Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Karácsonyi vakáció (1989)

National Lampoon's Christmas Vacation
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

0

Griswoldék támadnak minden fronton!Kőkemény,rekeszizmokat erősen megdolgozó vígjáték,kifejezetten jó poénokkal.Alapfilm a műfajában!

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Azt mondhatom, hogy nagyon rossz filmet vártam, mégis más lett a végeredmény. Ez olyan fajta film amiben csalódnom kellett méghozzá pozitív értelemben. Egyáltalán semmi jót nem vártam tőle és mikor elkezdtem nézni szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.


 
Berto49   2017. 10. 31.

0

Chevy Chase nálam az éppen hogy nézhető kategóriába tartozik, de ebben a filmben egészen jó. A Griswoldék családfőjeként remekül alakítja az örökké optimista, topon lévő családapát. A film annyiban hasonlít a rajzfilmekhez, hogy a poénok után, mintha... több»

 
HETEDIK   2019. 01. 06.

0

Az egyik legjobb karácsonyi film, a szeretet ünnepén Kevin mellett ezt is mindig megkukkantom. Randy Quaid karaktere pedig csak hab a tortára. Etalon!

 
NGN   2019. 12. 26.

0
Griswoldék szürreális karácsonya

Harmadik alkalommal találkozhatunk a Griswold családdal, azonban most vakációzás helyett a kényelmes családi fészket választják, hogy megünnepelhessék a karácsonyt. Természetesen nem maradhat el a rokonság sem, így ők is kiveszik a részüket a fantasz... teljes kritika»

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Nincs ott minden idők legjobb vígjátékai között, legalább is mai szemmel a viccek fáradtnak tűnhetnek egyeseknek. De így is sok benne az emlékezetes jelenet. Chevy Chase szerencsétlenkedése és helyenkénti bunkó beszólásai mindig mosolyt csalnak az ar... több»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 20.

0

Imádnivaló családi vígjáték amit karácsony tájékán mindig kötelező újranézni. Nagyon szeretem Chevy Chase tipikus humorát, karakterességét és ez az egyik kedvenc filmem tőle. Családi bonyodalmakat nem éppen nehéz vígjátékba önteni sokszorXD

Galéria (8)

Videók (2)

A film összbevétele 71 320 000 dollár volt (imdb.com).

 

Chevy Chase az egyik jelenetben egy Chicago Bears baseball sapkát visel. Az összes Griswold filmben feltűnik ez a sapka.

(ps)
 

Ez volt Mae Questel utolsó filmje.

(ps)
 

Rockynak nincs szövege a filmben.

(ps)
 

Ez az egyetlen film a Griswold családdal, amelyben nem hallható Lindsey Buckingham Holiday Road című dala.

(ps)
 

Miközben a család a karácsonyfát állítja fel, a tévében az Az élet csodaszép (1946) című film látható.

(ps)
 

A film egy jelenete látható a Rocky V (1990) című filmben.

(ps)
 

A film nagyon népszerű volt Angilában, de moziban soha nem játszották, csak videokazettán értékesítették.

(ps)
 
A Vakáció sorozat legnagyobb erénye éppen ez a fajta azonosulhatósága, persze a Griswold család kalandjai túlzóak és abszurdak, ám olyan élményeken alapulnak, amelyeken – ha nem is ilyen szélsőséges módokon – de mindannyian átestünk. több»