2021.02.14 20:00 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Régi

Nem szeretnék kertelni, a film szerintem gyenge lett. A nézőt egy olyan szituációba ülteti be, amiben drámai, szorongásos érzeteket kelt. Közben pedig olyan impulzusokat is ad, mint a serdülőkor problémái, szerelmek, gyermekek elvesztése, düh. A lényege igazából átérezhető, de nem ad annyit, hogy ezt jónak lehessen mondani. A hossza is erre utal, hogy elnyújtják az érzéseket, és így ez elnyújtás szinte semmivé válik, nem ad olyan erős érzést, mintha egy 90 perces filmet néztünk volna.

A film nehezen indul, szorongással, drámai hatással, és igazából mire kiderül a lényeg, lassan véget ér. Az érzelmek terén pedig, ahogy ezt a forgatókönyvet megírták, szerintem eltévedtek valahol. Olyan pontokon hibáztak, ami a filmben fő lényeg lett volna, de ehelyett egy sablonos, unalmas karaktert varázsoltak elénk, akivel ugyan történnek a dolgok, de valahogy mégsem tudja kiadni, átadni azt a hatalmas veszteséget, amire a film utal a gyermekek elvesztése kapcsán.

Régi

Összességében a forgatókönyv gyenge, a rendezés is csak közepes. A színészek nem tudnak a közepes szintnél többet adni, és ez rányomja a bélyegét a filmre. A hangi és a képi effektek rendben voltak. Így azt hiszem, a legtöbb, amit ez a film megérdemel, az a három csillag, és nem többet. Hiányzott az olyan plusz, mint a színészek játékából akár egy komolyabb monológ, vagy a film vonalvezetése kapcsán a váratlan vagy épp egy boldog befejezés, de nem, ezek helyett kapunk egy egysíkú, szinte érzelemmentes történetet, ahol próbálkoznak megfelelni az élet történéseinek, de ez nem sikerül.

Valahol hiányérzete van az embernek, mintha kimaradt volna valami, és a befejezést sem tudták úgy elegyengetni, hogy az olyan pozitív értelmet adjon a nézőnek, ami miatt azt mondaná, hogy ez jó befejezés. Szerintem egyszer meg lehet nézni, de komoly értékeket nem fog senkiben hagyni, hiszen ha jobban belegondolunk, egy háromgyermekes családapa a haverokkal leáll úgymond szórakozni, és még kicsit füvezni is, sőt még sörért is elmegy hajnalban, így felügyeli a tüzet. Hááát, ez minden, csak nem egy olyan történet, ami életszerű, inkább igen, filmes és azt, hogy ezt ki hogy dolgozza fel, azokra bízom, akik megnézik ezt a filmet... Nekem mindenképp rossz propaganda egy szülő kapcsán, de biztosan vannak ilyen szülők is az életben... Üdv, Yosi

dráma

Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee (Casey Affleck) ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó... több»

3