Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

A régi város (2016)

Manchester by the Sea
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
30
Képek
12
Videók
 
elekm90   2020. 12. 24.

legújabb vélemény

0

Nem egy pörgős darab, olykor a hangulata is nyomasztó, de nagyon életszagú az egész. Kenneth Lonergantől eddig a Számíthatsz rám című drámát láttam, aminek ugyanez volt az erőssége, látszik, hogy az író/rendező a karakterekre helyezi a legnagyobb han... több»

 
indingo   2018. 08. 20.

1

Az én ízlésemnek elképesztően unalmas. Valahogy nem jöttek át az érzések. Casey Affleck alakítását sem éreztem különlegesnek.


 
erare   2017. 08. 16.

0

Bátran állíthatom, hogy 2016 egyik legerősebb filmje. Maga a történet sem egyszerű vagy unalmas, esetleg egysíkú. Azt mondhatom, hogy egyszerű - a maga nemében, de nem könnyen emészthető. Kiváló rendezés! Remek alakítások egész sora emeli arra a szin... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

0
Tetszett is, meg nem is

Szeretem az olyan filmeket, amelyet próbálnak kicsit egyensúlyozni dráma és humor határán, mondjuk a Régi várost azért nem lehet keserédesnek nevezni, annak ellenére, hogy több olyan jelenet is van benne, amely próbálja a komoly témát is könnyed form... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Nincs benne akkora pörgés és száguldás mint egyes filmekben de ez is bőven megteszi. Itt tökéletesen a középkategóriát üti számomra. Ami épp megfelel egy délutáni kikapcsolódásnak.

 
HercegPeter   2019. 06. 19.

0

Egy rendkívül valóságos történet, ez leginkább a párbeszédeken tűnik fel. Bár nincs gond a képi világgal, mégis szinte jelentéktelen, mert a filmet szinte csak a dialógusok viszik előre. Eléggé hosszú, azért hogy legyen időnk megismerni a karaktereke... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

0

MINDENKITŐL ELŐRE IS ELNÉZÉST, DE SPOILERT TARTALMAZ! Nem egy felejthetetlen alkotás. Az a helyzet hogy felkelti az érdeklődését a nézőnek viszont nem tudja megtartani. Egy alaphelyzetbe csöppenünk bele és lassan... nagyon lassan bontakozik ki a film... több»

Galéria (30)

Videók (12)

A film összbevétele 78 988 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 654 902 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 383 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

32 nap alatt forgatták le.

(Krsztn)
 

Azt a jelenetet, amelyben leég a ház, többször is át kellett szervezni, mert már eljátszani is komoly megpróbáltatás volt a színészeknek, s a stáb nem akarta megtörni ezzel a szcénával az egész forgatás hangulatát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint Matt Damon lett volna A régi város rendezője és főszereplője is, ugyanis a film ötlete 2011-ből származik, amikor a színész éppen a Sorsügynökségen dolgozott és azon töprengett, hogy direktorként is bemutatkozik. Azonban még ha rendezőként nem is, producerként részt vett az alkotás elkészítésében, s ő kereste fel t is, akivel korábban már dolgozott együtt a This Is Our Youth című drámában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajó neve "Claudia Marie", ami Patrick nagymamájának, (Lee édesanyjának) a neve volt.

(NorbiP)
 

A rendező, egyetlen jelenet erejéig szerepel a filmben, méghozzá ő az, aki az utcán azt mondja Casey Affleck karakterének, Lee-nek, hogy rossz szülő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Patrick kinyitja a hűtőt, láthatóm hogy az tele van Gardein termékekkel, amely vegetáriánus ételeket készít. Ennek az lehet az oka, hogy a film főszereplője, Casey Affleck a valóságban vegetáriánus.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A temetkezési vállalkozót alakító Kevin Grondin-nak a való életben is ugyanaz a foglalkozása, mint a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A régi város harmadik olyan filmje, melyet ő rendezett, és melynek forgatókönyvét is maga írta (Számíthatsz rám - 2000, Margaret - 2011).

(hp )
 

Kara Hayward és Lucas Hedges korábban Wes Anderson Holfény királyság című filmjében is együtt játszott.

(hp )
 

A film a 2016-os Sundance Filmfesztiválon debütált.

(hp )
 
A New York bandái írója nem csak, hogy megrendezte eddigi legjobb filmjét, még Casey Affleck-ből is kihozta a színészi mesterség maximumát. Fel kell tennünk hát a költői kérdést: megérdemli-e a szobrot az eddig bátyja árnyékában szunnyadó öcskös? (10/10)
 
Részemről nemhogy a gála legjobb filmje, de az évtized legjobb drámájaként is nyomott hagyott bennem a Manchester by the Sea, így egyértelmű, hogy kinek szurkolok. több»
 
Összességében A régi város tehát nem csupán a témájában erős, hanem jóformán minden fronton ezt mondhatjuk el róla. A rendezés és a forgatókönyv finoman adagolt információi gondoskodnak arról, hogy a közel 2 és fél órás játékidő minden szakaszának meglegyen a maga tartalma, míg a színészek remekül valósítják meg azt a gyakorlatban, ami papíron is minden bizonnyal jól működött. több»