Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77

A régi város (2016)

Manchester by the Sea
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
30
Képek
12
Videók
 
iq.csabi   2019. 06. 25.

legújabb vélemény

Nagyon erős film, mind érzelmileg, mind történetben. Kicsit lehúzza az embert az életről, de megéri megnézni!

 
indingo   2018. 08. 20.

Az én ízlésemnek elképesztően unalmas. Valahogy nem jöttek át az érzések. Casey Affleck alakítását sem éreztem különlegesnek.


 
erare   2017. 08. 16.

Bátran állíthatom, hogy 2016 egyik legerősebb filmje. Maga a történet sem egyszerű vagy unalmas, esetleg egysíkú. Azt mondhatom, hogy egyszerű - a maga nemében, de nem könnyen emészthető. Kiváló rendezés! Remek alakítások egész sora emeli arra a szintre, melyen a kritikusi írások jelenleg is tartják. Nagyszerűek a karaktermegjelenítések, a lelki vívódások megjelenítése igazán hiteles és teljesen átélhető, érthető. Nagyszerű film, csak ajánlani tudom!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

Tetszett is, meg nem is

Szeretem az olyan filmeket, amelyet próbálnak kicsit egyensúlyozni dráma és humor határán, mondjuk a Régi várost azért nem lehet keserédesnek nevezni, annak ellenére, hogy több olyan jelenet is van benne, amely próbálja a komoly témát is könnyed formában feldolgozni, ez azért mégiscsak egy kőkemény dráma marad. A filmnek a humoros vonulatáról egyértelműen Lucas Hedges gondoskodik, aki számos aranyköpéssel örvendezteti meg a nézőközönséget (pl. amikor azzal viccelődik, hogy az apja holttestét akár a fagyos kocsiban is tarthatnák vagy amikor csetlik-botlik a két barátnője között, akikkel egyszerre randizik). Hedges egy igazi feltörekvő tehetség, aki remekül egészíti ki Casey Affleck búskomor é... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

Nincs benne akkora pörgés és száguldás mint egyes filmekben de ez is bőven megteszi. Itt tökéletesen a középkategóriát üti számomra. Ami épp megfelel egy délutáni kikapcsolódásnak.

 
A New York bandái írója nem csak, hogy megrendezte eddigi legjobb filmjét, még Casey Affleck-ből is kihozta a színészi mesterség maximumát. Fel kell tennünk hát a költői kérdést: megérdemli-e a szobrot az eddig bátyja árnyékában szunnyadó öcskös? (10/10) több»
 
Részemről nemhogy a gála legjobb filmje, de az évtized legjobb drámájaként is nyomott hagyott bennem a Manchester by the Sea, így egyértelmű, hogy kinek szurkolok.
 
Összességében A régi város tehát nem csupán a témájában erős, hanem jóformán minden fronton ezt mondhatjuk el róla. A rendezés és a forgatókönyv finoman adagolt információi gondoskodnak arról, hogy a közel 2 és fél órás játékidő minden szakaszának meglegyen a maga tartalma, míg a színészek remekül valósítják meg azt a gyakorlatban, ami papíron is minden bizonnyal jól működött. több»

A film összbevétele 78 988 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 654 902 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 383 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

32 nap alatt forgatták le.

(Krsztn)
 

Azt a jelenetet, amelyben leég a ház, többször is át kellett szervezni, mert már eljátszani is komoly megpróbáltatás volt a színészeknek, s a stáb nem akarta megtörni ezzel a szcénával az egész forgatás hangulatát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint Matt Damon lett volna A régi város rendezője és főszereplője is, ugyanis a film ötlete 2011-ből származik, amikor a színész éppen a Sorsügynökségen dolgozott és azon töprengett, hogy direktorként is bemutatkozik. Azonban még ha rendezőként nem is, producerként részt vett az alkotás elkészítésében, s ő kereste fel t is, akivel korábban már dolgozott együtt a This Is Our Youth című drámában.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.