2018.12.24 18:28 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Shrek 2-t karácsonyra!

A mesék aranyosak és kedvesek, gyakran komoly mondanivalójuk van. Ehhez manapság egyre gyakrabban párosul kifinomult humor, mely nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is meg tudja nevettetni. Azonban az a fajta paródia poénözön amit a Shrek 2 felvonultat igazán ritka. Meglepően sok kifigurázás, filmes utalás és találó szóvicc követi egymást, néha a Horrora akadva sorozatokat is megszégyenítő módon. Rajzfilmtől ilyet még nem láttam, az volt az érzésem, hogy a készítők sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a humorra, mint a történetre. Persze az első rész megnézése előny, de nem elengedhetetlen a film élvezéséhez.

Apropó történet! A mese tanítani valója az, hogy fogadjuk el magunkat és egymást is olyannak, ahogy születtünk. Ne akarjunk megváltozni pusztán azért, hogy mások jobban elfogadjanak. Csak és kizárólag magunk miatt tegyük azt. Bevallom őszintén, ez a tanulság hozzám csak morzsákban jutott el, mivel lefoglaltak a Grimm mesék visszatérő szereplői. Ezen szereplők egyébként szintén ki vannak parodizálva igen találó módon. Néha igen elcsodálkoztam, hogy ez egy alacsony korhatáros mese.

Shrek 2-t karácsonyra!

Egyszóval a Shrek folytatása egy igen mulatságos film, mely egyszerre tudja jól szórakoztatni a család apraját nagyját. A zöld ogre története nem fog senkit se untatni és nem okoz kínos pillanatokat sem a szülőknek, sem a rajzfilm szerelmesek párjainak. Számomra ez egy kellemes meglepetés volt, egyfajta karácsonyi ajándék. 14 éves lemaradást pótoltam be, de jobb később mint soha! Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

87 Shrek 2  (2004)

animáció | családi | fantasy | kaland | romantikus | szatíra | vígjáték

Shrek, miután hősies tetteivel kiérdemelte Fiona kezét, most újabb kihívással szembesül. El kell fogadnia Fiona szüleinek szíves invitálását, hogy megismerkedjen apósával és... több»

0