Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
65

A víz érintése (2017)

The Shape of Water
Filmadatlap
 
28
Szereplők
40
Vélemények
54
Képek
10
Videók

Érdekességek: A víz érintése (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 195 243 464 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 42 604 287 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 805 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben látható mozi volt az első filmszínház, ahol a teljes filmet először levetítették.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A víz alatti jeleneteket úgynevezett száraz-nedves technikával rögzítették, amelyhez különleges füstgépeket használtak, amelyek olyan hatást értek el, mintha a szereplők haja és ruhája a vízben lebegne.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Guillermo del Toro még 2013-ban felhívta Sally Hawkinst, hogy lenne számára egy főszerepe. Ekkor a színésznő éppen egy novellát írt, amelyben egy nő hallá változik.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film ötlete 2011-ben merült fel Guillermo del Torro fejében, amikor az írótársa Daniel Kraus mesélt neki egy kamaszkori történetéről, amelyben egy takarító nő megszöktet egy kétéltűt egy katonai bázisról.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Guillermo del Toro-nak különösen fontos volt, hogy a lény feneke formás legyen, állítólag már az őrületbe kergette a családját, mert mindig erről kérdezgette őket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A víz érintése volt Guillermo del Toro és Doug Jones hatodik közös filmje. A rendező elmondása szerint a vízi lény szerepét egy az egyben Jonesra írta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Guillermo del Toro eredetileg fekete-fehérben szerette volna leforgatni a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Doug Jones naponta három órát töltött a lény jelmezben. A színész azt nyilatkozta, ez az "élmény" még a korábbi Guillermo del Toro filmbéli szerepeivel sem hasonlítható össze.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Guillermo del Toro egy emailt írt a csatolt forgatókönyvvel együtt Richard Jenkins-nek, amelyben azt írta: "Remélem te is annyira szeretni fogod, mint én".

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Faun labirintusához hasonlóan ez a film is egy valós, háborús környezetben játszódik, azonban a cselekménybe Guillermo del Toro ismét mágikus elemeket csempészett.

(hp)
 

Guillermo del Toro hosszú éveken keresztül dolgozott a projekten. A fejlesztést már a Pacific Rim forgatása alatt megkezdte, és végül ezt a filmet választotta a Pacific Rim 2 rendezése helyett.

(hp)
 

Az első előzetes megjelenése után Kevin Smith (Shop-stop)a Twitter-oldalán a következőket írta: "Ostobaságnak érzem, hogy valaha rendezőnek neveztem magam, amikor valami olyan gyönyörűt látok, mint ez."

(hp)
 

Sally Hawkins pályafutása során első alkalommal fordult elő, hogy egy évben két filmben is főszerepet alakítson. A másik film a Maudie.

(hp)
 

Octavia Spencernek elmondta, hogy nagyon tetszettek neki a forgatási kellékek és a díszlet, ezért több alkalommal is megkérte a rendezőt, hadd tartson meg párat emlékbe.

(hp)
 

Octavia Spencer egy interjúban elmondta, hogy bármit megtett volna, hogy Guillermo del Toroval forgathasson.

(hp)
 

A film poszterét kézzel rajzolta a thaiföldi művész, James Jean.

(hp)
 

Ez Sally Hawkins és Michael Stuhlbarg második közös filmje a Blue Jasmine után.

(hp)
 

Ez Guillermo del Toro első olyan filmje, melynek női társforgatókönyvírója volt.

(hp)
 

A film főbb szerepeiben olyan Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt színészeket láthatunk majd, mint Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg, de a szereplőgárdát erősíti az Oscar-díjas Octavia Spencer és Doug Jones is.

(hp)
 

A film forgatása 2016. augusztus 15-én kezdődött meg, és november 6-án ért véget.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.