Ma ünnepli negyvennegyedik születésnapját Ashton Kutcher, ez alkalomból pedig össze is gűjtöttük a legismertebb szerepeit, amelyeket a fenti galériában meg is tekinthettek.

Ashton Kutcher 1978. február 7-én született Iowa államban. Egy nővére és egy ikertestvére (Michael Kutcher) van. A gimnáziumi évei alatt focizott és birkózott. A sport mellett a színjátszás is érdekelte, szerepet vállalt az iskolai színdarabokban és musicalekben is. Az érettségi után végül biokémiát kezdett tanulni, de többször is pályát módosított. Mielőtt filmes karrierbe kezdett volna modellkedéssel foglalkozott. Olyan világmárkáknak is dolgozott, mint a Calvin Klein vagy a Giovanni Versace. Ashtont azonban a filmes világ jobban érdekelte, Los Angelesbe költözött és munkát keresett.

Ismertséget az Azok a 70-es évek show című sitcommal ért el, amelyben Kelsa, a szépfiú szerepében tűnt fel. Később, mozis karrierje során is nagyrészt az ügyeletes szívtiprót játszotta (Hé haver, hol a kocsim?, 2000). A Szakítópróba (2003) című filmben Brittany Murphy oldalán láthattuk főszerepben. A szerény jóképű teenager szerepében tűnt fel a A főnököm lánya (2003) és a Tucatjával olcsóbb (2003) című vígjátékokban is.

Egyik legemlékezetesebb alakítását a csipetnyivel drámaiabb Pillangó-hatásban (2004) nyújtotta. Eben a sci-fi kalandfilmben Ashton Evant alakítja, aki – azon túl, hogy ismét szimpatikus igyekszik lenni a nézők szemében – meglehetősen agyafúrt. Misztikus képességének köszönhetően a saját naplóbejegyzéseit olvasva képes visszautazni a múltba, és ezzel képes befolyásolni a jövőt illetve a jelent. A 13 millió dollárból készült film végül csak az USA-ban és Kanadában több mint 30 millió dollárt hozott.

A korábbiaktól merőben különböző alakításra sokat kellett várnia a nézőknek. De a jOBS - Gondolkozz másképp (2013) című életrajzi drámában Ashton Kutcher megmutathatta, hogy nem csak vígjátékokban vagy romantikus filmekben tud helytállni.

A bulvársajtó előszeretettel ír Ashton magánéletéről. Pályafutása kezdetén Brittany Murphyvel járt. Miután szakítottak, a tőle jóval idősebb Demi Moore-ral kezdett kapcsolatot, akivel 2005. december 24-én házasságot is kötöttek. Házasságuk azonban néhány évvel később válással végződött.

Ashton Kutcher filmes karrierjén túlmenően az üzleti életben is jeleskedik. Los Angelesben egy olasz éttermet vezet. A színész a kásőbbiekben ja Két pasi - meg egy kicsi című sorozatban volt látható.2008-ban szerepet vállat a Míg a jackpot el nem választ.vígjátékban. További ismert filmjei a 2010-ben megjelent Bérgyilkosék, a 2011-es Csak szexre kellesz, illetve a jOBS - Gondolkozz másképp című filmekben láthatók. A 2016-2020 között futott A farm című sorozat munkálataiban színészként, producerként és forgatókönyvíróként is egyaránt részt vett.