2021.02.26   olvasottság: <1000x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Wesley Snipes is azon színészek közé tartozik, akik pályafutása nagyon ígéretesen indult, de végül nem tudta elkerülni a beskatulyázást, és ez rá is nyomta bélyegét a karrierjére. Mert ma már mindenki csak akciófilmekben tudja elképzelni a színészt, ahol lepofoz vagy lelövöldöz mindenkit. Ezen az adócsalás miatti három éves börtönbüntetése sem sokat segített.

Wesley Snipes-bosszúja: Ha már nem szerepelhet a Penge-rebootban, csinál egy sajátot

A színész régóta keresi a helyét Hollywoodban, de nem igen találja. Míg a korai években olyan filmekben szerepelt, mint A nagy csapat, a Zsákolj, ha tudsz! vagy A pusztító, addig a 2000-es években már csak egyetlen cím van, amivel mindenki azonosítja: a Penge trilógia. Csakhogy mostanra ezt is elvették tőle, ugyanis a Marvel moziverzumba beemelni tervezett karaktert már garantáltan nem ő fogja eljátszani, hanem Mahershala Ali.

Amikor a Disney és a Marvel Studios 2019-ben hivatalossá tette a döntését, Wesley Snipes nem sokat várt a reakcióval. Egy közleményben arról beszélt, hogy nincs semmi gondja azzal, hogy nélküle rebootolják Penge karakterét. Habár biztosan szívesen visszatért volna ő is a szerephez, hiszen a Marvel moziverzumba bekerülni garantáltan jó hatással lett volna sok-sok éve lábadozó karrierjére.

Mivel azonban erre nincs esélye, a hírek szerint egyfajta bosszút forralt régi karaktere ellen. Egy olyan filmen dolgozik, amit ő csak „Blade gyilkosként” emleget. Egyelőre keveset tudni a konkrét tervekről, de az biztos, hogy egy látványos akciófilmre számíthatunk tele természetfeletti elemekkel. A történet középpontjában alakváltó lények lesznek, de lesz benne némi időutazás is.

Az akciójelenetekkel kapcsolatban Wesley Snipes egy hasonlattal élt, miszerint a Penge forgatásakor még csak fehér övesek voltak, most viszont már fekete övesek. Vagyis amit annak idején a Pengében láthattunk, az semmi ahhoz képest, amire az új filmben számíthatunk. Ez nagy részt annak köszönhető, hogy annak idején nem csak ők voltak még tapasztalatlanabbak, de a technológia is rengeteget fejlődött. Így most az ő tudásukkal és a legmodernebb technológiákkal sokkal durvább akciókat tudnak majd csinálni.

Ez valóban jól hangzik, de ne felejtsük el, hogy csak az akció nagyon ritkán képes elvinni egy mozit a hátán. Nem árt mellé egy épkézláb történet és némi színészi tehetség sem. Hogy ezek mennyire lesznek meg az új filmben, az jó kérdés. Mi azért drukkolunk nekik.