Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Nevem Sam (2001)

I Am Sam
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
22
Képek
2
Videók
 
Pappcsino   2016. 12. 09.

legújabb vélemény

0

Elképesztően jó film, igazi nagy kedvencem, amit akárhányszor meg tudok nézni, kléptelen vagyok megunni, annyira zseniális. Sean Penn brillírozik a szerepben, jobb választást nem is találhattak volna helyette.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Fantasztikus film ! Sean Penn ahogy eljátszat a szerepet az hihetetlen mennyire jól csinálja ,nem hiszem hogy ennél jobba elő tudta volna valaki adni !!! 10/10


 
Ghotik   2016. 10. 03.

0

DRáma Kategóriában jobbak között van. Egy megfogó, elgondolkoztató dráma . Jól alakítanak a színészek, magával ragadó film, profi alakítás. Érdemes megnézni.

 
storeman   2015. 11. 28.

0

Kétségtelen, hogy ez Sean Penn legnagyobb alakítása. Eléggé ellentmondásos színésznek tartom, de itt megmutatta azt is, hogy mennyire sokrétű tehetség.

 
juliS   2016. 02. 29.

0

Ez egy igazi dráma igazi sztárszínészekkel. Sean Penn ragyogóan alakítja a szellemileg visszamaradott, de szerető és kitartó apát. Az embernek a szíve szakad meg a filmen. A rendezéssel is elégedett vagyok, a filmzene pedig külön dicséretre méltó.

 
mártilány   2015. 02. 24.

0

Vegyes kritikát kapott ez a film. Mint annyiszor, megint az történt, hogy a nézőknek tetszett, máig szeretik, a kritikusok viszont megették. Szerintem nem teljesen pocsék ez a film, nyilván van, aki élvezni tudja, de biztos, hogy nem nekem való. Neke... több»

Galéria (22)

Videók (2)

A film összbevétele 97 818 139 dollár volt (imdb.com).

 

Lucy szerepére Shailene Woodley is pályázott.

(ps)
 

A 3 éves Lucy-t Elle Fanning alakítja, aki a valóságban Dakota Fanning húga.

(ps)
 

Sean Penn a felkészülés során több időt is eltöltött egy olyan Los Angeles-i intézetben, ahol szellemi fogyatékosokkal foglalkoznak.

(ps)
 

A filmben számos Beatles dal hallható. A karakterek nevei is a zenekarra utalnak. Lucy Diamond neve például a "Lucy in the Sky with Diamonds" című dalra, Rita Harrison neve pedig a "Lovely Rita" című dalra, valamint ra utal.

(ps)
 

Sean Penn gyakran improvizált a forgatáson.

(ps)
 

Michelle Pfeiffer azért vállalta el a szerepet, mert szeretett volna együtt dolgozni Sean Pennel, ráadásul közeli ismerőse Jessie Nelson, a film egyik írója.

(ps)
 

Lucy azért alszik függőágyban a Foster házban, mert az jobban emlékezteti az otthoni régi ágyára.

(ps)