Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%

Ace Ventura - Állati nyomozó (1994)

Ace Ventura: Pet Detective
Filmadatlap
 
29
Szereplők
79
Vélemények
40
Képek
2
Videók
 
sammy88   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

Mindigmegnézős

Ace Ventura karaktere a vígjátékok egyik ikonikus darabja, ami Jim Carreyvel egyolvadva igazi remekmű. Végtelenül egyszerű, úgymond agyament sztorit úgy felépíteni, hogy ez igazából fel se merül senkiben hiszen maga Ace egyszűren megragadja ez embert és humorával a film végéig el sem engedi. A magyar szinkron és szöveg külön dicséretet érdemel.

 
indingo   2017. 07. 02.

Nincs még egy olyan színész, aki úgy el tudta volna játszani a kótyagos nyomozót, mint Jim Carrey. Beteg, de azért vicces történet, mindenképpen többször nézős.


 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

Igazi alapfilm tele van humorral és akárhányszor is adja a tv mindig leragadok, nagyon szimpatikus történet.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 14.

Imádom, Jim Carrey nagyszerűen játszik ebben a filmben. Nagyon jó poénok vannak benne. Jó kis vígjáték.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Jim Carry ebben a filmben volt leginkább önmaga, szerintem ennek a filmnek köszönheti hírnevét is. Szinte szóról szóra ismerem az Ace Ventura-t, milliószor láttam már életem során.

 
Shelby07   2018. 01. 07.

Nincsenek szavak erre a filmre! Talán az őrült az megfelelő lenne. Humoros, élvezhető, és Jim Carry ismét tökéletesen el tudja játszani az őrült fickó szerepet. Ha van még olyan ember aki nem látta volna ezt a filmet, ajánlom bátran, hogy nézze meg, mert nem fog csalódni!

 
Puncs   2019. 04. 02.

Hatalmas vígjátéknak számított ez a maga korában, a kilencvenes években. Ma már klasszikus. Személy szerint nekem nem tartozik a kedvenc vígjátékaim közé, de néhány alkalommal simán meg lehet nézni. Ami vitathatatlan az az, hogy Jim Carrey zseniálisa... több»

A film összbevétele 107 217 396 dollár volt (imdb.com).

 

Egy ideig ezt a szerepet Rob Schneider számára tervezték. Őt azonban nem érdekelte a projekt.

(Thibo84)
 

Egy ponton a készítők úgy vélték, hogy Ace nő lesz és Alicenek fogják hívni, akit Whoopi Goldberg játszana.

(Thibo84)
 

Lauren Holly visszautasitotta a Courteney Cox által játszott szerepet.

(Thibo84)
 

Jim Carrey elárulta, hogy a karakterét intelligens madárra alapozta, egy nimfapapagájra, vagy valamiféle papagájra. A járása madárszerű volt, a ruhák, amiket viselt, mint egy színes madár. Még a frizurája is.

(Thibo84)
 

Egy 2011-es interjúban Tom Shadyac elismerte, hogy amikor először látta a kész filmet, aggódott, hogy véget vethet Jim Carrey karrierjének.

(Thibo84)
 

A filmben látható elmegyógyintézetet Tom Shadyac rendező után Shady Acres Mental Hospitalnak nevezték el.

(LionelMessi10)
 

A forgatás idején még Tone-Lõc volt a leghíresebb színész, Courteney Cox még nem futott be a Jóbarátokkal és Jim Carrey sem volt még világhírű.

(LionelMessi10)
 

Jim Carrey aktívan kivette részét a forgatókönyv átalakításából. Például az ő ötlete volt a film végi jelenethez, hogy Einhorn ruháját letépve bizonyítsa az elméletét.

(Miska bácsi)
 

Carrie-Anne Moss és Téa Leoni is felmerült Melissa karakterének megformálására.

(Miska bácsi)
 

A film elejei jelentben a szállítmányozó céget "hds"-nek hívják. A betűket fejjel lefelé fordítva UPS olvasható, mely egy valós cég.

(Miska bácsi)
 
Jim Carrey lemosott mindenkit a filmvászonról, de azért a többi szereplő (Udo Kier, Sean Young és az önmagát alakító Dan Marino) is ott volt a szeren, Courteney Cox azonban csak a szépségét adta hozzá a filmhez. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.