Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
66
Filmadatlap
 
31
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
6
Videók
99 Otthon
 
Berto49   2017. 09. 23.

legújabb vélemény

Amerika sem fenékig tejfel, sőt! A bankok okozta kétes ingatlanüzletek miatt családok sokasága került kilakoltatásra a 21 század első évtizedében. Megrendítő képsorok mutatják be az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek fájdalmát. A film egyik főhőse, Dennis Nash (Andrew Garfield, alias Pókember) is erre a sorsra jut, édesanyjának, és fiának is el kell hagyni az otthonukat. Menteni akarva a menthetőt elszegődik egy ingatlanoshoz (Michael Shannon megszokottan zseniális alakítása). Pusztán a már a két említett főszereplő játéka miatt is érdemes megnézni a filmet, de a téma drámaisága is nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy lehetőség szerint megtekintsük ezt a nagyon megrázó darabot.

 
TPetty   2016. 09. 24.

Izgalmas, magával ragadó a tempója, a vágások, a zene, inkább ezek viszik előre a történetet mint a szereplők motivációja. Andrew Garfield jól eltalálta a karaktert, Michael Shannon pedig hozta a tipikus romantikus szuperhős formáját, csak ilyen szerepben láttam eddig. De meglepett a film, érdekes volt.


 
Koniv   2015. 10. 30.

Drámai és tartalmi szempontból jól kitalált és kidolgozott film, csak mintha a végére elfogyott volna az ihlet meg az energia. Nagyon sok kegyetlen és cinikus megjegyzés van a filmben, amit én nagyon bírtam. Ami a főhőst illeti, érdekes karakter, ha valaki ilyen munkára adja a fejét, akkor meg kell tanulnia pengeélen táncolni, és megtenni olyat is, amiért mások szégyenkeznének, így érthető volt, ahogy a végződött, viszont reálisnak nem tűnt, inkább egy trükknek emocionálisan hatni a nézőkre.

 
juliS   2014. 12. 10.

Emlékeztető arra, hogy is néz ki a minőségi mély depresszió. Milyen jó, hogy nekem már rég nem volt :p

Andrew Garfield
Laura Dern
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Michael Shannon
Andrew Garfield
Clancy Brown
Andrew Garfield
Michael Shannon
Laura Dern
Andrew Garfield
Michael Shannon
Michael Shannon
Andrew Garfield
Michael Shannon
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Michael Shannon
Andrew Garfield
Michael Shannon

A film összbevétele 1 828 232 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik legismertebb amerikai filmkritikus, Roger Ebert (1942-2013) a rendező „Chop Shop” című filmjét a 2000-es évek hatodik legjobb filmjének tartotta. Az iráni származású, de már az USA-ban született rendező „99 otthon” (saját fordítás, mert nálunk – ki tudja miért? – nem játszották a mozikban) cimű filmjét Ebert emlékének ajánlotta.

(Berto49)
 

A film története Florida államban játszódik, ami nem véletlen: az ingatlanválság ezt az államot érintette leginkább, s a még fel sem épült házak is Floridában keltek el a legnagyobb számban.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Íme, egy film válságról, amely nem olyan könnyed, mint A nagy dobás, azonban bizonyos aspektusaiban feltétlenül értékesebb. 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.