Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A nagy csapat (1989)

Major League
Filmadatlap
 
16
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A nagy csapat

Galéria (6)

Charlie Sheen
Charlie Sheen
Wesley Snipes
Charlie Sheen
Wesley Snipes
Charlie Sheen
Rene Russo

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2021. 07. 01.

legújabb vélemény

0

Nekem nem tetszett a film. Érdekes volt persze, hogy sok hiányos csapattagból véletlen egy jó egységet sikerült kihozni, de annyira távol állt minden a valóságtól, hogy az már zavaró volt. A karakterek sokszínűsége sok volt már számomra és klisés is valahol. Alig vártam, hogy vége legyen.

 
rbernadett   2015. 12. 24.

0

Nagyon szerettem ezt a filmet is annak idején, mostanra már azért csitult a szenvedély. Nagyon jól kitalálták benne a karaktereket és nagyon jól megtalálták hozzá a színészeket. Tipikus "szedjük össze az összes szerencsétlent és csináljunk belőle nye... több»

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Szinte magamhoz se tértem a döbbenettől annyira bejött ez a film. Ritka, amikor ennyire eldobom magam, de ez megérte az előtte eltöltött időt. Kegyetlen jó alkotás és a színészi játék is hibátlan. Többször nézős, bátran ajánlós fajta!

A film összbevétele 49 797 148 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet javarészt 1988 nyarán vették fel, amikor Milwaukee-ban rekord meleg volt. Ez kiderül a képsorokból is végső rájátszásnál, mivel a játékosok hosszú ujjút és dzsekit viselnek, hogy a késő őszi időt imitálják, ellenben a nézők mind rövid nadrágban és pólóban vannak.

(rbernadett)
 

Charlie Sheen és Tom Berenger korábban együtt játszottak A szakasz című filmben.

(rbernadett)
 

Clu Haywood karakterét egy korábbi Yankees elkapó játékosról, Thurman Munsonról mintázták.

(rbernadett)
 

Charlie Sheen bevallotta a Sports Illustrated magazinnak, hogy szteroidokat szedett, hogy felkészüljön a szerepre. Azt mondta, hogy úgy gondolja a szteroidoknak köszönhetően tudta megdobni a 85 mph-t.

(rbernadett)
 

Közel 20 000 statiszta ült a lelátón a forgatáson. Amikor a csapat először lépett pályára és a közönség ujjongott, Dennis Haysbert bevallotta, hogy teljesen meg volt hatódva és elragadták az érzelmek. A korábban a profi ligában játszó , aki egyben a film technikai tanácsadója is volt észrevette a színész reakcióját és azt mondta neki, "És ez az év 162 napján ugyanilyen érzés."

(rbernadett)