Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
58%

A lelőhely (2018)

Prospect
Filmadatlap
 
24
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
elekm90   2021. 01. 21.

legújabb vélemény

1

A valóságtól nagyon elrugaszkodott sci-fi, a film pedig nem nagyon magyarázza el a dolgokat, csak beledobja a nézőt egy küldetés közepébe. Nem túl akciódús, cserébe viszont érdekes. Pedro Pascal kiváló, az ő alakítása sokat dobott a filmen, de a fiat... több»

 
Milanman   2019. 05. 30.

a nap véleménye

1
Western, sci-fi köntösbe csomagolva

In medias res felütéssel kezdődik ez a kis költségvetésű, független sci-fi. Konkrétan szinte semmit nem tudunk meg a világról, amiben játszódik, de ez alapvetően nem is baj. A lényeg a karaktereken és az egymáshoz fűződő viszonyaikon van. Hogy mennyi... teljes kritika»


 
pj19   2019. 06. 17.

0

Átlagos film átlagos történettel. Csak ha nagyon unatkoztok, akkor nézzétek meg! Jobb történetre és körítésre számítottam sci-fi létére.

 
tmotm   2019. 09. 08.

0

A film szinte egyetlen pozitívuma jól felépített világ és az eredeti ötlet. Azon kívül pedig szerintem unalmas, vontatott és néhol erőltetett is. Ha szereted a sci-fi drámákat, akkor érdemes adni neki egy esélyt, de senki se várjon tőle sokat!

 
Jancsi Nézhetetlen  2020. 04. 09.

0

Ekkora baromságot, nincs semmi köze a sci-fihez. Még véletlenül se nézzétek meg!

 
Peti   2019. 10. 16.

0

Nem hiszem, hogy láttam valaha olyan unalmas sci-fit, mint ez. Borzasztóan látszik rajta az alacsony költségvetés, na de azért egy valamirevaló forgatókönyvet igazán összedobhattak volna. Ez így olyan nesze semmi, fogd meg jól.

 
Kolci_23   2019. 10. 13.

0

Tény, hogy nem egy emlékezetes darab, de mindenképp egy kedvelhető, álcázatlanul olcsó sci-fi. Nem szabad túlságosan nagy elvárásokat támasztani vele szemben, de mindenképp érdemes megnézni, afféle régivágású film.

Galéria (11)

Pedro Pascal
Sophie Thatcher
Sophie Thatcher
Pedro Pascal
Sophie Thatcher
Jay Duplass
Sophie Thatcher

Videók (3)

 

A filmben látható mérgező füst nem CGI eredménye.

(hp)
 

A film főszereplője, Pedro Pascal egy interjújában elmondta, hogy Zeek Earl és Christopher Caldwell "shakespeare-i" forgatókönyve győzte meg őt arról, hogy elvállalja a szerepet.

(hp)
 

A lelőhely története az azonos című 15 perces rövidfilmen alapszik.

(hp)
 

A lelőhely költségvetése 3,9 millió dollár volt.

(hp)
 

A film forgatása 40 napot vett igénybe. A munkálatokat nehezítette, hogy Sopie Thatcher miatt be kellett tartaniuk a gyermekmunkára vonatkozó szigorú előírásokat.

(hp)
 

A film összes kézifegyverét egyedileg tervezték és gyártották le. Az alkotók ehhez egy csapat ácsot, ipari tervezőt, szerelőket és cosplayeseket szerződtettek.

(hp)
 

A film külső helyszíneken játszódó jeleneteit a Hoh esőerdőben forgatták Washington államban.

(hp)
 

A film alkotóit annyira meggyőzte Andre Royo a Drótban nyújtott alakítása, hogy mindenképp meg akarták szerződtetni a filmjükhöz.

(hp)
 

A lelőhely világpremierje a South by Southwest Filmfesztiválon volt 2018. március 5-én, ahol elnyerte az Adam Yauch Hörnblowér-díjat.

(hp)
 

A filmet kimondottan pozitívan fogadták a kritikusok. A lelőhely jeleneg 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. szeptember).

(hp)
 
Az alkotó párosra pedig kifejezetten érdemes lesz figyelni a jövőben, mert a Prospect az apróbb hibái ellenére is egy kifejezetten ügyes és a jövőre nézve is ígéretes rendezői bemutatkozás. több»
 
Kis költségvetésű sci-finek nekiülni mindig rizikós dolog, de olykor megéri. Mint ahogy most is. több»
 
A lelőhely minden pillanatát jó nézni, és teljesíti, amit vállal – és hogy nem vállal sokat? Ez legyen a legnagyobb baj! több»