2021.02.10 12:15 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 337x
1

A város, amely sosem alszik

Egy roppant jól kidolgozott történet, amely kielégítően visszaadja a DC Comics képregények hangulatát, és egy az egyben a szemünk elé tárja Gotham világát. Mint a sorozatok tömkelege, a Gotham is az 1. évaddal robbantott igazán nagyot, de leszögezném, hogy szerintem a többi évad sem szenvedett csorbát. Minden évadnak megvolt a maga erőssége és gyengesége egyaránt, persze volt, amelyik kilógott ezért vagy azért, de amint kezdett unalmassá válni, már jött egy újabb izgalom, vagy akár egy csavar.

Voltak karakterek, melyek nagyszerűen fejlődtek az évadok során, mint Bruce, Oswald Cobblepot "Pingvin" vagy Gordon nyomozó. Én mégis Pingvin és Jerome Valeska karakterét emelném ki. A Jerome Valeskát megformáló Cameron Monaghan játéka nyűgözött le leginkább, és személy szerint örültem volna, ha több lehetőséget, több szerepet kap. Az érem másik oldala viszont, hogy sokszor már "túltolták" a készítők, gondolok itt a túl sok fordulatra. Egyes karaktereket már olyan lehetetlen helyzetből hoztak vissza, hogy az már átlépett egy határt szerintem, és csak bonyolította a cselekményt.

A város, amely sosem alszik

Drew Powell karaktere ugrik be először, Butch Gilzean elképesztően sok fordulathoz köthető, már-már szürreális, ami vele történt. Hiszen, amint azt hinnénk, lezárult az ő története, de a következő részben újra a képernyőn láthatjuk egy újabb csavarral. Természetesen mind a sorozatokban, mind a filmekben kellenek a váratlan húzások, de véleményem szerint van egy pont, ami átlépi azt a határvonalat.

De nem szeretném elvenni Bruno Hellertől az érdemet, mivel ez egy remek sorozat lett, ami bemutatja Batman előéletét, ha úgy tetszik, a születését. Voltak unalmasabb részek, voltak olyan húzások, amiket nem tudtam összerakni, a miértjükre rájönni. Viszont nagyszerűen mutatja be Batmant, nagyszerű színészi játékokkal, rengeteg gonosztevőt próbáltak belezsúfolni ebbe az 5 évadba, és egy szép lezárással ér véget. (Egy biztos, Gotham városában nem szívesen lennék átlag polgár.)

85 Gotham  (2014)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Gotham Cityben hemzsegnek a bűnözők, ám Batman még nem tűnt fel a színen. A sorozat két nyomozó, James Gordon (Ben McKenzie) és Harvey Bullock (Donal Logue) munkáját követi nyomon. több»

1