Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Szólíts a neveden (2017)

Call Me by Your Name
Filmadatlap
 
20
Szereplők
41
Vélemények
36
Képek
7
Videók

Vélemények: Szólíts a neveden (2017)

 
szf   2021. 06. 09.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Végzetes nyár

Az ilyen filmek után mindig rájövök, hogy tökéletesen boldog lennék, ha a Jóbarátok érzelmi szintjén maradnék. A darab olyannyira megtépázta a lelkem, hogy most jó ideig csak az előző sitcomhoz hasonló műsorokat leszek képes nézni. Az első pillanatt... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 17.

4

Nyílt és nyitott film, emiatt a nézőjének is nyitott szemmel és elmével kell néznie. Annyira örültem hogy nem akarták leerőszakolni a torkomon az identitás témát és hogy a melegeket el kell fogadni. Olyan finoman utalt a film rá hogy fel se tűnt és b... több»


 
indingo   2018. 02. 11.

4

Árad a filmből a szabadság. A szülők sem tiltanak semmit a gyereknek, megtehet bármit. Gyönyörűek a helyszínek, szinte ott érzi magát a néző. Lenyűgöző zenék és egy nem mindennapi szerelmi történet.

 
Deku   2018. 02. 14.

4

Szerettem ez nem is kérdés, hisz bőven volt benne érdekesebbnél érdekesebb jelenet. Nagyon könnyen megkedveli az ember a karaktereket benne és a történet színvonala is igazán elbűvölő, magával ragadó. Nem hiszem, hogy bárki is veszítene vele.

 
Eastern79   2021. 05. 13.

a nap véleménye

3
Love is love

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Luca Guadagnino nagy fába vágta a fejszéjét, amikor André Aciman azonos című regényét választotta alapanyagul, hiszen egy tinédzser fiú és egy felnőtt férfi szerelmét meséli el. Nagy erénye, hogy nem akar több lenni, mint egy szerelmi történet, nyoma... teljes kritika»

 
Szilonka   2018. 04. 06.

2

Amikor kijöttem a moziteremből semmi különöset nem éreztem, de azóta nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe valamiről a film. A soundtrack-jét már ezerszer végighallgattam.

 
alexxx   2018. 02. 09.

3

Luca Guadagnino egy zseni, és ezt most végképp bebizonyította. Ez a coming of age mozi egész egyszerűen hibátlan. Chalamet alakítása egészen pazar, de Armie Hammer is megmutatta, hogy sokkal-sokkal több egy jóképű pasinál. Nem tudom máshogy értékelni, mint 5 csillaggal.

 
Berto49   2018. 01. 19.

1

Luca Guadagnino új filmje a sok lelkendező kritika és hozzászólás ellenére nekem nem nagyon tetszett. Valamivel azért jobb film, mint az előző munkája, a véleményem szerint nézhetetlen „Vakító napfényben”, de nem az igazi. Nyugodtan ítéljenek el, de ... több»

 
elekm90   2020. 12. 21.

1

Érdekelt, de egyben féltem is attól, hogy unni fogom. Bár lassú filmnek mondanám, néhol picit le is ül, többnyire mégis érdekes, ami nagyban az észak-olasz közegnek és Elio önmagát kereső karakterének köszönhető, akit Chalamet tökéletesen alakít.

 
VvV   2018. 11. 01.

2

Egy megható romantikus film. Akit meg zavar, hogy két férfi a főszereplő az ne nézze.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

1

Én már egy hónapja a film hatása alatt vagyok. Azóta elolvastam a könyvet és ez az első mozifilm, amit még egyszer megnéznék széles vásznon. Gyönyörű jelenetek valós érzelmek és igazán megható végkifejlet.

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

1

Nem is értem, hogy aki irtózik a melegektől az minek néz meg egy ilyen témájú filmet, holott tudható, hogy miről szól a film. Semmilyen más filmhez nem tudom hasonlítani azt a viszonyt, ami főszereplők között kibontakozott a film során.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 04.

0
Az Oscar-szezon Holdfénye

A film, amelyet az idei Oscar-szezon Holdfényének kiáltottak ki, ügyesen játszik az eszközeivel. A környezet csodálatos, a szereplők tökéletesen lettek kiválasztva, a többnyelvűség (nem is két, hanem három nyelven beszélnek a filmben, s akár egy párb... teljes kritika»

 
Lonka   2018. 08. 28.

1

Annak ellenére, hogy homoszexuálisok állnak a középpontban sokkal érzelmesebb és valóságosabb szerelemet mutat be a film, mint néhány hétköznapi romantikus film.

 
Milanman   2018. 01. 22.

3

Már az első képkockák egyértelműsítik a nézőben, hogy az elsősorban amerikai filmekhez szokott szeme ezúttal valami egészen mást fog tapasztalni. A Szólíts a neveden! igazi, minden elemében a klasszikus európai filmes iskolákat idéző alkotás, mellyel... több»

 
Timcsi   2019. 01. 20.

1

WOW! Mindenkinek eltérő az ízlése, de szerintem nagyon finoman bántak a témával.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Nagyon szép romantikus film. Az egyik kedvencem. Az első szerelmet mutatja be. A belső igények és a külső elvárások nyomása lüktet főleg a filmben. Merjünk e szeretni valakit, ha azt elméletileg nem szabadna. Nagyon különleges film.

 
Ildikó Bacskai   2020. 04. 12.

0
Szerelemről

Barack és bor ízű , romantikus, erotikus filmcsemege. Öröm volt nézni, és átérezni a reménytelen szerelmet.

 
XETH   2018. 03. 02.

0

Hú, hát kemény dió ez a film. Őszintén, én végig úgy éreztem, hogy nem történik semmi. Csapongtunk egyik semmitmondó jelenetből a másikba. Könnyen lehet, hogy nem értem meg erre a filmre, vagy egyszerűen nem tudom értékelni, művészfilmeknél bizony el... több»

 
Csillagpor   2018. 10. 20.

1

Nagyon szép és igaz történet volt. Küzdelmekkel teli az élet akárki akármit mond is, ha más vagy. De az élet szép és élni kell tovább, ahogy a film is mutatja, mert bármikor jóra fordulhat minden. Nagyon érdekes volt a képi világ, a perspektíva, ahogy bemutatták a filmet a srác szemén át. Mindenképpen érdemes megnézni.

 
erahurka   2018. 08. 16.

0

Nem gondoltam hogy valaha élvezni fogom, ahogy két meleg (?) férfi flörtöl, és aztán össze is jön. A hangulat, a környezet, a képek egyszerűen zseniálisak, a hossz viszont picit fárasztó lehet, én az utolsó 20-30 percen picit már bevallom, szenvedtem... több»

 
petraszab   2019. 04. 14.

0

Kenterbe veri a legtöbb hetero szerelmet bemutató filmet. A zenéje elképesztően illett a történetet és nem is tudom elképzelni, hogy két hereto pasi, hogy tudta ilyen érzelmese és hihetően eljátszani a karaktereket.

 
Annuska   2020. 10. 31.

0

A filmben imádni való Timothee Chalamet és Armie Hammer. Számomra zseniális a film, igazi érzelmi robbanás, amelynek a végén üvölteni szeretnék.

 
HannaK   2020. 10. 08.

0

Nem gondoltam volna, hogy ennyire mély lesz a történet, ahogy Elio sem ahogy annak a nyárnak nekivágott amely örökre megváltoztatta az életét.

 
lauralaura Nézhetetlen  2018. 11. 25.

1

2018-ban az egyik legkedvesebb filmem, és szerintem még sokáig az marad. Tényleg szerelembe esel a hellyel, a hangulattal, a zenével. Csodaszép film, ha szereted a kedves, életvidám, hangulati filmeket, akkor ajánlom megnézésre!

 
HanGa   2020. 10. 17.

0

A legfájdalmasabb film a szerelemről, amelyet valaha láttam. Már a cím hallatán is könny szökik a szemebe, a daloktól meg aztán teljesen elgyengülök.

 
tooker   2019. 01. 18.

1

nagyon érdekes a története, és valójában a film címe keltette fel az érdeklődésem. Érdekes a szerelmi szál, kissé elvont. Magával ragadó és feszült film.

 
bbozsi   2019. 11. 16.

0

Nagyon jó, hogy végre nem a torkodon akarják leszuszakolni a meleglobbi jelszavait fontossági sorrendben, hanem érzékkel végigvisz egy történeten, aminek fontos része (de nem kitalálásának motivációja) a homoszexualitás. Nagyon bírtam az arisztrokratikus szellemi közeget és a napszítta nyári olasz fizikait is.

 
szanko   2018. 03. 10.

1

Van a filmnek egy sajátos hangulata, ami szerintem nem mindenkinek megy át. Sokan fennakadnak a meleg, zsidó stb. témán. Nekem tetszett: a hangulata, a képek, a fények és a vágás is. A színészi alakítások meg szintén jók. Két nem meleg srác zseniális... több»

 
Kirana80   2018. 02. 16.

0

Először is, az efféle filmekhez le kell lassulni lélekben. Nem a megszokott amerikai pörgős filmeket nyújtja, amihez érzékeink már nagyon is hozzá szoktak.Nagyon sokáig vártam, hogy megnézhessem ezt a filmet, attól fogva, hogy az első képkockákat meg... több»