmel. Rendkívül szórakoztató, lebilincseli a nézőt, míg fel nem villan a stáblista.

 
felicity   2017. 08. 06.

Biztos 1995-ben készült?? Nem úgy néz ki. Az összes része nagyon jó. Ez a film a legjobb animációs filmek közé tartozik.

 
Norbert93   2019. 01. 05.

A Shrek után a 2. legmeghatározóbb számítógéppel animált filmjének tartom. Egyfajta mérföldkő az animációs filmek világában. Nem csak gyerekeknek!

 
bgnz367   2017. 04. 18.

A legnagyobb animációk között van és teknitve, hogy az első ilyen típusú mese ott is marad örökre. Gyerekként hatalmas élményt nyújtott és mind vágytunk egy Buzz figurára.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

Mintha a gondolataiban olvastak volna a szerzők. Kiskoromban mikor ovodában voltam sokat képzeltem azt, hogy a játékok is élnek. Ez az animáció az egyik kedvencem és örülök, hogy láthattam. Nagyon jól szórakoztam rajta ! Ajánlom mindenkinek :) Ez szuper volt :)

 
dittee   2015. 12. 29.

Szórakoztató, vicces alkotás, aranyos karakterekkel. JÓ!

 
hackerjulcsi   2018. 03. 18.

Hihetetlenül fantáziadús, szellemes és mégis szép történettel rendelkező mesefilm. Olykor nagyon drámai. Külön tetszik, hogy sosem - vagy nagyon ritkán - látjuk a játékokon kívüli emberi világot. Örök klasszikus nekem.

 
Lonka   2017. 07. 24.

Jópofa kis mese nagyon el lett találva a stílusa és aminek külön örülök, hogy a szinkronhangok is odatették magukat. A történet vicces és humoros.

 
czerik   2018. 07. 16.

Könnyed, mégis izgalmas története van, jól kidolgozott karakterekkel.

 
TribeBubu   2018. 01. 22.

Emlékszem, első megnézéskor mennyire lehengerelt a ma már kissé primitívnek számító 3D animáció. De ez volt az első 100%-ban 3D-ben készült rajzfilm, amit láttam, továbbá gyerekkoromban én is bolondultam a műanyag kacatokért, úgyhogy egyből belopta magát a szívembe. Mostanában már nem igazán nézek efféle filmeket, de a Toy Story széria minden egyes darabját tűkön ülve várom. Még mindig az első rész a legjobb, (talán, mert itt még megvolt az újdonság varázsa,) viszont a készítők tényleg tudnak újat alkotni mindegyik részben a kisfilmeket is beleértve. Talán az a titka, hogy sok mással ellentétben csak igen ritkán jelenik meg új rész és nincsen túltolva, erőltetve a dolog.

 
Timcsi   2016. 06. 20.

Remek kis mese, tetszik az ötlet és jól is valósították meg.

 
Greeta   2016. 09. 26.

Ártatlan mese, nagyon formás karakterekkel, aranyos történettel.

 
sabnock666   2019. 01. 19.

Hihetetlenül aranyos történet,és tökéletesen eltalált szereplők....vagyis figurák....krumplifejtől Buzz-ig mindenki fantasztikusan ki lett találva !!! :) Kell ennél több !!!Ajánlott....

 
SzFa   2017. 09. 18.

Nagyon jó mese, gyerekként én is elképzeltem, hogy a játékok élnek és a rendezők ezt tökéletesen meg is valósították. Nagyon szerettem, szórakoztató, kedves mese.

 
szabomarc   2019. 01. 04.

Több előtte szólóhoz csatlakozva mindenkinek ajánlom én is, minden korosztályban. Érdekes ötlet a játékok szemszögét felvenni, jó a történet, nekem nagyon tetszett.

 
petraszab   2019. 04. 23.

A végtelenbe és tovább! Az elmúlt 25 év legjobb ötletén alapszik a mese. Nagyon helyes kis történet, sok-sok szereplő és remek látvány.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

Zsenilális mese. Mind a mai napig megállja a helyét a legnagyobb Disney mesék között. Ahhoz képes milyen idős már ez a mese az animáció kifogástalan. Érdekes ahogy a készítők egy komplett társadalmi rendszert kiépítettek a játékok számára. Vicces és akciódús. Jó kikapcsolódás bármikor.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.