Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A régi város (2016)

Manchester by the Sea
Filmadatlap
 
29
Szereplők
33
Vélemények
30
Képek
12
Videók

Galéria (30)

Videók (12)

 
Yosihiro   2021. 02. 14.

legújabb vélemény

2
Régi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem szeretnék kertelni, a film szerintem gyenge lett. A nézőt egy olyan szituációba ülteti be, amiben drámai, szorongásos érzeteket kelt. Közben pedig olyan impulzusokat is ad, mint a serdülőkor problémái, szerelmek, gyermekek elvesztése, düh. A lény... teljes kritika»

 
indingo   2018. 08. 20.

1

Az én ízlésemnek elképesztően unalmas. Valahogy nem jöttek át az érzések. Casey Affleck alakítását sem éreztem különlegesnek.

 
erare   2017. 08. 16.

0

Bátran állíthatom, hogy 2016 egyik legerősebb filmje. Maga a történet sem egyszerű vagy unalmas, esetleg egysíkú. Azt mondhatom, hogy egyszerű - a maga nemében, de nem könnyen emészthető. Kiváló rendezés! Remek alakítások egész sora emeli arra a szin... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

0
Tetszett is, meg nem is

Szeretem az olyan filmeket, amelyet próbálnak kicsit egyensúlyozni dráma és humor határán, mondjuk a Régi várost azért nem lehet keserédesnek nevezni, annak ellenére, hogy több olyan jelenet is van benne, amely próbálja a komoly témát is könnyed form... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Nincs benne akkora pörgés és száguldás mint egyes filmekben de ez is bőven megteszi. Itt tökéletesen a középkategóriát üti számomra. Ami épp megfelel egy délutáni kikapcsolódásnak.

 
HercegPeter   2019. 06. 19.

0

Egy rendkívül valóságos történet, ez leginkább a párbeszédeken tűnik fel. Bár nincs gond a képi világgal, mégis szinte jelentéktelen, mert a filmet szinte csak a dialógusok viszik előre. Eléggé hosszú, azért hogy legyen időnk megismerni a karaktereke... több»

 
Berto49   2017. 02. 13.

0

Nyomokban SPOILER!!! Bennem lehet a hiba? Minden olvasott kritika az egekbe dicséri, Casey Affleck pedig szerintük a leginkább megérdemli az Oscart. Én viszont nem voltam elájulva. Egyrészt baromi hosszú, már alig vártam a végét, ami elég befejezetl... több»

A film összbevétele 78 988 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 654 902 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 383 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

32 nap alatt forgatták a filmet.

(Krsztn)
 

Azt a jelenetet, amelyben leég a ház, többször is át kellett szervezni, mert már eljátszani is komoly megpróbáltatás volt a színészeknek, s a stáb nem akarta megtörni ezzel a szcénával az egész forgatás hangulatát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint Matt Damon lett volna A régi város rendezője és főszereplője is, ugyanis a film ötlete 2011-ből származik, amikor a színész éppen a Sorsügynökségen dolgozott és azon töprengett, hogy direktorként is bemutatkozik. Azonban még ha rendezőként nem is, producerként részt vett az alkotás elkészítésében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajó neve "Claudia Marie", ami Patrick nagymamájának, (Lee édesanyjának) a neve volt.

(NorbiP)
 

A rendező egyetlen jelenet erejéig szerepel a filmben, ő az, aki az utcán azt mondja Casey Affleck karakterének, Lee-nek, hogy rossz szülő.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Kevés olyan vörös szőnyegről tudni mostanában, amelyen nem vonult végig A régi város stábja - pedig Kenneth Lonergan legújabb filmjének azért nem csak tapsolni lehet. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 
Ennek a filmnek borzasztó giccsesnek kéne lennie. De nagyon nem az. Kenneth Lonergan rendezéséről a tavalyi Sundance óta beszélnek, s bármi is lesz az Oscaron, még sokáig emlegetni fogjuk, mint a tengerentúli filmművészet egyik jelentős drámai teljesítményét. Amit nem lehet úgy végignézni, hogy ne zokogjon rajta az ember legalább egyszer. több»