Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Indul a bakterház (1980)

Indul a bakterház
Filmadatlap
 
15
Szereplők
114
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Bánhidi László
Olvasztó Imre
Olvasztó Imre
Pécsi Ildikó
Haumann Péter
Horváth Teri
Horváth Teri
Pécsi Ildikó
Koltai Róbert
Haumann Péter
Pécsi Ildikó
Olvasztó Imre
Olvasztó Imre
Molnár Piroska
Olvasztó Imre

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 27.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem lehet megunni.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

2

Mindenki által ünnepelt és dícsért film, de a kivételek erősítik a szabályt, mert számomra egy nézhetetlen értelmetlen, eseménytelen film.

 
indingo   2019. 01. 30.

0

Egyedi, stílusos és különleges és persze magyar. A történetében rendkívül vicces jelenetek vannak.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

1

A magyar filmtörténelem, koronázatlan királya. Számtalanszor láttam, és még mindig megunhatatlan. Azt hiszem ez sok más országok filmjei mellett is megállná a helyét! Örök klasszikus és a mai magyar filmek fényévekre vannak ettől a szinttől. Akárhányszor nézem nevetek rajta, azon főleg amikor sanyi a ló meghal.

 
Mavil   2016. 06. 09.

1

A legzseniálisabb magyar film igazi klasszikus, ha százszor nem láttam már, akkor egyszer sem. Bár nem mai darab, még mai szemmel nézve is vicces, időtálló, ízes magyar humora miatt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Szegény Sanyi,gondolom bulémiás volt....a magyar filmgyártás egyik oszlopa volt,és még ma is az !!!Megunhatatlan,mindíg élvezhető,és mindíg megnevettető film...Utólag is nagy RESPECT Rideg Sándornak,hogy ma létezik az Indul a bakterház.

 
HE7EDIK   2020. 02. 18.

1

Bevallom, máig képtelen vagyok felfogni, hogy ezen a filmnek nevezett valamin mit lehet annyira szeretni. Talán azt, hogy megmutatja a nyomorult magyar valóságot? Nem tudom...

 

A filmet egy Szalkszentmárton és Dunavecse közötti kis falu, Csabony vasútállomásán forgatták, a másik részét pedig Ócsán, a falumúzeumban.

(Sabnock Sanatory )
 

A híres tányérmegfejelés nem volt előre eltervezve, csak az anyai pofon. Ez később mégis benn maradt a filmbe, mert a rendezőnek nagyon tetszett a jelenet.

(harnas1207)
 

A gombócdobálós jelenetnél a gombócok már előző nap elkészültek, így fagyasztóba tették őket. A forgatásnál még nem olvadtak ki, és mikor Olvasztó Imre eltalálta Koltai arcát a szeme megsérült. Ez a jelenet a filmben benn is maradt, Koltai fájdalmában kimenekül a helyiségből.

(harnas1207)
 

Koltai Róbert az utolsó percben kapta meg a bakter szerepét, mivel az eredeti jelölt Bencze Ferenc betegség miatt nem vállalta.

(harnas1207)
 

A bakterházat a film végén elég egyszerű módszerekkel rombolták le: köteleket erősítettek a házhoz és traktorokkal húzatták szét.

(harnas1207)