Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Karácsonyi vakáció (1989)

National Lampoon's Christmas Vacation
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
sptt   2021. 01. 28.

legújabb vélemény

1

Egy tipikus Chevy Chase, illetve Családi vakáció film, talán egy kicsit jobb annál, mint amit megszokhattunk ebben a műfajban. Ugyanakkor megdöbbentő számomra a 7,6-os IMDB-átlag, hiszen ez a pontszám vígjátékok esetében baromi ritka, és ha már ennyi... több»

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Azt mondhatom, hogy nagyon rossz filmet vártam, mégis más lett a végeredmény. Ez olyan fajta film amiben csalódnom kellett méghozzá pozitív értelemben. Egyáltalán semmi jót nem vártam tőle és mikor elkezdtem nézni szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

0

Griswoldék támadnak minden fronton. Kőkemény, rekeszizmokat erősen megdolgozó vígjáték kifejezetten jó poénokkal. Alapfilm a műfajában.

 
Berto49   2017. 10. 31.

0

Chevy Chase nálam az éppen hogy nézhető kategóriába tartozik, de ebben a filmben egészen jó. A Griswoldék családfőjeként remekül alakítja az örökké optimista, topon lévő családapát. A film annyiban hasonlít a rajzfilmekhez, hogy a poénok után, mintha... több»

 
7ETEDIK   2019. 01. 06.

0

Az egyik legjobb karácsonyi film, a szeretet ünnepén Kevin mellett ezt is mindig megkukkantom. Randy Quaid karaktere pedig csak hab a tortára. Etalon!

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Nincs ott minden idők legjobb vígjátékai között, legalább is mai szemmel a viccek fáradtnak tűnhetnek egyeseknek. De így is sok benne az emlékezetes jelenet. Chevy Chase szerencsétlenkedése és helyenkénti bunkó beszólásai mindig mosolyt csalnak az ar... több»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 20.

0

Imádnivaló családi vígjáték, amit karácsony tájékán mindig kötelező újranézni. Nagyon szeretem Chevy Chase tipikus humorát, karakterességét, és ez az egyik kedvenc filmem tőle. Családi bonyodalmakat nem éppen nehéz vígjátékba önteni. XD

A film összbevétele 71 320 000 dollár volt (imdb.com).

 

Chevy Chase az egyik jelenetben egy Chicago Bears baseball sapkát visel. Az összes Griswold filmben feltűnik ez a sapka.

(ps)
 

Ez volt Mae Questel utolsó filmje.

(ps)
 

Rockynak nincs szövege a filmben.

(ps)
 

Ez az egyetlen film a Griswold családdal, amelyben nem hallható Lindsey Buckingham Holiday Road című dala.

(ps)
 

Miközben a család a karácsonyfát állítja fel, a tévében az Az élet csodaszép (1946) című film látható.

(ps)