Michelle Pfeiffer egy igazi színészi ikon, aki több mint 50 filmben szerepelt!

Először a 70-es évek végén tűnt fel a tévében, első nagyobb filmszerepét 1982-ben a Grease 2.-ben kapta. Sajnos, a sokak által rosszul fogadott és a kritikusok által is alulértékelt Grease 2 az egyik legalacsonyabb IMDb-értékelést kapta, 4,5-öt, de egy ilyen nagy filmkatalógus esetében a közönségnek számolnia kell néhány kritikán aluli szerepléssel, különösen, ha ennyi siker fűződik adott színész nevéhez.

Minden esetre az isteni Michelle Pfeiffer számos fantasztikus filmben is játszott, olyan karaktereket életre keltve, akik a modern filmtörténelem szerves részei. Nevéhez fűződik például Selina Kyle eddigi egyik legjobb, ha nem a legjobb megtestesítése, Tim Burton Batman visszatér című kultikus mozijában. 

De számos nagyszerű kosztümös drámában is láthattuk, ahogyan időről-időre a hangját is adja szinkronszínészként. 

A lista az imdb pontszámai alapján készült, így nem meglepő, hogy néhány olyan alkotás, amelyben kedvencünknek sokkal nagyob  szerepe van, lemaradhatott. Az itt felsoroltak mellett mindenképp ajánljuk figyelmetekbe a színésznő olyan filmjeit, mint a Veszélyes kölykök (tudjátok, azzal az epic Coolio dallal), A hírek szerelmesei, a Krumplirózsa vagy épp az Azok a csodálatos Baker fiúk

A színésznő ma 65 éves. Ezzel a listával kívánunk neki boldog szülinapot!

#10

76 A Hangya és a Darázs  (2018)

(43) (21)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként... több»

A 2018-ban megjelent A Hangya és a Darázs Scott Lang (Paul Rudd) második kiruccanása Ant-Man-ként. Ebben a filmben Janet Van Dyne-nal, az első Darázzsal és az első Hangya, Dr. Hank Pym (Michael Douglas) partnerével ismerkedünk meg. A film végén érezhetővé válik a pitty hatása, amikor a frissen megmentett Janet férjével és lányával együtt porrá válik, Lang pedig a kvantumvilágban ragad. Pfeiffer számára ez volt a bemutatkozása az MCU-ban, és bebetonozta őt, mint a Bosszúállókkal kapcsolatos jövőbeli érdekeltségű karaktert.
#9

77 Az ártatlanság kora  (1993)

(7) (4)

dráma | romantikus

Netflix

Martin Scorsese, korunk egyik legnagyobb rendezője elkészítette Edith Wharton Pulitzer-díjas regényének zseniális adaptációját. A film főszerepében az Oscar-díjas Daniel... több»

Az Edith Wharton 1920-as évekbeli regénye alapján készült Az ártatlanság kora a New York-i előkelő társaságban játszódik, és két szerelmespár történetét követhetjük nyomon, akik a társadalmi konvenciókat felrúgva egymásba szeretnek. A Daniel Day-Lewis által alakított Newland Archer beleszeret vőlegénye különc unokatestvérébe, Olenska grófnőbe, aki botrányos módon elvált férjétől. Pfeiffer játssza Olenska grófnőt, aki viszonozza Newland szerelmét és vágyát, aki egyfajta vadhajtás a tulajdonosi/kapitalista társadalomban. Bár a hírek szerint a bevételek terén elmaradt, Az ártatlanság kora az IMDb-n 7,2-es értékelést kapott.
#8

79 Batman visszatér  (1992)

(20) (35)

akció | fantasy | krimi | szatíra

Nem sok ideje volt felocsúdni Gotham Citynek Joker gaztetteiből, máris újabb veszély fenyegeti a várost a torzszülött Pingvin személyében, aki arra készül, hogy egy korrupt... több»

A Tim Burton által rendezett Batman visszatérben sztárszereplők jelennek meg, köztük Michael Keaton Batman szerepében. Macskanő és a Pingvin alkotják azt a gonosz csapatot, amely Batman és Gotham elpusztítására készült. Sajnos a film megjelenésekor kevesebbet hozott a kasszáknál, mint a Batman (1989): A Batman visszatér 162 millió dollárt keresett a mozikban a Batman 251 millió dolláros hazai bevételével szemben. Michelle Pfeiffer ebben a történetben Selina Kyle/Catwomanként tündököl és vájja bele a karmait egy nagyon szeretett ikonikus karakterbe. A filmet a rajongók főként az ő hozzáadott esztétikai értékei miatt szeretik.
#7

72 Fehér leander  (2002)

(4)

dráma

A Fehér Leander című film főhőse Astrid, aki Kaliforniában él édesanyjával, a szabados életű költőnővel, Ingriddel. Életük fordulatot vesz, amikor belép a családi idillbe a... több»

A 2002-ben bemutatott Fehér leander az amerikai nevelőszülői rendszerrel foglalkozik. Miután a Michelle Pfeiffer által alakított Ingrid megmérgezi élettársát (fehér oleander virágokkal), életfogytiglani börtönbe kerül, lánya pedig a nevelőszülőknél nő fel. Miközben Ingrid a büntetését tölti, a kint lévő lányával leveleken keresztül kommunikál és így keresztül tanulja meg a szeretet igazi értékeit, mibenlétét.
#6

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

Ebben az epikus Bosszúállók-kalandban a korábbi filmek összes szereplője újra találkozik, néhányan közülük utoljára. Pfeiffer újra Janet Van Dyne szerepét játssza. Miután a pitty hatása megfordul, végül elfoglalja helyét a Marvel-univerzum női szereplői között.
#5

84 Nevem Sam  (2001)

(6) (7)

dráma

Sam Dawson (Sean Penn) szellemi fogyatékos, és egyedül, illetve barátai segítségével neveli lányát, Lucyt (Dakota Fanning). Sam körülbelül egy hétéves gyerek szellemi szintjén... több»

A Nevem Sam egy egyedülálló, értelmi fogyatékos apa történetét meséli el, aki a lánya felügyeleti jogáért küzd, miután annak édesanyja elhagyta őket. Sean Penn alakítja a címszereplő apát, Samet, és ez a film indította el a lányát alakító Dakota Fanning karrierjét. Michelle Pfeiffer a kőszívű ügyvédet, Rita Harrison Williamst alakítja, aki ebben az érzelmes drámában megtanulja a szeretet és a család értékét, amikor segít Samnek a lányáért folytatott harcban.
#4

85 Egyiptom hercege  (1998)

(21) (7)

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | musical

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Mózes és Ramszesz a fáraó gyermekeiként nevelkednek. Egyikük sem tudja, hogy Mózes valójában zsidó gyermek, akit épp a fáraó katonái elől rejtettek el, mielőtt a királynő... több»

Az Egyiptom hercege a Kivonulás könyvét meséli el animációval és énekkel. A film Mózes életét mutatja be, a fáraó által örökbefogadott csecsemőkortól kezdve az éhínségeken és csapásokon át egészen népének felszabadulásáig, Egyiptom elhagyásáig és a sivatagba vonulásáig. Ez a film egy egész generáció számára hozta el ezt a klasszikus történetet. Michelle Pfeiffer adja Tzipporah-nak, Mózes feleségének hangját, többek között a dalokban is az ő énekhangját hallhatjuk. Megjelenésekor ez volt az egyik legsikeresebb nem Disney-animációs film.
#3

87 Csillagpor  (2007)

(47) (6)

családi | fantasy | kaland | romantikus

SkyShowtime | TV-ben (Filmcafé, csütörtök 01:33)

Tristan (Charlie Cox) leghőbb vágya, hogy elnyerje a szép és gőgös Victoria (Sienna Miller) szívét. Bármit megtenne a lányért, aki kap is az alkalmon: nem egyebet kér... több»

Ez a fantasy kalandfilm egy férfit követ, aki hajlandó bizonyítani a szerelmét azzal, hogy átmerészkedik a rettegett falon egy varázslatos világba, hogy visszaszerezzen egy lehullott csillagot. Nem veszi észre, hogy ebben az új világban a csillag egy nő, aki nem tud átkelni Angliába, és hosszú utazás vár rá. Michelle Pfeiffer játssza a gonosz főboszorkányt, aki szintén vadászik a csillagra, hogy megegye, mert ettől visszanyeri a fiatalságát és szépségét. Pfeiffer olyan mélységet visz a szerepbe, ami kiemeli őt a puszta gonosztevő státuszából.
#2

85 Veszedelmes viszonyok  (1988)

(8) (6)

dráma | romantikus

Mozikban | Netflix

Stephen Frears filmje sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének, mely a múlt században tiltott olvasmány volt. Őszinte történet férfiak és nők... több»

A forradalom előtti, dekadens Párizsban játszódó Veszedelmes viszonyok egy bosszútörténet: egy elhagyott szerető elintézi, hogy volt barátnője új vőlegényét elcsábítsa a jobbkeze. A csábítás művészetében azonban a férfi végül egy másikba, Madame de Tourvelbe szeret bele. Pfeiffer játssza Madame de Tourvel-t, a jólelkű és vallásos házas asszonyt, akit elragad a csábítás gondolata.
#1

91 A sebhelyesarcú  (1983)

(52) (15)

dráma | krimi

SkyShowtime

Tony Montana (Al Pacino) Kubából érkezik az Egyesült Államokba, de eszében sincs tisztességes életet élni, sőt, kifejezetten az alvilágban szeretne karriert csinálni. Ezért... több»

A Sebhelyesarcú annak idején túl erőszakosnak minősült, de azóta kultikus klasszikussá vált. Négy bevándorló érkezik az Egyesült Államokba, és egy drogbáró, Frank zöldkártyát ad nekik, cserébe a segítségükért egy gyilkosságban. Sok erőszakos, drámai esemény következik, ahogy egyre jobban belekeverednek Miami sötét alvilágába. Az Al Capone valós életén alapuló filmben Michelle Pfieffer alakítja Frank fiatal "trófea feleségét", Elvirát, aki később feleségül megy a főszereplő Tonyhoz, akit Al Pacino alakít.