Álmában hunyt el a Péntek 13 franchise színésze, a Jason Vorheest alakító Ted White

96 éves korában elhunyt Ted White színész, aki Jason Vorheest alakította a Péntek 13 filmszériában.

A színész az értesülések szerint békésen, álmában hunyt meg otthonában október 14-én. Ted White hatalmas karriert futott be Hollywoodban kaszkadőrként és színészként. Emléke előtt számos pályatársa is tisztelgett, köztük Tom Savini, aki a Péntek 13. filmek speciális effektjeit és sminkjeit készítette és Kane Hodder, aki a franchise-ban szint Jasont alakította.

Ted White 1926-ban született Alex Beyouth-ként az oklahomai Krebsben,gyerekkorát pedig a texasi Snyderben töltötte. Főiskolai tanulmányai befejezése után döntött úgy, hogy kaszkadőrként és színészként szeretne dolgozni.

Pályafutása során White olyan ikonikus filmekben játszott, mint a Tron, avagy a számítógép lázadása, a A smaragd románca, az Országúti diszkó és a Vadiúj vadnyugat, legismertebb alakítása pedig a Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet és a Péntek 13. - VII. rész: Friss vérben látható.

További ismert szerepei a Fejcserés támadás, A nagy csapat és a Csillagember című produkcióban látható. 

Nyugodjon békében!

 

#1
Ted White

Ted White

szül. 1926. 01. 25. - elhunyt 2022. 10. 14.
Texas, Egyesült Államok
1926-ban született Alex Beyouth-ként az oklahomai Krebsben,gyerekkorát pedig a texasi Snyderben töltötte. Főiskolai tanulmányai befejezése után döntött úgy, hogy kaszkadőrként és színészként szeretne dolgozni. Pályafutása során White olyan ikonikus filmekben játszott, mint a Tron, avagy a számítógép lázadása, a A smaragd... több»