Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
4
Videók
Leviatán
Vladimir Vdovichenkov
Elena Lyadova
Elena Lyadova
Elena Lyadova
Aleksey Serebryakov
Aleksey Serebryakov
Aleksey Serebryakov
Aleksey Serebryakov
Vladimir Vdovichenkov
Elena Lyadova
 
MP170506   2019. 01. 06.

legújabb vélemény

Véleményem szerint túlértékelt ez a film. Számomra nagyon vontatott és lassú volt. Maga a mondanivaló és a történet jó, de a megvalósítás nem tetszett.

 
ANdraS   2015. 04. 24.

Végre egy igazi film! Nem is csoda, az orosz filmiskola az egyik legjobb a világon és ezen a filmen látszik is. A filmstílusa pedig valami a Nikita Mihailkov és Tarkovszki között. A dráma hasonló Mihailkov filmjeihez, az egyes és tökéletes kamera mozdulatok, felvételek pedig nagyon hasonlóak mint Tarkovszki legjobb filmjeiben. Film nagyon szomorú és sötét, de mindenkinek javaslom!


 
Ragemarci   2016. 02. 16.

Az orosz kormányzat elhatárolódott ettől a filmtől. Tehát mocskosul beletalált, hogy mit tehet meg egy kis ember az igazáért és ha le akarják söpörni és a nagyurak eszközeihez nyúl, mennyire ráfázik. Az egyházellenesség és az egyház-állam összefonódás is egy hatalmas felkiáltójel. Isten legalább megbocsátott Jóbnak, hát az ember senkinek.

 
AE1205SB   2015. 10. 09.

Nagyon jó film. Nekem az tetszett benne, hogy rengeteg rétege van a filmnek, amelyeken külön-külön el lehet gondolkozni, finom humor és lenyűgöző alakítások láthatók a vásznon.

 
Berto49   2017. 05. 12.

Cannes-ban nagydíjat nyert a forgatókönyv, a Golden Globe pedig a legjobb idegen nyelvű filmként díjazta. Valóban remek film, a közéleti és az abból fakadó magánéleti tragédiák összefonódnak. Szörnyűséges állapotok uralkodnak, kiutat csak a vodkásüveg és az ortodox egyház hatalomhoz kötődő „vigasztalása” nyújt. El is hiszem, hogy az orosz hivatalos körök messzemenően elzárkóztak a filmtől. A cím kapcsán olvastam, hogy a tenger mélyéről kevesebbet tudunk, mint a Mars bolygóról. Akár élhetnek is a Jób könyvében olvasható tengeri szörnyek, leviatánok.

 
Az erős poltikai felhang miatt talán nem véletlen, hogy a filmet a mai napig sem lehet műsorra tűzni Oroszországan egy július 1-jén született törvény miatt, mely megtiltja erős nyelvezetű, káromkodásokkal tarkított filmek bemutatását. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.