Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
85%

A faun labirintusa (2006)

El laberinto del fauno
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
12
Képek
4
Videók
 
Csillagpor   2019. 03. 27.

legújabb vélemény

0
Borzongás és fantázia

Igazán egyedi hangulata van ennek a Guillermo del Toro történetnek. Talán Tim Burtonéhez tudnám hasonlítani kicsit. Sötét, borongós, félelmetes és szomorú. Háborús időszakban játszódik. A gyermek a sötét valóságnak tűnő fantáziavilágába menekül, hogy fel tudja dolgozni a sok halált és szenvedést, ami körülveszi őt. Rendkívül lehangoló film, de a történet, látványvilág és a csodaszép zene miatt egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 02.

1
Nagyon komplex film

Még A víz érintése előtt beiktattam ezt a nagyon fontos elmaradásomat. Annak idején láttam del Torótól a Pokolfajzat első részét, illetve a Penge 2-t is, de valahogy azok nem maradtak meg, s nem is sokra emlékszem belőlük. Az az érzésem, hogy a mexik... teljes kritika»


 
indingo   2019. 01. 03.

0

A valóság, a világháború borzalma és a mese párhuzamba állítása. Érdemes megnézni főleg ha nyitottak vagyunk a misztériumokra.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 17.

0

Érdekes egy film meg kell hagyni nem unalmas. elkápráztat mindig az a sejtelmes világ amit a rendező létrehoz a filmjeiben. Bár ez számomra kicsit mesének tűnt.

 
citizenfour99   2016. 03. 12.

0

Sokatmondó, kreatív történet. Megható, nekem tetszett.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 13.

0

Érdekes film, már az alaphelyzet sem megszokott, mivel valós történelmi helyzetet kever fantasy elemekkel. Többrétegű film, ezért elgondolkodtató. Kicsit hozza a spanyol filmekre jellemző őrületet, de aki fogékony az ilyen hangulatú filmekre, annak tetszeni fog.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Nagyon súlyos történet. Főleg mivel én elkönyveltem, hogy ez egy gyerekmese. Csak pislogtam a jelenetek láttán. Nagyszerű ötlet volt, a világháború eseményeibe bele csempészet fantasy sztori. A kislány megpróbáltatásai nagyon kegyetlenek.

Galéria (12)

Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Sergi López
Ivana Baquero

Videók (4)

A film összbevétele 87 041 569 dollár volt (imdb.com).

 

Alfonso Cuarón mesterműnek nevezte az alkotást.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 14 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének hatszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
 

Guillermo del Toro egy interjúban elmesélte, hogy teljesen elbizonytalanodott mielőtt még kész lett volna a filmmel, ezért elhívta Alfonso Cuarónt egy hotelbe, hogy megmutassa neki a kész alkotását (del Toro ugyanis szentül meg volt győződve, hogy amit készített, az iszonyú rossz lett). Két órával később Cuarón kisírt szemekkel jelent meg del Toro előtt, s csak annyit mondott: "Mestermű".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet teljes egészében Spanyolországban forgatták le, 5 helyszínen.

(Bogi87)
 

A tündér a könyvbéli lénnyé változik.

(Bogi87)
 

A filmben a tündér nem a klasszikus formában jelenik meg.

(Bogi87)
 

Guillermo del Toro nevéhez számos képregény adaptáció kötődik.

(Bogi87)
 

A Faun labirintusában a tündér egy rovar.

(Bogi87)
 

A mandragóra a Bibliában is említésre kerül.

(Bogi87)
 
Megtekintés: A megjelenésekor láttam a filmet és néhány hatásos erőszakos jeleneten kívül nem fogott meg a történet. Tíz évvel később sem lettem rajongója, azonban del Toro zsenije bőségesen átitatja a filmet. több»