Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
93
Szereplők
23
Vélemények
370
Képek
3
Videók

Vélemények: Gotham (2014)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
A város, amely sosem alszik

Egy roppant jól kidolgozott történet, amely kielégítően visszaadja a DC Comics képregények hangulatát, és egy az egyben a szemünk elé tárja Gotham világát. Mint a sorozatok tömkelege, a Gotham is az 1. évaddal robbantott igazán nagyot, de leszögezném... teljes kritika»

 
csd   2020. 10. 23.

1
Önkifordulás

A Gotham szerintem egy elrettentő példája lehetne az elfuserált lezárásoknak. Nem Bruce Wayne "megérkezésére" vagy épp Batmanné válására gondolok, ez talán evidens is volt, és nem is mondanám fordulatnak. A történet elkomolytalanodás és infantilissé válása szerintem annál nagyobb probléma. A túl sok fordulat, váratlan és képtelen visszatérések teljesen eltávolítják a nézőt az egésztől.


 
Deku   2017. 08. 21.

0

Szuper kis Batman előzmény történetet kaptunk ebben a sorozatban. Nekem nagyon tetszik ez a komor, sötét hangulatvilága a sorozatnak. Komolysága végig érződik a sorozatban.

 
Norbert93   2018. 10. 24.

0

Pusztán unalomból és ajánlás útján jutottam el arra a szintre, hogy megnézzem, de egyszerűen lebilincselt! A karakterek és a "felemelkedő gonoszok" zseniálisak, (különösen Pingvin és Jerome). Az első évad második felétől pedig olyan zseniálisan beteg... több»

 
Syracuse   2017. 11. 24.

0

Az a tény, hogy a filmadaptációkhoz képest sokkal hűbb az eredeti képregényhez, már önmagában sokat elmond a sorozatról. Ehhez remek színészek társulnak, és tökéletesen eltalált hangulat. A vizualitással és a hangulattal sem spóroltak a készítők, nem éppen egy családbarát sorozat, de mindenkinek ajánlom.

 
hell.l   2016. 05. 09.

0

Ez a legjobb DC sorozat. Nagyon jól visszaadja a képregények hangulatát és a karakterek is rendkívül jól ki vannak dolgozva. Nagyon jól bemutatja azt is, hogy Gothm városa hogyan is van a bűnözők uralma alatt. A kedvencem Pingvin karaktere, a színész... több»

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Eddigi legkomorabb képregényes sorozat amihez szerencsém volt, nagyon eredeti és hangulatos, ha valaki tud még hasonlót kérem jelezze felém ;)

 
somi   2015. 11. 21.

0

Végre egy történet, ami tényleg a szenny keletkezését meséli el Gothamben. Ezzel együtt végre egy olyan élőszereplős adaptáció, ami a Batman előzményeire reflektál és azt úgy teszi, hogy a képregények cselekményéhez a lehető leghűbb.

 
szabi17   2016. 11. 28.

0

Nagyon jól eltalált kis ütős sorozat. Kellően sötét Batman világához és újat is mutat azáltal,hogy egy előzményként funkciónál, mely Gordon karakterét helyezi központba. A színészeket nagyon jól eltalálták. Fura de pont Gordont játszó színészt talált... több»

 
Rivaikun   2015. 06. 05.

0

Ütős. Erős. Korrupt. (Brucet meg kell zabálnom!) Jim Gordon zseniális, Bullock favourit lett! Szerelem első látásra, a poénjai a leg sötétebb jelenetben is röhögésre fakasztanak.-- Pingvin pedig már egymaga is elvinné a filmet, ha kellene, én megtaps... több»

 
yakzah13   2015. 02. 21.

0

Nekem tetszik eddig, lehet azért mert imádom a Batman filmeket..remélem marad ilyen jó. 10/10

 
Vrpp   2018. 03. 31.

0

Nagyon jó, tetszik a környezet, a sztori, a színészek sem utolsók. Nagyon sok évadot elnéznék még ebből.

 
rajen96   2015. 02. 19.

0

Az alap történet és a szereplők is nagyon szimpatikusak. Fordulatos a története és elég izgalmas.

 
srktmt   2016. 01. 07.

0

Egy igen jó sorozat, ami egy szerintem méltatlanul elhanyagolt, de ettől még igen izgalmas korszakot mesél el, azaz azt, hogy mi vezetett Gothamban ahhoz a lezülléshez, amit csak Batman megjelnése tudott megállítani. A sorozatnem mellesleg zseniálisan jó mellékkarakterekre épít mint például Pingvin, Jerome, Nigma vagy Harvey.

 
Huresz   2018. 11. 03.

0

Remek előzménytörténete lett a Batman filmeknek. Ami kifejezetten jó benne, hogy Alfred és Gordon nyomozó karakterét egy teljesen új oldalról ismerhetjük meg. Nem a megszokott öreg inas aki mindig a helyes dolgokról prédikál meg a kiöregedett nyomozó... több»

 
Rekyyy   2016. 02. 09.

0

Nagyon-nagyon megfogott. Az elején elkezdtem nézni, és ok. Ez szar. Korrupció, izé, dráma, semmi érdekes. Aztán egyik barátom rávett a másodszori nekifutásra, és pár rész után nem tudtam abbahagyni. Fergeteges. Kedvencem Pingvin, Nygma (a pszichopata ;) :D), és Jerome

 
spock2017   2016. 12. 28.

0

Nagyon jó film és zseniális szinészi alakítások valamint mindig jó történetek.

 
Virág   2020. 10. 12.

0

Egész egyszerűen zseniális. A színészek, a sztori, a hangulat, a képi világ, a zene, egyszerűen imádom, az egyik legjobb képregényes sorozat.

 
PaffyBoy   2017. 11. 12.

0

A DC képregényeket szerettem a legjobban olvasni. Főleg Batman a kedvenc. Gotham őrült, beteg, velejéig romlott társadalmát hűen visszaadja. A karakterek fejlődését, életük mindennapjai, hogy kiből - hogyan - mi lesz majd. Akár hős lesz, akár antihős... több»

 
BLD   2020. 05. 23.

0
Jo kezdet, gyenge folytatás

Az első évad jó, a többi nem.

 
quentin   2016. 02. 08.

0

Alapjában és egészében izgalmasnak és jónak találom ezt az új sorozatot, de nem tudok szemet hunyni néhány részlet előtt, ami nem illik az univerzumba. Természetesen az új adaptációk mindig módosítanak egy kicsit a történeten, de lényegnek nem szabad... több»

 
ZiggityZag   2015. 12. 25.

0

Egészen jól sikerült, legalábbis eddig. A történet aprólékosan kidolgozott, minden részletében izgalmas. A képi világ lenyűgöző, igényesen teremtik meg Gotham City-t. A történetet izgalmas párbeszédek és az újra és újra felbukkanó moralitás teszi még érdekesebbé. Kíváncsi vagyok, hogy merre fog haladni a történet.

 
MrBlond Nézhetetlen  2015. 02. 09.

0

Az összeesküvéses filmeket kedvelők élvezni fogják, nagyon jól fel van építve a sztori, néhány rész után körvonalazódik a Batman előtti időkben folyamatosan züllő Gotham. A Pingvin karaktere zseniális! Hátránya talán Jim szerelmi életének bemutatása.... több»