Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

A faun labirintusa (2006)

El laberinto del fauno
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 01. 03.

A valóság, a világháború borzalma és a mese párhuzamba állítása. Érdemes megnézni főleg ha nyitottak vagyunk a misztériumokra.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 02.
Nagyon komplex film

Még A víz érintése előtt beiktattam ezt a nagyon fontos elmaradásomat. Annak idején láttam del Torótól a Pokolfajzat első részét, illetve a Penge 2-t is, de valahogy azok nem maradtak meg, s nem is sokra emlékszem belőlük. Az az érzésem, hogy a mexikói direktor akkor tud igazán elemében lenni, amikor nem szorítják be egy popcornmozi adta keretek közé, hanem meg van a lehetősége arra nézve, hogy a saját kreativitását szabadon engedje, s akkor képes egy olyan alkotást letenni az asztalra, mint a Faun labirintusa. Vagyis: egy szép, keretbe foglalt mesét, de nem akármilyen fajtából, hanem egy olyat, amely ott egyensúlyozik a horror és a fantasy határán. Számomra bámulatos, ahogy a film milyen sz... több»


 
dailyfilmsan   2017. 11. 17.

Érdekes egy film meg kell hagyni nem unalmas. elkápráztat mindig az a sejtelmes világ amit a rendező létrehoz a filmjeiben. Bár ez számomra kicsit mesének tűnt.

 
citizenfour99   2016. 03. 12.

Sokatmondó, kreatív történet. Megható, nekem tetszett.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 13.

Érdekes film, már az alaphelyzet sem megszokott, mivel valós történelmi helyzetet kever fantasy elemekkel. Többrétegű film, ezért elgondolkodtató. Kicsit hozza a spanyol filmekre jellemző őrületet, de aki fogékony az ilyen hangulatú filmekre, annak tetszeni fog.

Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Ivana Baquero
Sergi López
Ivana Baquero
 
Megtekintés: A megjelenésekor láttam a filmet és néhány hatásos erőszakos jeleneten kívül nem fogott meg a történet. Tíz évvel később sem lettem rajongója, azonban del Toro zsenije bőségesen átitatja a filmet. több»

A film összbevétele 87 041 569 dollár volt (imdb.com).

 

Alfonso Cuarón mesterműnek nevezte az alkotást.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 14 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének hatszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.