Wesley Snipes-bosszúja: Ha már nem szerepelhet a Penge-rebootban, csinál egy sajátot

Wesley Snipes is azon színészek közé tartozik, akik pályafutása nagyon ígéretesen indult, de végül nem tudta elkerülni a beskatulyázást, és ez rá is nyomta bélyegét a karrierjére. Mert ma már mindenki csak akciófilmekben tudja elképzelni a színészt, ahol lepofoz vagy lelövöldöz mindenkit. Ezen az adócsalás miatti három éves börtönbüntetése sem sokat segített.

A színész régóta keresi a helyét Hollywoodban, de nem igen találja. Míg a korai években olyan filmekben szerepelt, mint A nagy csapat, a Zsákolj, ha tudsz! vagy A pusztító, addig a 2000-es években már csak egyetlen cím van, amivel mindenki azonosítja: a Penge trilógia. Csakhogy mostanra ezt is elvették tőle, ugyanis a Marvel moziverzumba beemelni tervezett karaktert már garantáltan nem ő fogja eljátszani, hanem Mahershala Ali.

Amikor a Disney és a Marvel Studios 2019-ben hivatalossá tette a döntését, Wesley Snipes nem sokat várt a reakcióval. Egy közleményben arról beszélt, hogy nincs semmi gondja azzal, hogy nélküle rebootolják Penge karakterét. Habár biztosan szívesen visszatért volna ő is a szerephez, hiszen a Marvel moziverzumba bekerülni garantáltan jó hatással lett volna sok-sok éve lábadozó karrierjére.

Mivel azonban erre nincs esélye, a hírek szerint egyfajta bosszút forralt régi karaktere ellen. Egy olyan filmen dolgozik, amit ő csak „Blade gyilkosként” emleget. Egyelőre keveset tudni a konkrét tervekről, de az biztos, hogy egy látványos akciófilmre számíthatunk tele természetfeletti elemekkel. A történet középpontjában alakváltó lények lesznek, de lesz benne némi időutazás is.

Az akciójelenetekkel kapcsolatban Wesley Snipes egy hasonlattal élt, miszerint a Penge forgatásakor még csak fehér övesek voltak, most viszont már fekete övesek. Vagyis amit annak idején a Pengében láthattunk, az semmi ahhoz képest, amire az új filmben számíthatunk. Ez nagy részt annak köszönhető, hogy annak idején nem csak ők voltak még tapasztalatlanabbak, de a technológia is rengeteget fejlődött. Így most az ő tudásukkal és a legmodernebb technológiákkal sokkal durvább akciókat tudnak majd csinálni.

Ez valóban jól hangzik, de ne felejtsük el, hogy csak az akció nagyon ritkán képes elvinni egy mozit a hátán. Nem árt mellé egy épkézláb történet és némi színészi tehetség sem. Hogy ezek mennyire lesznek meg az új filmben, az jó kérdés. Mi azért drukkolunk nekik.

Valamivel egy évvel azt követően, hogy Snipes előhozakodott a dologgal, továbbra sincs információ arról, hogy a mikor kerülhet a mozikba a film, vagy hogy egyáltalán kik vesznek benne részt, de amint megtudunk valami újat, be fogunk számolni a fejleményekről.