Nagyon úgy tűnik, hogy rebootot kap Dennis Hopper kultikus filmje, a Szelíd motorosok.

A Variety magazin értesülése szerint a Maurice Fadida tulajdonában lévő Kodiak Pictures, a Defiant Studios Eric B. Fleischman és a Jean Boulle Group már meg is vásárolta a Columbia Pictures-től a megfilmesítési jogokat.

Az 1969-ben bemutatott Szelíd motorosok annak idején egy fajsúlyos megjelenésnek számított, hiszen élesen ábrázolta az Egyesült Államok éppen átalakulófélben lévő társadalmi és kulturális helyzetét. A film mindemellett parádés szereposztást kapott Dennis Hopper, Peter Fonda, Karen Black, Carrie Snodgress, Bridget Fonda és Helena Kallianiotes főszereplésével, illetve Jack Nicholson karrierjében is hatalmas áttörést hozott.

Az előkészületekről jelenleg annyit lehet tudni, hogy a producerek merész írókat és rendezőket keresnek a projekthez. “A célunk az, hogy az ellenkultúra és a szabadság narratívájára építsünk, amit az eredeti hagyott ránk, és a mai fiatalok számára egy olyan filmet adjunk, amely komoly figyelmet szentel a saját ellenkultúrájuknak és kihívásaiknak” - nyilatkozta a Varietynek Maurice Fadida.

“Amit a mai fiatal nézők a mindennapjaikban tapasztalnak, az idősebb generációk számára őrültségnek tűnhet, de nagyon is könnyen társadalmi normává válhat, ahogy az a hatvanas évek végének kulturális változása esetében is történt. Reméljük, hogy szerepet játszhatunk ebben a váltásban” - tette hozzá a producer.

A Könnyű motorosok annak idején két Oscar-jelölést kapott, és versenyben volt a cannes-i filmfesztivál áhított Arany Pálma-díjáért. Az Amerikai Filmintézet minden idők 100 legjobb filmje között tartja számon. A projekt világszerte 60 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál 400 000 dolláros költségvetés mellett.

dráma | kaland | road movie | szatíra

Egy történet a szabadságról, az országútról és a hatvanas évek szédítő, pszichedelikus élményeiről. Két férfi motoron nekiindul Amerikának. Csak a végtelen országúton... több»