Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
38
Szereplők
75
Vélemények
36
Képek
Videók

Vélemények: Felhőatlasz (2012)

 
Róbert Molnár   2020. 06. 06.

legújabb vélemény

Sajnos nekem ez az idősíkokon össze-vissza, majd 3 órán át ide-oda ugráló történet nagyon nem jött be. Pedig a színészgárda alapján sokkal jobb filmre vágytam. Nekem szenvedés volt végignézni...aztán lehet bennem van a hiba.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nem igazán Tom Hanks karakteréhez passzol a film, de ettől függetlenül remekre sikeredett és a zenék különösen tetszettek.


 
dailyfilmsan   2019. 03. 15.

Felhő-katyvasz

Ennek a filmnek a megértése elsőre nem fog menni. Minimum, ha 3x végignézzük, akkor kezd el derengeni, hogy „mit akar a szerző”. Összetett és érzékeny film. Korokon keresztül az összekapcsolt lelkekre épít. És normákat, az emberi jóságot és az empátiát mutatja be. Mindegyik történet kapcsolódik valamelyik másikhoz és ezek valamilyen indikátorként hatnak a rá következő korokra. Mindezt annak érdekében, hogy a végén valaki az egészet elmesélje. Érdekes és érzékeny film, hiper-szuper jó maszkokkal, de majdhogynem élvezhetetlen, mert túl kesze-kusza. A könyv biztosan nagy segítség a filmhez, egy útmutató. De az itt a baj a filmmel, hogy az eleje nyújtott, érthetetlen, a közepe felé kezd el derengni, hogy mit is akar a szerző, ami, hozzáteszem, másfél óránál van és a végére, a konklúziónál üt be, hogy lehet, ez a célja. Szóval, ha eléggé érdeklődünk a film iránt és tudni akarjuk, mit is takarnak a jelenetek átfedései, akkor pislogás nélkül újra megnézzük a 3 órát. És még akkor sem tiszta teljesen. Szeretném érteni és talán meg is értettem a nagyját a filmeknek, de van benne egy szereplők által egymásra kihatott, korokról korokra a tetteik alapján besorolt hatás is, amit még nem sikerült megfejtenem, de lehet nem is fogom, mert túl hosszú volt számomra és a látvány nem elég kárpótlás és amúgy annyira nem jó film.

 
indingo   2017. 04. 10.

Az egyik legösszetettebb film, amit valaha láttam. A története nekem nagyon bejött, jól meg kell nézni a szereplőket, hogy asz apróbb összefüggéseket is értsük.

 
Deku   2017. 07. 17.

Habár a könyvet eddig még nem sikerült megszereznem és elolvasnom, a film maga nagyon tetszett. Kicsit forgatós a történet és oda kell jobban rá figyelni de ettől még jobban tetszik.

 
HETEDIK   2018. 09. 06.

Tom Hanks játéka zseniális, érdemes megfigyelni hányféle karakterbe lehel életet, meg a jövőről alkotott fikció is érdekes, de ezen kívül csak egy elvont hülyeség, aminek se füle se farka. Kár hogy a Wachowski fivérek a Mátrixon kívül semmi érdemlegest nem tudtak alkotni az álomgyárban.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

Az egyik legokosabban hozzányúló film a tulajdonképpeni élet értelmére, és nagyszerűen vázolja fel a hát hogyis mondjam, pillangóhatás, vagy valami hasonló-t , hogy milyen kihatással vannak a cselekedeteink akár a jövő generációkra. Nekem egy kemény dió volt a film anno, tehát mindenkétt újranézős lesz. Egyébként gyönyörű látványvilág, remek humoros jelenetek, majd drámai jelenetek. Wachowski-ék nagyon tudnak valamit az tény. Nézzétek meg.

 
Szilonka   2016. 04. 10.

Jó kis film volt, meg kell hagyni! Nagyon különleges a film története és mondanivalója. Mindenképpen többször nézős, mert nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Csak ajánlani tudom!

 
Norbi   2018. 07. 30.

Ez egy nagyon bonyolult felépítésű film, több szálon futnak a dolgok, és nagyon figyelni kell minden apróságra, viszont ha ez nem probléma (nekem nem az) ,akkor egy nagyon jól kitalált szép, és mély történetet rakhatunk össze.

 
gondi94   2018. 03. 14.

Szavakkal nem leírható, hogy milyen mesterművet raktak össze a készítők. Ezt látni kell.

 
diumiu   2017. 09. 09.

Ennyire összetett filmet még életemben nem láttam, nagyon toppon kell lenni a megnézésekor, sőt én azt is elismerem, hogy nem is elég egyszer megnézni. Hiszen ha az ember újra és újra nézi mindig felfedez valami újabb apróságot, titkot. Nagyon tetszik ahogy ugrál az időben/korokban, tetszenek a történetek, a zene, a látvány.

 
TomÁcs   2016. 05. 06.

Nagyon különleges film. Kiváló alakításokkal és nem mindennapi történettel. Többször kell megnéznie az embernek.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

Kétszer kellett megnéznem,hogy felfogjam a film történetét,és mondanivalóját.De ha lehetőségem lesz rá,még legalább kétszer meg fogom,mert szerintem így is lesz olyan momentum,amit most fogok észrevenni.Mélyreható,agyalós, odafigyelést kívánó mű! Lehet hogy sokaknak nem fog tetszeni,de én más embereket tudtam volna Hanks,és Berry helyére,valahogy nem passzoltak a filmhez,de amúgy hatalmas alkotás! Szuper képi világ,és effektek!

 
VvV   2016. 05. 20.

Remek film, csak szuperlatívuszokban lehet róla mesélni. Extrán különleges a története, remek.

 
Bazzzsi   2017. 11. 03.

Számomra nagyon sok mindenről szólt a film a szemünk előtt játszódó történet mellett. Mennyire aprók és védtelenek vagyunk a világban és mégis különlegesek.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

A mai napig nem értem, hogy miért istenítették ezt a filmet annyian. Szerintem unalmas. Max a látványa ami megfogott és hogy milyen nagy neveket tuszkoltak bele ebbe a filmbe, hogy eladható legyen. Egyszernézős max.

 
hsanya182   2017. 10. 22.

Minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá... Remek film a spiritualitás körforgásról. Több szálon fut a cselekmény, elég szoros összekapcsolódások vannak, nehéz követni, erősen többször nézős dráma.

 
MKristijan   2016. 11. 18.

Emlékszem hogy amikor megnéztem csak félig értettem meg a filmet, de csodálatosnak tartottam. Tuti nekiülök még1x.

 
Lonka   2016. 02. 19.

Végtelenül különleges történet. Mindig, ha újranézem újdonságokat fedezek fel. Az kezdetben fel sem tűnt, hogy a párok minden „idősíkban” ugyanazok, Tom Hanks-Halle Bery párocska már az elején feltűnt.

 
Scramananga   2016. 09. 12.

Ha lenne egy központi lista, ahol azok a filmek szerepelnének, amiket legalább egyszer látnod kell életedben, akkor ez befigyelne a z első 10 között. Monumentális világot épít fel, melynek alapja, a Föld, de mégis olyan területeihez nyúl hozzá, amikhez eddig hozzá se szagoltunk. Ezeket ráadásul vegyíti, ami fokozza a hatást. A zene kiváló, a vágás kiváló, a színészek remekek, és egy nagyon jó agyrágcsával szórakoztat minket. Látnod kell!

 
Norbert93   2018. 08. 07.

Ilyen bonyolult és mélyen összefüggő cselekménnyel rendelkező filmhez még nem volt szerencsém. A könyvet még sajnos nem olvastam, de ha a kezembe kerül azt is szívesen el fogom olvasni. A film végéig konkrétan a címet sem értettem, hogy honnan jött. Minden összefügg benne mindennel és egyik idővonal sem volt unalmas vagy vontatott. Monumentális, elgondolkodtató film.

 
moviewer   2017. 07. 05.

Zseniális film. Az egész stáb tökéletes munkát végzett. A sminkesek munkája kiemelkedő. A vágások is tökéletesek és persze a színészek is odatették magukat. A történet remek, egy percig sem unatkoztam. A film nagyon összetett és nem árt, ha a néző gondolkozik is közben. Többszöri megnézés után is tud újat adni. Mindenkinek ajánlom ezt az alkotást, viszont egy jó tanács: senki ne kezdje el fáradtan a filmet mert nem fogja érteni, hogy mi történik.

 
Timcsi   2016. 06. 19.

Kiváló és egyedi történet. a szereplők fantasztikusak, de külön dícséret illeti a maszkmestereket. Elképesztő!

 
Greeta   2017. 12. 18.

Erről a filmről csak szuperlatívuszokban lehet mesélni. A története egészen zseniális, ezzel a több karakter ugyanazon színész formál meg, különböző idősíkokban.

 
kevelin   2017. 10. 13.

NAgyon jó film de nagyon koncentrálós. Annyi szálon fut a történet és annyira kavarodnak az idők, korszakok idősíkok stb, hogy ha valakit nem köt le eléggé vagy nem szereti az ilyen típusú filmeket egyszerűen ideges lesz. Nekem tetszett ajánlom mindenkinek aki szeretne egy JÓ filmet megnézni

 
szabomarc   2019. 01. 14.

Zseniális történet, bár elég nehéz követni. Nagyon megdolgoztatja az ember agyát a film, mindenkinek ajánlom, elég érdekes élmény megnézni, de azért ne a legpihentebb állapotban kezdjünk bele.

 
hell.l   2016. 10. 16.

Ez egy nagyon látványos film és emellett a története is nagyon elgondolkodtató. Tényleg érdekes, hogy mi minden hathat az egyes emberek életére, mennyire lehet befolyással a jövőjükre, szinte úgy, hogy észre sem veszik. Ahogy a történetek is összekapcsolódnak már az is lenyűgöző.

 
Loborg   2016. 04. 22.

A film alapjául szolgáló könyvnek többször is neki szerettem volna már látni, de elmaradt, végül a film mellett döntöttem. Eléggé nehezen érhető alkotás, ezért többször is visszanéztem , hogy összeálljanak a dolgok. De megérte.

 
Galway   2015. 03. 23.

Nagyon szeretem az elgondolkodtató filmeket. 16 éves vagyok, de egyszerűen imádom őket( tudom nem zárja ki egymást a kettő). Mielőtt megnéztem volna rendesen utánna olvastam, kritikákat, leírásokat stb., végigkérdeztem az összes ismerősömet, aki látta. Hát a film nem olyan volt, mint amilyenre számítottam. Nagyon tetszett! Mondták, hogy bonyolult lesz, arra számítottam..dee ez valami fantasztikus! ahogy minden mindennel összefügg! Egyszer láttam eddig. Érzem, hogy elég mély mondanivalója van a filmnek, és ennek csak a felszínét kapirgálom még.. és még így is lenyűgözött. Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az ilyen típusú filmeket.!

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 23.

Egy remekmű a film. Nem tudom hogy hányszor kéne megmézni hogy teljesen megértsem a filmet. Eddig kétszer láttam. 5/5 mindeképpen

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.