Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Dogville - A menedék (2003)

Dogville
Filmadatlap
 
24
Szereplők
14
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Videók (1)

 
Maár István   2021. 01. 28.

legújabb vélemény

0

Csodálatos!

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Ezek a filmek egy bizonyos rétegnek készülnek, és én nem tartozom ebbe a körbe. Megnéztem, és nekem nagyon lassú folyásúnak tűnt, így elveszítette a mondanivalóját, főleg, hogy a díszletek hiányoztak. Nekem nem jött be.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ilyen filmet nem szívesen néznék meg legközelebb. Egyszerűen nem az én ízlésemnek volt ez való. Több izgalomra számítottam és kevesebb ilyen sablonos megnyilvánulásra. Szerintem ez egy nulla.

 
HercegPeter   2019. 03. 22.

0

Ezt inkább mondanám egy színdarabnak, mint filmnek. De a werkfilmes jelzőt is jogosnak tartom. Nem csak a díszletek hiánya miatt, hanem a felvételek minősége miatt is. Eleinte zavart, hogy nincsenek díszletek, de így sokkal átláthatóbb az egész. Szó ... több»

 
Zsceeeka   2015. 02. 10.

1

Eleinte nehéz volt megszokni az egyedülálló díszletet, de miután túlnéztem azon, teljesen belemerültem a történetbe. Kegyetlen képet fest az emberi természetről, mégis teljesen hihetőek a szereplők cselekedetei. A vége a slusszpoén. Ajánlom!

 
Berto49   2018. 03. 28.

0

Évek óta halogattam, aztán most, néhány kritikával és elemzéssel felvértezve írom meg a véleményemet a dán rendező közel három órás munkájáról. Azt tudtam, hogy összefüggő, hármas egységekben készíti a műveit. Elsőként az Európa-trilógia készült el,... több»

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

0

Ez volt az első művészfilm, amit láttam. Megrendített, de rákaptam a dologra. Jó a rendezés és tetszik, hogy nincsenek díszletek, sem háttér, így a lényegre, az emberi viselkedésre tud koncertrálni a befogadó. 5*

A film összbevétele 8 604 712 dollár volt (imdb.com).

 

A film számos országban, így Magyarországon is színdarabként is a nézők elé került. 2009-ben Anger Zsolt rendezésében, a Bárka Színházban mutatták be.

(Berto49)
 

Nicole Kidman a forgatás után megfogadta, hogy többé nem dolgozik együtt Lars von Trierrel. Ígéretét később megszegte az Antikrisztus (2009) című film kedvéért.

(ps)
 

A Dogville totál a film elején valójában 156 felvételből lett összemontírozva.

(ps)
 

Lars von Trier néhány jelenetet meztelenül rendezett, hogy provokálja a színészeket.

(ps)
 

Amikor Nicole Kidman Svédországba repült a forgatásra, ez volt az első eset 15 év után, hogy nem magángépen repült.

(ps)
 
Miért kötelező megnézni? Egyrészt, mert nehezen találni hozzá foghatót, másrészt pedig, mert kevesen mernek olyan kemény tényeket a képünkbe vágni, mint Lars von Trier. több»