Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A faun labirintusa (2006)

El laberinto del fauno
Filmadatlap
 
27
Szereplők
58
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Galéria (12)

Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Doug Jones
Ivana Baquero
Sergi López
Ivana Baquero

Videók (4)

 
JRD   2022. 05. 09.

legújabb vélemény

1
A lelkemen táncolt, majd a szívemig hatolt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán ezzel a címmel tudom a legjobban leírni azt, amit a film elejétől kezdve éreztem, amit a befejezésnél átéltem. A film elejétől kezdve érezni a baljós hangulatot, mely szinte előrevetíti a tragédia bekövetkeztét. Bevallom, munkám miatt ez a film még jobban megfogott, és akarva-akaratlanul is párhuzamot vontam azokkal az esetekkel, amelyekkel a munkám során találkoztam. De ha el is vonatkoztatunk a munkámtól, akkor is megragadja a lelket és megtépázza. Mondanivalója sok van. Nem felszínes, hanem igazán mélyenszántó gondolatok. Mindenkinek ajánlom! De! És fontos ez a de. Ha csak szimpla szórakozásra, értelem nélküli kikapcsra vágysz, akkor ne ezt a filmet emeld le a polcról. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 02.

1
Nagyon komplex film

Még A víz érintése előtt beiktattam ezt a nagyon fontos elmaradásomat. Annak idején láttam del Torótól a Pokolfajzat első részét, illetve a Penge 2-t is, de valahogy azok nem maradtak meg, s nem is sokra emlékszem belőlük. Az az érzésem, hogy a mexik... teljes kritika»

 
indingo   2019. 01. 03.

0

A valóság, a világháború borzalma és a mese párhuzamba állítása. Érdemes megnézni főleg ha nyitottak vagyunk a misztériumokra.

 
citizenfour99   2016. 03. 12.

1

Sokatmondó, kreatív történet. Megható, nekem tetszett.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 17.

0

Érdekes egy film meg kell hagyni nem unalmas. elkápráztat mindig az a sejtelmes világ amit a rendező létrehoz a filmjeiben. Bár ez számomra kicsit mesének tűnt.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Nagyon súlyos történet. Főleg mivel én elkönyveltem, hogy ez egy gyerekmese. Csak pislogtam a jelenetek láttán. Nagyszerű ötlet volt, a világháború eseményeibe bele csempészet fantasy sztori. A kislány megpróbáltatásai nagyon kegyetlenek.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 13.

0

Érdekes film, már az alaphelyzet sem megszokott, mivel valós történelmi helyzetet kever fantasy elemekkel. Többrétegű film, ezért elgondolkodtató. Kicsit hozza a spanyol filmekre jellemző őrületet, de aki fogékony az ilyen hangulatú filmekre, annak tetszeni fog.

A film összbevétele 87 041 569 dollár volt (imdb.com).

 

Alfonso Cuarón mesterműnek nevezte az alkotást.

(HE7EDIK)
 

A film költségvetése 14 millió dollár volt.

(HE7EDIK)
 

A film büdzséjének hatszorosát hozta vissza.

(HE7EDIK)
 

Guillermo del Toro egy interjúban elmesélte, hogy teljesen elbizonytalanodott, mielőtt még kész lett volna a filmmel, ezért elhívta Alfonso Cuarónt egy hotelbe, hogy megmutassa neki a kész alkotását (del Toro ugyanis szentül meg volt győződve, hogy amit készített, az iszonyú rossz lett). Két órával később Cuarón kisírt szemekkel jelent meg del Toro előtt, s csak annyit mondott: "Mestermű".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A tündér a könyvbéli lénnyé változik.

(Bogi87)