Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Családi vakáció (1983)

National Lampoon's Vacation
Filmadatlap
 
15
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
belavagyok   2021. 10. 27.

legújabb vélemény

1

Majd apa elviszi nyaralni a családot. Helyes és humoros film. Nagyon könnyed, és a mai napig megállja a helyét.

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Nagyon nagy vígjáték volt ez akkoriban, tele minőségi, nem obszcén humorral. Ez még az a fajta vígjáték amiben eredeti poénokat sütöttek el és ez jól működött. Imádtam benne mindent.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Griswoldék lezúznak mindent,és mindenkit!Őrület,és káosz felsőfokon! Chavy Chase itt volt karrierje csúcsán! Mindenkinek kötelező!

 
dailyfilmsan   2019. 11. 30.

0

Egy örökzöld Chevy Chase-től. Nekem nem a kedvencem a szériából de azért megjárja. Szórakoztató hiszen mindenkivel fordult már elő hogy egy kiruccanás alkalmával nem a tervek szerint folynak a történések, de hogy semmi ne sikerüljön úgy ahogy az az e... több»

 
7ETEDIK   2019. 01. 06.

0

Chevy Chase ekkoriban volt a csúcson, ez talán a legjobb filmje. Minden percre jut valami poén, Randy Quaid persze itt is hozza a formáját, a nagymami kocsitetőre rakása pedig etalon. Az egyik legjobb családi film, ami valaha készült.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

A szereplők egész jók voltak, kár, hogy a következő részre lecserélik a két gyereket, mert nekem itt ők is bejöttek. Beverly D'Angelo pedig csinos, szép nő, és még félmeztelenül is láthatjuk itt, jó mellei vannak. Kár, hogy a szinkronok sem maradnak ... több»

 
Norbert93   2019. 06. 23.

0

Ha családi vígjátékról van szó akkor Chevy Chase a nyerő. Ez a film nem csak vicces és szórakoztató, hanem egyenesen klasszikus! Így nagyjából 30 év elteltével is ülnek a poénjai, annak ellenére, hogy azóta több tucat vígjáték vette már a stílusát és toposzait.

A film összbevétele 61 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

Bár Christie Brinkleynek csupán pár jelenete volt a filmben, az egész forgatás alatt a helyszínen maradt és idejét lovaglással és raftinggal töltötte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Anthony Micahel Hall elárulta, hogy a sörös doboz (amit Rusty egy szusszra kiiszik) valójában üres volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

John Candy-nek egy millió dollárt fizettek a rövid kis szereplésért a film végén.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Warner Bros stúdió 90. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Mivel Anthony Michael Hall megnőtt a forgatás során, a készítők megvariálták a gyerekek életkorát a filmben. Így történt, hogy Rusty lett az idősebb, pedig a valóságban Dana Barron két évvel idősebb, mint Anthony Michael Hall.

(ArpiHajdu és Réci)