Charlie Sheen tipikus példája azoknak a sztároknak, akiknek a karrierje a lehető legjobban indult, megfelelő háttérrel is rendelkezett, aztán idejekorán lejtőre került és azon képtelen volt megállni. Hollywood egyik legutáltabb színésze lett, akivel senki sem akar együtt dolgozni, botrányt botrányra halmoz és szép lassan teljesen kikopik a képernyőkről és talán a köztudatból is. De mi történt Charlie Sheennel?

Színészdinasztia sarja

A sztár igazi színészdinasztia sarja, hiszen már az apja is világsztárnak számít: Charlie Sheen Martin Sheen gyermeke. Nem meglepő, hogy mindez csak felvett művésznév, hiszen Martin Sheen eredeti neve Ramón Estevez, Charlie Sheent pedig Carlos Irwin Esteveznek hívják. Közkeletű tévhit, hogy a család spanyol, valójában galíciai, akik sokkal közelebb állnak a portugálokhoz mint a spanyolokhoz. A család Charlie Sheen kétéves korában költözött Kaliforniába. De nem csak ő és az apja választotta a színészi pályát, hanem három testvére is, de közülük csupán Emilio Estevez futott be közepesen fényes karriert.

Szépen indult

Charlie Sheen karrierje igen fényesen indult, hiszen olyan sikeres filmekben kapott főszerepet, mint A szakasz, a Tőzsdecápák, A nagy csapat, a Nagy durranás vagy A három testőr. A fiatalabb generáció viszont valószínűleg leginkább a Két pasi - meg egy kicsi sorozatból ismeri. Legalábbis azokból az évadokból, amelyek még azelőtt készültek, hogy kivágták volna a sorozatból. Nézzük, mi minden történt a színésszel, ami megindította a lejtőn és talán annak legaljára is lökte!

Drogok, alkohol és pornó

Ahogy annyi más sztár, Charlie Sheen sem vetette meg a tudatmódosító szereket és az alkoholt. Ebből rengeteg botránya is kerekedett az évtizedek során. 1990-ben egy drogmámoros éjszakán karon lőtte a mennyasszonyát, Kelly Prestont. 1995-ben 50 000 dollárt költött szexuális szolgáltatásokra, ő maga is bevallottan szex és pornófüggő. 1998-ban kokain túladagolás miatt kórházba került. 2006-ban vált el akkori feleségétől, Denise Richardstól, aki a válási papírokban megemlítette, hogy a színészt többször látta fiatalkorú lányokat vagy fiúkat mutogató pornóoldalakat nézni. A válást egyébként ismerősei bevallása szerint eleinte jól kezelte, de az évek során egyre inkább önpusztító életet kezdett élni. Megtagadta, hogy elvonóra menjen, a viselkedése miatt végül 2011-ben kirúgták az akkor nagy sikerrel futó Két pasi meg egy kicsi sorozatból.

Szexuális ragadozó?

Nem meglepő, hogy ilyen körülmények között nem egyszer került összetűzésbe a rendőrséggel is. Egyes vádak szerint már 1986-ban molesztálta az akkor 13 éves Corey Haimet egy közös filmjük forgatásán. A 2000-es években pedig több volt partnere, barátnője és mennyasszonya is azzal vádolta, hogy csak többszöri szexuális együttlét után vallotta be nekik, hogy HIV-pozitív. Emellett több ízben vádolták meg szexuális zaklatással, 2010-ben egy pornószínésznőt fojtogatott állítólag.

Bántalmazó kapcsolatok

Több volt partnere is arról számolt be az évek során, hogy rendszeresen erőszakoskodott velük. Volt olyan, aki azt állította, hogy a fejét beleverte a padlóba, majd halálosan megfenyegette, ha bárkinek is szól róla. Denise Richards a válásuk után távoltartási végzést kért ellene, miután halálosan megfenyegette előbb a kutyáikat, majd őt magát is, ráadásul a két közös gyermekük előtt. Szintén halálos fenyegetésről számolt be 2009-ben az akkori felesége, Brooke Mueller is, amiért le is tartóztatták a színészt. 2011-ben ő is távoltartási végzést kért, mert állítólag azzal fenyegette, hogy levágja a fejét és elküldi az anyjának.

Összerúgta a port a munkatársaival

2011-re annyira leromlott az állapota, hogy fel kellett függeszteni a Két pasi meg egy kicsi forgatását. A stáb arra kérte, hogy vonuljon elvonóra, de ő ezt megtagadta. Ehelyett nyilvánosan támadni kezdte a sorozat producerét, Chuck Lorre-t. Több interjúban is becsmérlően beszélt róla, hol bohócnak, hol sarlatánnak nevezve. Volt olyan interjú, ahol következetesen Chaim Levine-ként említette őt, utalva ezzel eredeti nevére, Charles Levine-re. A Chaim ennek a héber változata. Emiatt a stúdió antiszemitizmussal vádolta meg és végül kirúgták a sorozatból.

Senki sem akar vele dolgozni

A sorozatból való kirúgása óta egyre nehezebben kap munkát Hollywoodban. Ez oda vezetett, hogy anyagilag is kezdett tönkremenni. Már képtelen volt fizetni a négy gyermeke utáni gyerektartást, amelynek összege 70 000 dollár fölé nőtt havonta. Az anyagi gondok miatt 300 dollárért bárkinek vállalt egyéni videós szerepeket, 2020-ban pedig 6,6 millió dollárért eladta a birtokát is, amely valójában ennél jóval többet ért. Egyes források szerint a szüleihez költözött és olyannyira elszegényedett, hogy hétről hétre él.

2012-ben még kapott munkát a Nyugi, Charlie! című sorozatban, de ez is botrányba fulladt. Partnernője, Selma Blair panaszkodott rá, hogy tiszteletlenül bánik vele a forgatásokon. Mikor Charlie Sheen ezt megtudta, követelni kezdte a készítőktől, hogy azonnal rúgják ki a színésznőt. Mivel ő maga is egyike volt a producereknek, ez meg is történt.

Az utolsó esélyét is eljátszotta?

2019-ben lehetőséget kapott az ABC csatornától, hogy összeszedje magát. Ehhez két projektben kellett volna részt vennie. Az első a Dancing with the Stars 28. évada volt, amelyben neki is táncolnia kellett volna. Ha ezt vállalta volna, akkor főszerepet kapott volna a csatorna egy készülő új sorozatában. Csakhogy Charlie Sheen mindössze egyetlen héttel a show premierje előtt egyszerűen visszatáncolt. Saját bevallása szerint azért, mert rájött, hogy nem tud táncolni. Az ABC természetesen a másik projektből is kirúgta.