Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Nicholson   2017. 01. 25.

legújabb vélemény

Jó film volt, de a végét nem értettem.SPOLER Nem értem, miért kellett őket szétlőni?Nem volt értelme a befejezésnek.

 
fazsuzso   2015. 03. 28.

A politika elől menekülő, a szex, a drog és a rock and roll filmje road movieba sűrítve.A szabadság és a változások megtestesítője. Érdemes megnézni, már csak azért is hogy az akkori világot megértsük.


 
jazzy   2016. 01. 22.

Nagyon nagy film. Egy egész generáció számára határozta meg, hogy mit jelent a szabadság, a függetlenség, ezeknek a kultuszát igazán az ilyen filmek teremtették meg. Nagyszerű klasszikus.

 
Toldi   2015. 11. 04.

Klasszikus film, aminek nem hiába van kultusza. Jack Nicholson nagyszerű benne, ahogy minden filmjében, de szerintem ez az egyik legjobb szerepe. Remek alkotás.

A film összbevétele 60 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített listában szerepel ez a film.

(Norbi)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1969-ben.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 84. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A füvezős jelenetben tényleg minden színész beszívott. Kovács László operatőrünk volt a kivétel. Azt mondta: "Fiúk, ha be akarjátok fejezni ezt a mozit, akkor ne akarjátok, hogy betépjek!"

(Menyét Ibolya)
 

Eredetileg Rip Torn játszotta volna George Hanson szerepét, de álláspontja szerint a karakter nem volt jól megírva. Állítólag össze is veszett Dennis Hopperrel, aki így búcsúzott tőle: "Akkor basz.dj meg!"

(Menyét Ibolya)
 

A New Orleans-i Mardi Gras fesztivál felvételeit Dennis Hopper és Peter Fondatöbb mint egy évvel a film forgatása előtt vették fel egy barátaikból verbuvált alkalmi stábbal 16mm-re, egyfajta rövid promóciós anyagként a leendő producerek, írók, stb. számára. Végül ez az anyag bekerült a kész filmbe is.

(Menyét Ibolya)
 

Dennis Hopper és Henry Fonda megbeszélték egy valódi hippikommunával a forgatást, de azok végül elálltak az ötlettől és nem engedték be a stábot. Így végül helyi színészek toborzásával, egy nem valódi kommunában forgatták le a kommunabeli jeleneteket.

(Menyét Ibolya)
 

Az Amerika Kapitány dzsekit Peter Fonda tervezte.

(kázsé)
 

2007-ben az Amerikai Filmintézet minden idők 84. legjobb filmjének ítélte a filmet.

(kázsé)
 

Bruce Dern is jelölt volt George Hanson szerepére.

(kázsé)
 
A 95 perces játékidő nem túl hosszú, inkább azt mondanám rá, hogy pont elég. Azonban másfél óra ide vagy oda, a film helyenként üres. A két csirkefogó motorozásából rengeteg zenés montázst kapunk, ami jól néz ki, ez tény, de ilyen rövid játékidőhöz túl sok.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.