Családi vakáció

Családi vakáció

National Lampoon's Vacation

Hivatalos tartalom

A Griswold család országot átszelő útja a Walley World vidámparkba sokkal fáradságosabbnak bizonyul, mint amire valaha is számítottak.

(Szarka Károly)

Rendező: Harold Ramis
Forgatókönyvíró: John Hughes
Premier: 1983.07.29.

2025.09.12 SaSa

óvatosan.....

Nem minősítem nézhetetlennek, mert nekem is vannak olyan filmek, amik tetszenek, és más szerint egy kalap sz@r. Jónak meg nem tudnám írni, hiába mondják sokan, hogy jó, mert végtelenül bugyutának látom. Lehet, hogy ha gyerekként láttam volna, akkor talán nosztalgiával tudnám megnézni... de nem így van. Chevy Chase talán a Fletch, a Kémek, mint mi és a Semmit a szemnek filmben alakított úgy, hogy végig bírtam nézni. Másra nem emlékszem. Szóval, ha kedveled őt, vagy nosztalgiázol, akkor érdemes nézni. Ha nem, akkor inkább kerülendő.

2015.05.05 ZeroHero

A szereplők egész jók voltak, kár, hogy a következő részre lecserélik a két gyereket, mert nekem itt ők is bejöttek. Beverly D'Angelo pedig csinos, szép nő, és még félmeztelenül is láthatjuk itt, jó mellei vannak. Kár, hogy a szinkronok sem maradnak ... Több

2016.01.07 kissjanos21

Igazi nyolcvanas évek hangulat és klasszikus Chevy Chase film. Remekül megnevetett pedig mindösszesen még csak 23 éves vagyok. Chevy Chase szerintem legjobb filmje, csakúgy, mint a Hárman a slamsztikában. Kellemes kikapcsolódást ígérő humoros kis vígjátékok ezek. Nekem tetszett.

2016.04.13 gazsika1978

Ez mozi mind a mai napig örökzöldnek számít így több évtized múltán is. Frankó kis vígjáték és erre tényleg lehet mondani, hogy családi vígjáték, ráadásul a legjobbak közül. Chevy Chase arcmimikáit nem tudom kiverni a fejemből. Minden mozdulata neve... Több

Bár Christie Brinkleynek csupán pár jelenete volt a filmben, az egész forgatás alatt a helyszínen maradt és idejét lovaglással és raftinggal töltötte.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 3.5/10
(2015. 08. 24.)
Ha azt mondanám, félkész koncepció a Családi vakáció, még az is túlzás lenne, jelen formájában inkább tűnik "negyed-" vagy "nyolcadkésznek". Több