Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
35
Képek
3
Videók

Vélemények: Napszállta (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 01.
Egy új Saul fia lenne Nemes Jeles László filmje, a Napszállta?

Nemes Jeles László kétség kívül nincs egyszerű helyzetben. A Saul fia elnyerte az Oscar-díjat…innenstől kezdve nincs megállás, akármilyen filmet is készít a rendező, nyúljon akármilyen témához…mindig a Saulhoz fogják hasonlítani a végeredményt. Talán még maga Nemes Jeles sem tudott teljesen eltávolodni előző sikerfilmjétől, hiszen ha így, ha úgy, de a Napszálltával csinált egy újabb Saul fiát, amelynek semmi köze a holokauszthoz, még csak nem is egy zsidó férfi a főszereplője, mégsem újítja meg az Oscar-díjas filmrendező munkásságát. Vagy talán ezt a megközelítést tekinthetjük rendezői védjegynek is? Ezt még korai lenne megállapítani. Ami a Saulban újdonságnak számított: ez az egészen külön... több»

 
Miska bácsi   2018. 10. 02.
A film, ami elengedte a néző kezét

Napokkal később is erősen ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem tudom, mikor volt részem utoljára ilyen furcsa filmélményben. Lehetne találgatni, hogy az Oscar miatt tartotta-e meg a rendező ezt a formátumot, vagy már előtte is tudta, hogy ez az ő útja, de most magára a filmre szorítkozom. Nagyon hasonlít a Saul fiához szinte minden tekintetben, de ez a fajta hang- és főleg operatőri technika akkor volt nagy szám, és ahhoz a környezethez jobban is passzolt. Most is jól rátapasztották a kamerát a főhősnőre, ami átadja azt az érzetet, hogy a néző egy láthatatlan megfigyelő Írisz mellett. De ez a megfigyelés nagyon korlátozott, csak a főszereplővel azonos hatásokat kapjuk. Azt ... több»


 
Hakker   2019. 04. 08.

Nem rossz film. Erdély Mátyás képvilága ismét hozta a maga zsenialitását. Czukor Balázs játéka maga volt a tökély, mert Balázs nagyon tehetséges színész. A film képvilága remekül elénk tárt egy olyan világot, ami a korra jellemző lehetett.

 
Lester69   2018. 10. 23.
Magával ragadó filmélmény a Napszállta

Nagyon megosztott ez a film... Egyszerűen nem tudtam hova is tenni. A Napszállta valami olyat képes adni, amit nem sok alkotás.tud Úgy szórakoztat, hogy közben felbosszant, úgy gyönyörködtet, hogy közben felháborít és úgy tetszik, hogy közben utálod. Ebből a szempontból talán egy David Lynch filmhez lenne hasonlítható pl Twin Peaks vagy Mulholland drive. Realitás és illúzió határán lépkedünk, néha megmerítkezünk a felszín alattiban vagy éppen szembetalálkozunk a szomorú valóssággal, de leginkább csak állunk széttárt karokkal és értetlen tekintettel. Ez a kettősség talán a rendező történetmesélésének köszönhető, hisz Nemes ezen a téren véletlenül sem akarja megkönnyíteni a dolgunkat, mint mon... több»

 
Szilágyi Sándor   2018. 12. 07.
Agyszállta

Ismét (a "Saul fiához" hasonlóan) egyedi a kamera és a múltat megfejteni kívánó főszereplő, de feleslegesen feltett kérdések, öncélú=magának való és céltalan bolyongás tölti ki a nagyon hosszúra nyúlt filmet.

 
Néztem Egy Filmet   2018. 10. 05.

Abszolút nem az a “leülök kicsit szórakozni már” kategóriájú. Idegtépően hosszú és szándékosan lassú, sejtelmes… az oscardíjas magyar Nemes Jeles László rendező szavaival élve ez egy “Titok filmnek készült.”

 
Rácz János   2018. 10. 03.

Még nem tudom hova tenni ezt a filmet magamban. Míg a Saul fiát nem tudtam végig nézni, ezt izgalommal és félelemmel néztem. Nem tudtam mit várhatok, mi sül ki belőle. Az biztos, hogy valami különleges lett a Napszállta. Fenntartja az érdeklődést, a feszültséget. Csodálatos kosztümökben nagyszerű színészeket láthatunk. Nekem egy olyan világot mutatott meg amit így nem láttam még másik filmben. Ez már önmagában is érték. A zenéje is nagyon jó és számomra a fényképezés is az volt. Nem értek mindent benne maradéktalanul és vannak is bennem tüskék, de azért érdemes volt megnézni. Lehet meg kellene nézni újra, hogy miben ad mást a második megtekintés. Szóval nem egy egyszerű film az biztos. A főszereplő hölgy csodálatos. Nagyon jó választás volt.

 
muveszur   2018. 10. 11.

Hát ilyen sz..r trágyadomb értelmetlen filmet már régen láttam. Kár volt minden fillérért amit ezért adtak és az időért amit a nézésére fordítottam , nem is beszélve a belépőjegyről- inkább elittam volna, annak van rövid ideig pozitív hatása. Ez a film szörnyű... Azt a rengeteg pénzt, amit erre adtak , odaadhatták volna az éhező gyerekeknek és/ vagy vehettek volna belőle pár lélegeztetőgépet és/vagy építhettek volna belőle pár szociális bérlakást- a film összköltsége kb. 2 - azaz KETTŐ- milliárd MILLIÁRD magyar ft. És ez szinte mind a magyar adófizetők pénzéből mint filmtámogatás. És több olyan magyar film van, amit az oszkárhoz lehetne nevezni, de ez világ szégyene, hogy Magyarország ezt nevezte.

 
justynaw   2018. 09. 26.

Bevallom, nekem annak idején nem annyira jött be a Saul fia. Legalábbis arra gondoltam akkor, hogy azokat a filmes megoldásokat talán egy másik filmben kellett volna alkalmazniuk a készítőknek. Szerintem ezek most jobban működtek a Napszálltában, lehet, hogy vannak ismerős elemek, de szerintem ez nem annyira zavaró.

 
SunnyM   2018. 09. 25.

Érdekes film, az biztos, de kicsit vegyesek az érzéseim. Nemes megint hozta azt, amitől nagyon személyessé tud válni a történet, és közben visz is magával a cselekmény, de valami hiányérzetem mégis volt. Hiába volt helyén az atmoszféra, azt éreztem, hogy az az extra hiányzik, ami igazán emlékezetessé tenné a filmet.

 
michal   2018. 09. 21.

Egyetlen komolyabb gond van a filmmel, hogy érzelmileg nagyon nehezen alakít ki köteléket a nézővel. Hiába a sok közeli, valahogy nem tudtam ráhangolódni a főszereplőre, sem kedvelni nem tudtam, sem izgulni érte. Nehezen adok értékelést, mert a három és a négy csillag között gondolkozok, de azt hiszem, négyes lesz belőle.

 
Tom   2018. 09. 20.

Engem teljesen letepert a film hangulata. És talán ez valahol gond is, hiszen a történet nem kifejezetten "új a nap alatt". Talán egy kissé klisés is, Nemes Jeles alkotása pedig mintha egy komfortzónában maradna. Nagyon biztosra ment, ahol mondjuk ezt meg is értem, de azért lehetett volna néhány jelenetben bevállalósabb.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.