Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

A faun labirintusa (2006)

El laberinto del fauno
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
12
Képek
3
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Csillagpor   2019. 03. 27.

legújabb vélemény

Borzongás és fantázia

Igazán egyedi hangulata van ennek a Guillermo del Toro történetnek. Talán Tim Burtonéhez tudnám hasonlítani kicsit. Sötét, borongós, félelmetes és szomorú. Háborús időszakban játszódik. A gyermek a sötét valóságnak tűnő fantáziavilágába menekül, hogy fel tudja dolgozni a sok halált és szenvedést, ami körülveszi őt. Rendkívül lehangoló film, de a történet, látványvilág és a csodaszép zene miatt egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 02.

Nagyon komplex film

Még A víz érintése előtt beiktattam ezt a nagyon fontos elmaradásomat. Annak idején láttam del Torótól a Pokolfajzat első részét, illetve a Penge 2-t is, de valahogy azok nem maradtak meg, s nem is sokra emlékszem belőlük. Az az érzésem, hogy a mexikói direktor akkor tud igazán elemében lenni, amikor nem szorítják be egy popcornmozi adta keretek közé, hanem meg van a lehetősége arra nézve, hogy a saját kreativitását szabadon engedje, s akkor képes egy olyan alkotást letenni az asztalra, mint a Faun labirintusa. Vagyis: egy szép, keretbe foglalt mesét, de nem akármilyen fajtából, hanem egy olyat, amely ott egyensúlyozik a horror és a fantasy határán. Számomra bámulatos, ahogy a film milyen sz... több»


 
indingo   2019. 01. 03.

A valóság, a világháború borzalma és a mese párhuzamba állítása. Érdemes megnézni főleg ha nyitottak vagyunk a misztériumokra.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 17.

Érdekes egy film meg kell hagyni nem unalmas. elkápráztat mindig az a sejtelmes világ amit a rendező létrehoz a filmjeiben. Bár ez számomra kicsit mesének tűnt.

 
citizenfour99   2016. 03. 12.

Sokatmondó, kreatív történet. Megható, nekem tetszett.

Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Sergi López
Ivana Baquero
 
Megtekintés: A megjelenésekor láttam a filmet és néhány hatásos erőszakos jeleneten kívül nem fogott meg a történet. Tíz évvel később sem lettem rajongója, azonban del Toro zsenije bőségesen átitatja a filmet. több»

A film összbevétele 87 041 569 dollár volt (imdb.com).

 

Alfonso Cuarón mesterműnek nevezte az alkotást.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 14 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének hatszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.