Tom Hanks lehet Geppetto az élőszereplős Pinokkió filmben!

Évek óta biztosra vehető, hogy a Disney az egyik legnagyobb sikert aratott animációs filmjéből, a 46074ból is készít élőszereplős remake-et. Annak fényében, hogy a többi hasonló projektjük szinte kivétel nélkül mind hatalmas sikert aratott, ez nem is annyira meglepő. És most már az is egyre biztosabbnak tűnik, hogy Tom Hanks is beszáll a filmbe.

Az Oscar-díjas színész neve már évekkel ezelőtt is felmerült (egyes források szerint a Disney kezdettől fogva csakis vele képzelte el a filmet), ám ezek a hangok elcsendesedtek, miután Paul King rendező kiszállt a projektből. Az ő helyét Robert Zemeckis foglalta el, ami szintén remek előjel.

Tom Hanks és Robert Zemeckis korábban már többször is dolgozott együtt. Nem kisebb filmeket köszönhetünk párosuknak, mint a Forrest Gumpot, a Számkivetettet vagy a Polar Expresszt. Vagyis a kémia működik a rendező és a színész között, ami a Pinokkió esetében is ugyanilyen jól működhet.

A hírek szerint a Disney ismét felvette a kapcsolatot Tom Hankszel, már folynak a tárgyalások. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ő alakítja majd Geppettót a filmben.

A Pinokkió története egy öreg, magányos fafaragóról szól, aki egy nap készít egy kis fabábút. Ekkor megjelenik a kék tündér, aki életre kelti a bábot, és azt ígéri neki, ha kellően bátor, megbízható és önzetlen lesz, akár igazi kisfiúvá is válhat. Csakhogy Pinokkió igazi rosszcsont, aki megannyi veszedelmes kalandba keveredik, mielőtt megtanulná az élet nagy leckéit.

Hogy az élőszereplős film forgatása mikor kezdődhet el, arról egyelőre nem szólnak a hírek, így azt sem lehet még tudni, hogy a mozikban mikor debütálhat a film.