Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Halloween II (1981)

Halloween II
Filmadatlap
 
31
Szereplők
4
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Halloween II
 
Kóborló   2020. 11. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Folytatódik a rémület éjszakája

Bizonyára közhelyes dolog, de halloween éjszakáján egy igazi horrorrajongó nagy örömmel néz olyan horrorfilmet, aminek ez a központi témája. Van-e ismertebb film ebben a témában, mint John Carpenter 1978-ban bemutatott örökzöld horrorklasszikusa, a H... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 01.

2

Kőkemény horror. Michael nem kímél senkit és semmit. Sötét, félelmetes képsorok, plusz a zene, ami hihetetlen jó itt is. Kultfilm a javából, és Jamie Lee Curtis ebben a részben is zseniálisan játszik. Az izgalom végig megvan, szinte nem lazul egy pillanatra sem.


 
rissa   2017. 11. 07.

1

Igazából szerintem már az előző rész is zseniális volt, a kórházas atmoszférával egyesítve pedig ezúttal csak még ütősebb lett az egész. Nagyon szeretem ezt a filmet, mert valahogy nem annyira valósághű ugyan, mégis rémisztő tud lenni.

 
Márton   2018. 10. 11.

0
Erős folytatás a Halloween II

Kimondottan egy jó folytatásnak tartom eme filmet és itt szeretnék egy egyéni véleményt is megjegyezni ezzel kapcsolatban (nem csak jelen horrorfilmünknél a Halloween-nel), hanem szinte minden olyan horrorfilmmel, ami legalább négy vagy több folytatá... teljes kritika»

Galéria (17)

Jamie Lee Curtis
Lance Guest
Donald Pleasence
Donald Pleasence
Jamie Lee Curtis
Lance Guest
Dick Warlock
Jamie Lee Curtis

Videók (1)

A film összbevétele 25 533 818 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatásokat 1981. április közepén kezdték el, és 1981. május végén fejezték be.

(Kóborló )
 

A film, amit a szereplők a tévében néznek, George A. Romero (1940–2017) 1968-as, Az élőhalottak éjszakája című filmje volt.

(Kóborló )
 

A film történetét sok helyen támadták amiatt, hogy egy kórház nem lehet annyira kihalt, mint ahogy a filmben ezt bemutatják. Végül maga a forgatókönyvíró, John Carpenter mesélt arról, hogy azért volt ilyen kórház, mert egy este egy vidéki kórházba kellett mennie, és meglepődött, mennyire kihalt éjjel az intézmény. Tehát saját tapasztalatai alapján írta bele a forgatókönyvbe.

(Kóborló )
 

Ebben a részben a gyilkos maszk mögött Dick Warlock volt, aki annyira élvezte az ezzel járó hírnevet, hogy sok helyen Michael Myers H2 néven adott autogramot a rajongóknak.

(Kóborló )
 

Az első Halloween filmben a gyilkos maszkja mögött Nick Castle volt, a folytatásnál viszont nem tudta vállalni ezt a szerepet, mert épp a rendezői bemutatkozására készült.

(Kóborló )
 

A filmet rendező Rick Rosenthalnak ez volt az első egész estés filmje.

(Kóborló )
 

Megjelenésekor a filmet Izlandon és Norvégiában nem mutathatták be a benne látható meztelenkedés és erőszakábrázolás miatt.

(Kóborló )
 

John Carpenternek felajánlották a lehetőséget, hogy rendezze ő a filmet, de mivel visszautasította, Tommy Lee Wallace neve is felmerült rendezőként.

(Kóborló )
 

A film forgatása során ötlet szinten felmerült az is, hogy egyes jeleneteket akár 3D-ben is elkészíthetnének. Ezt végül elvetették, mert túl drága lett volna a 3D-s jelenetek kivitelezése.

(Kóborló )
 

John Carpenter eredetileg semmilyen formában nem kívánt részt venni a film forgatásán. Végül a barátai győzték meg arról, hogy készítse el a forgatókönyvet. Mivel ebbe beleegyezett, és tetszett neki a kész forgatókönyv, végül a produceri munkálatokat is elvállalta.

(Kóborló )