Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

A régi város (2016)

Manchester by the Sea
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
30
Képek
12
Videók
 
iq.csabi   2019. 06. 25.

legújabb vélemény

Nagyon erős film, mind érzelmileg, mind történetben. Kicsit lehúzza az embert az életről, de megéri megnézni!

 
indingo   2018. 08. 20.

Az én ízlésemnek elképesztően unalmas. Valahogy nem jöttek át az érzések. Casey Affleck alakítását sem éreztem különlegesnek.


 
erare   2017. 08. 16.

Bátran állíthatom, hogy 2016 egyik legerősebb filmje. Maga a történet sem egyszerű vagy unalmas, esetleg egysíkú. Azt mondhatom, hogy egyszerű - a maga nemében, de nem könnyen emészthető. Kiváló rendezés! Remek alakítások egész sora emeli arra a szin... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

Tetszett is, meg nem is

Szeretem az olyan filmeket, amelyet próbálnak kicsit egyensúlyozni dráma és humor határán, mondjuk a Régi várost azért nem lehet keserédesnek nevezni, annak ellenére, hogy több olyan jelenet is van benne, amely próbálja a komoly témát is könnyed form... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

Nincs benne akkora pörgés és száguldás mint egyes filmekben de ez is bőven megteszi. Itt tökéletesen a középkategóriát üti számomra. Ami épp megfelel egy délutáni kikapcsolódásnak.

 
HercegPeter   2019. 06. 19.

Egy rendkívül valóságos történet, ez leginkább a párbeszédeken tűnik fel. Bár nincs gond a képi világgal, mégis szinte jelentéktelen, mert a filmet szinte csak a dialógusok viszik előre. Eléggé hosszú, azért hogy legyen időnk megismerni a karaktereke... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

MINDENKITŐL ELŐRE IS ELNÉZÉST, DE SPOILERT TARTALMAZ! Nem egy felejthetetlen alkotás. Az a helyzet hogy felkelti az érdeklődését a nézőnek viszont nem tudja megtartani. Egy alaphelyzetbe csöppenünk bele és lassan... nagyon lassan bontakozik ki a film... több»

A film összbevétele 78 988 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 654 902 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 383 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

32 nap alatt forgatták le.

(Krsztn)
 

Azt a jelenetet, amelyben leég a ház, többször is át kellett szervezni, mert már eljátszani is komoly megpróbáltatás volt a színészeknek, s a stáb nem akarta megtörni ezzel a szcénával az egész forgatás hangulatát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint Matt Damon lett volna A régi város rendezője és főszereplője is, ugyanis a film ötlete 2011-ből származik, amikor a színész éppen a Sorsügynökségen dolgozott és azon töprengett, hogy direktorként is bemutatkozik. Azonban még ha rendezőként nem is, producerként részt vett az alkotás elkészítésében, s ő kereste fel t is, akivel korábban már dolgozott együtt a This Is Our Youth című drámában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajó neve "Claudia Marie", ami Patrick nagymamájának, (Lee édesanyjának) a neve volt.

(NorbiP)
 

A rendező, egyetlen jelenet erejéig szerepel a filmben, méghozzá ő az, aki az utcán azt mondja Casey Affleck karakterének, Lee-nek, hogy rossz szülő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Patrick kinyitja a hűtőt, láthatóm hogy az tele van Gardein termékekkel, amely vegetáriánus ételeket készít. Ennek az lehet az oka, hogy a film főszereplője, Casey Affleck a valóságban vegetáriánus.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A temetkezési vállalkozót alakító Kevin Grondin-nak a való életben is ugyanaz a foglalkozása, mint a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A régi város harmadik olyan filmje, melyet ő rendezett, és melynek forgatókönyvét is maga írta (Számíthatsz rám - 2000, Margaret - 2011).

(hp )
 

Kara Hayward és Lucas Hedges korábban Wes Anderson Holfény királyság című filmjében is együtt játszott.

(hp )
 

A film a 2016-os Sundance Filmfesztiválon debütált.

(hp )
 
A New York bandái írója nem csak, hogy megrendezte eddigi legjobb filmjét, még Casey Affleck-ből is kihozta a színészi mesterség maximumát. Fel kell tennünk hát a költői kérdést: megérdemli-e a szobrot az eddig bátyja árnyékában szunnyadó öcskös? (10/10) több»
 
Részemről nemhogy a gála legjobb filmje, de az évtized legjobb drámájaként is nyomott hagyott bennem a Manchester by the Sea, így egyértelmű, hogy kinek szurkolok.
 
Összességében A régi város tehát nem csupán a témájában erős, hanem jóformán minden fronton ezt mondhatjuk el róla. A rendezés és a forgatókönyv finoman adagolt információi gondoskodnak arról, hogy a közel 2 és fél órás játékidő minden szakaszának meglegyen a maga tartalma, míg a színészek remekül valósítják meg azt a gyakorlatban, ami papíron is minden bizonnyal jól működött. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.