2022.11.06 14:38 Timon Olvasottság: <100x
1

Marvel-psycho

A Marvel a szememben mostanában kicsit kegyvesztett volt az új Thor-film (enyhén szólva) helytelenségei miatt, de a Moon Knight helyreállította az egyensúlyt. Igaz, hogy tavasszal láttam utoljára, de most újra belenézve rámutatott arra, hogy az új MCU-ban a mennyiség mellett még mindig van minőség is. Szerintem. Szóval Steven Grant (alias Mark Spector) fölöttébb érdekes karakter: én legalábbis úgy értelmezném őt, mint akinek a mentális problémáiban van a szuperereje. Mintha ezzel a készítők azt akarnák mondani, hogy mindenkiben ott van a lehetőség, rengeteg képesség rejlik bennük, csak fel kell fedezni.

Oscar Isaac tökéletesen játszotta, a kedvenc jelenetem az, amikor az első rész végén a tükörképe átveszi az irányítást, ő pedig lassan, kimérten felnéz, majd a ruha elkezd megjelenni. A másik kedvencem mellette pedig Arthur szerepében Ethan Hawke, aki szintén briliáns. Főleg kettejük jeleneténél valahogy elképesztő a cinematográfia.

Marvel-psycho

További nagy pozitívuma a sorozatnak az egyiptomi helyszínek. Az ókori Egyiptomot régóta érdekesnek tartom, ezért személyesen is kellemes volt látni. Az ottani akciójelenetekben is volt jó, de nekem a helyszín önmagában volt a lényeg.

Mindezen pozitív meglátásaim ellenére sem adom meg a teljes pontszámot, mert van ebben több helyen brutalitás, olyan szinten, amik nem egészen nézhetőek az MCU-ban számomra. Erős négyes, és ha önálló történet marad, abban az esetben szívesen megnéznék belőle egy második évadot is, amire ha minden igaz, nem annyira kicsi az esély.

8/10

71 Holdlovag  (2022)

akció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Egy volt amerikai tengerészgyalogost, aki disszociatív identitászavarral küzd, egy egyiptomi holdisten erejével ruházzák fel. Hamarosan azonban rájön, hogy ezek az újonnan szerzett... több»

1