Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Szólíts a neveden (2017)

Call Me by Your Name
Filmadatlap
 
20
Szereplők
42
Vélemények
36
Képek
7
Videók
 
szf   2021. 06. 09.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Végzetes nyár

Az ilyen filmek után mindig rájövök, hogy tökéletesen boldog lennék, ha a Jóbarátok érzelmi szintjén maradnék. A darab olyannyira megtépázta a lelkem, hogy most jó ideig csak az előző sitcomhoz hasonló műsorokat leszek képes nézni. Az első pillanatt... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 17.

2

Nyílt és nyitott film, emiatt a nézőjének is nyitott szemmel és elmével kell néznie. Annyira örültem hogy nem akarták leerőszakolni a torkomon az identitás témát és hogy a melegeket el kell fogadni. Olyan finoman utalt a film rá hogy fel se tűnt és b... több»


 
indingo   2018. 02. 11.

2

Árad a filmből a szabadság. A szülők sem tiltanak semmit a gyereknek, megtehet bármit. Gyönyörűek a helyszínek, szinte ott érzi magát a néző. Lenyűgöző zenék és egy nem mindennapi szerelmi történet.

 
Deku   2018. 02. 14.

2

Szerettem ez nem is kérdés, hisz bőven volt benne érdekesebbnél érdekesebb jelenet. Nagyon könnyen megkedveli az ember a karaktereket benne és a történet színvonala is igazán elbűvölő, magával ragadó. Nem hiszem, hogy bárki is veszítene vele.

 
alexxx   2018. 02. 09.

1

Luca Guadagnino egy zseni, és ezt most végképp bebizonyította. Ez a coming of age mozi egész egyszerűen hibátlan. Chalamet alakítása egészen pazar, de Armie Hammer is megmutatta, hogy sokkal-sokkal több egy jóképű pasinál. Nem tudom máshogy értékelni, mint 5 csillaggal.

 
Berto49   2018. 01. 19.

1

Luca Guadagnino új filmje a sok lelkendező kritika és hozzászólás ellenére nekem nem nagyon tetszett. Valamivel azért jobb film, mint az előző munkája, a véleményem szerint nézhetetlen „Vakító napfényben”, de nem az igazi. Nyugodtan ítéljenek el, de ... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

1

Nem is értem, hogy aki irtózik a melegektől az minek néz meg egy ilyen témájú filmet, holott tudható, hogy miről szól a film. Semmilyen más filmhez nem tudom hasonlítani azt a viszonyt, ami főszereplők között kibontakozott a film során.

Galéria (36)

Michael Stuhlbarg
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Michael Stuhlbarg
Armie Hammer
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Amira Casar
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Michael Stuhlbarg
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Amira Casar
Michael Stuhlbarg
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Armie Hammer
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet

Videók (7)

A film összbevétele 40 353 565 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 24 462 445 forintot termelt. A hazai mozik összesen 17 558 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az apai nagymonológot (amit James Ivory forgatókönyvíró egy az egyben átvett André Aciman regényéből) két módon vették fel, először visszafogottabb, majd erősebb érzelmekkel. A filmbe végülis az érzelemdúsabb verzió került.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A regényben a történet Ligúria tengerpartján játszódik, Luca Guadagnino azonban úgy gondolta, a lombardiai Crema városába helyezi át, ahol ő maga is él.

(ArpiHajdu és Réci)
 

André Aciman mindössze három hónap alatt írta meg a film alapjául szolgáló regényét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet levették a Pekingi Filmfesztivál programjáról. A legnagyobb valószínűséggel azért történhetett ez, mert a rendezvény állami szervezésű, és a kínai kommunista párt szigorúan monitorozza a médiatartalmakat. A homoszexualitás pedig tabu az országban.

(XETH)
 

Luca Guadagnino öt folytatásban gondolkodik Elio történetét illetően. A következő részben már 25 éves korában láthatjuk majd a tervek szerint.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eredetileg a végül a forgatókönyvért felelős James Ivory ült volna a rendezői székben, Arnie Hammer helyett pedig Shia LaBeouf alakította volna Olivert.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az összes kategóriát beleszámítva James Ivory lett a világ legöregebb Oscar-díj nyertese, a második helyre szorítva ezzel Christopher Plummert, aki 2012-ben, 82 évesen lett díjazott. (IC Press)

(hp)
 

Az Oscar-verseny az idén nyitott; jó pár esélyest emlegetnek a szakértők, és bármelyiküknek igaza lehet. De egy módszer minden statisztikánál árulkodóbb: a fogadóirodák oddszai szerint egyetlen kategóriában szinte biztos a befutó. Az Oscar legidősebb férfi jelöltje (a megszorításra azért van szükség, mert Agnes Varda egy héttel idősebb), James Ivory 1:5-höz áll a fogadóirodákban mint a legjobb adaptált forgatókönyv szerzője. A szakma nagy örege, a legendás Merchant/Ivory-filmeket alkotó páros egyik fele, a Szoba kilátással, a Szellem a házban és a Napok romjai alkotója most szinte biztosra veheti a filmakadémia elismerését. A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) forgatókönyvéért már szint minden számottevő díjat elnyert (bár a Golden Globe-ról lecsúszott), és valószínűleg sok szavazó filmes úgy látja, hogy ezzel a díjjal nemcsak az Észak-Olaszországban nyaraló amerikai fiatalok nosztalgikus, édes-bús történetét, hanem az író egész pályáját is elismerné. Az idős mester minden ilyen irányú újságírói megkeresését elhárít, azt mondja, semmi sem biztos.< A verseny természetesen csak a díjátadáson dől el – de a fogadóirodákban úgy érzik, biztosra mennek. (IC Press)

(hp)
 

A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) nem a szélsőségek filmje: egy észak-olaszországi nyár nosztalgikus, játékos felidézése, amely a szerelem minden formájára egyforma örömmel tekint – és ezt olyan hatásosan teszi, hogy sok más díja mellett a múlt héten 4 Oscar-díj jelölést is elkönyvelhetett. Méghozzá a legfontosabbakat: a legjobb film, a legjobb főszereplő, a legjobb forgatókönyv, és a legjobb betétdal díjában reménykedhetnek az alkotók. És közben mégis: a filmben ott bujkálnak a szélsőségek. Például az, hogy az idei legfiatalabb és majdnem legidősebb Oscar-jelölt is ebből a filmből való. A főszereplő, Timothee Chalamet mindössze 22 éves, és mindenki egyetért benne, hogy nagy jövő és sok szerep vár rá: már a képregényfilmek producerei is látják benne jövendő hőseiket. És ugyanezért a filmért kapott újabb jelölést a film forgatókönyv-írója, számos legendás film egykori munkatársa, a 89 éves James Ivory… aki egy héttel fiatalabb az idei szezon legidősebb Oscar-jelöltjénél, Agnes Vardánál, aki 1928 májusának végén született. Ivorynak ez a negyedik jelölése: a Szoba kilátással, a Szellem a házban és a Napok romjai forgatókönyve is jelölést jelentett számára. A Szólíts a neveden remélhetőleg meg is hozza neki végre a legnagyobb filmes dicsőséget. (IC Press)

(hp)
 

Armie Hammer és Timothée Chalamet a szerepük elnyerésért nem vettek részt meghallgatáson.

(diumiu)
 
Azt hiszem, ilyen alkotások miatt érdemes moziba menni, bár a lezárás kétségkívül lehetne egy fokkal határozottabb. több»
 
A kamaszévek nyarai és az első, sorsfordító szerelem talán még sosem volt ilyen érzéki, mint Luca Guadagnino remekművében. több»